Breaking News
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
TIMES: ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ KGB
ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Η ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ – ΜΠΟΡΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ
ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ; ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ
ΌΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ AIRBNB ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 34 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΔΕΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
IL-20: ΠΤΩΣΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΑΠΙΣΤΙΑ, ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ…
Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
H MAXH TΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ !!!
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1975 ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο «ΒΑΘΥΦΩΝΟΣ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ
ΘΟΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΈΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ: “ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ, ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΠΛΕΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ, Ο ΓΡΙΒΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΓΕΥΣΗ
ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ; – ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ…

Ολοένα και περισσότεροι από εμάς, επιλέγουμε την μαύρη ή καστανή ζάχαρη στον καφέ που παραγγέλνουμε στις καφετέριες.

Αλλά πόσο καλά γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι η καστανή ζάχαρη; Έχετε αναρωτηθεί πότε αν είναι όντως τόσο πιο καλή για την υγεία σας;

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γνωρίζετε πώς παράγεται η ζάχαρη:

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζάχαρης είναι είτε στελέχη από ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα (ρίζα). Όσον αφορά πρώτο λοιπόν, που είναι και το συνηθέστερο:

-Αφότου το ζαχαροκάλαμο περισυλλεγεί, κόβεται σε μικρά κομμάτια

-Τα κομμάτια αυτά κονιορτοποιούνται, προκειμένου να απελευθερώσουν τον ζαχαρούχο χυμό ζαχαροκάλαμου

-Ο χυμός αυτός έχει συνήθως κάποιες ακαθαρσίες, όπως η λάσπη, κομμάτια μίσχου κλπ, γι’ αυτό και στη συνέχεια υπόκειται διήθησης με μηχανικές και χημικές διεργασίες

-Το καθαρισμένο υγρό στη συνέχεια βράζει, έως ότου το νερό εξατμιστεί

-Ο υπόλοιπος “χυμός” θερμαίνεται και πάλι και η ζάχαρη αρχίζει να κρυσταλλώνεται. Ένα παραπροϊόν από αυτήν τη διεργασία ονομάζεται “μητρικό” και είναι η πηγή της μελάσας.

-Τέλος, με την μέθοδο της φυγοκέντρησης διαχωρίζονται οι μεμονωμένοι κρύσταλλοι ζάχαρης.

Το αποτέλεσμα είναι ακατέργαστη ζάχαρη. Οι κρύσταλλοι αυτοί είναι σχετικά μεγάλα και έχουν ένα καφέ χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό ΔΕΝ είναι η καστανή ζάχαρη.

Η ακατέργαστη ζάχαρη μεταφέρεται σε ένα διυλιστήριο για περαιτέρω επεξεργασία για να δημιουργήσει τη λευκή ζάχαρη που γνωρίζουμε:

-Η ακατέργαστη ζάχαρη θερμαίνεται και λιώνει πάλι σε υγρή μορφή.

-Ο χρωματισμός απομακρύνεται με τη χρήση χημικών ουσιών, όπως το φωσφορικό οξύ και το υδροξείδιο του ασβεστίου ή το διοξείδιο του ασβεστίου.

-Το υγρό βράζεται για μια τελευταία φορά, προκειμένου να συγκεντρωθεί στην τελευταία μορφή της λευκής ή “ραφιναρισμένης” ζάχαρης.

Και εδώ είναι το μυστικό…

Η καστανή ζάχαρη δημιουργείται με τη λήψη της ραφιναρισμένης ζάχαρης και της ανάμειξής της με μελάσα. Οι μελάσες δεν περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.

Ως εκ τούτου, η καστανή ζάχαρη δεν μπορεί να θεωρείται πιο υγιεινή από τη λευκή ζάχαρη. Κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη περιέχει 4 γραμμάρια ζάχαρη, η οποία προσθέτει 16 θερμίδες στο φαγητό/ποτό σας.

Οι μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στην καστανή και την λευκή ζάχαρη εντοπίζονται στην γεύση και τον τρόπο που συμπεριφέρεται το κάθε είδος στο μαγείρεμα γλυκών και φαγητών.

 

Πηγή:Pronews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!