Breaking News
«ΣΠΑΕΙ» ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ;
ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ-Η ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΚΟΥΔΑ
H ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΜΙΝΤΙΑΡΧΩΝ
Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΥΦΛΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΛΙΤ
ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Η ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ζ.ΖΑΕΦ: «ME TON TΣΙΠΡΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΚΡΟΥΣ»
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΡΩΜΑΣ Ο «ΣΥΝΩΜΟΤΗΣ» ΤΟΥ 21
ΣΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΟΜΕΡΤΑ» ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤO KINHMA TΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ
ΚΑΤΑΡΡΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ-«ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ»
ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ: ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΤΟΥ YALE
ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΟΛΑΚΗ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ – ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
FORBES: TO ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ο ΤΖΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ (VIDEO)
ΟΤΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΞΙΟ
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ
AΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΧΩΡΟΙ , ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, Η ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΪ
Tης Νεφέλης Λυγερού

 Χιλιάδες αφίσες και φέιγ βολάν με την φωτογραφία του και τη φράση «ανεπιθύμητος» γέμισαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης

 

Ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορεί τελικά να ησυχάσει ο Αλέξης Τσίπρας

Χιλιάδες αφίσες και φέιγ βολάν με την φωτογραφία του και τη φράση «ανεπιθύμητος» γέμισαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης. Τα μέλη της ομογένειας ακολούθησαν την πρακτική αυτή που έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Προσπαθώντας να αγνοήσει τις αντιδράσεις και έχοντας στο πλευρό του τον Γιώργο Χουλιαράκη, ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε χθες τις συναντήσεις του με οικονομικούς παράγοντες και πιθανούς επενδυτές, την οποία συντόνισε η Bank of America Merril Lynch και η Morgan Stanley. Διήρκησε παραπάνω από μία ώρα η κάθε συνάντηση. Μαζί του ήταν και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

merril

Photo:1

tsipras_ny

Photo:2

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε με τα στελέχη των επενδυτικών funds για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για γεωπολιτικά θέματα. Υποστήριξε πως «η ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας διαμορφώνουν μια αισθητή βελτιωμένη εικόνα για τη χώρα και τις προοπτικές της». Και στις δυο συναντήσεις που είχε τόνισε πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού κλίματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, ενώ υποστήριξε πως η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια.

tsiprasny3

Photo:3

tsiprasny1

Photo:4

tsiprasny2

Photo:5

Το πρωθυπουργικό επιτελείο, άλλωστε, δεν έκρυψε πως ένας από τους σημαντικότερους στόχους του ταξιδιού του Έλληνα πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η προσέλκυση επενδύσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στους τομείς που η Ελλάδα έχει ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα. Από την άλλη, οι συνομιλητές του πρωθυπουργού δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για τη γραφειοκρατία και την πολυνομία, που στο παρελθόν λειτούργησαν ανασχετικά για μεγάλα επενδυτικά σχέδια. Τέλος, υπογράμμισαν ότι ο κρισιμότερος παράγοντας για την προσέλκυση των επενδύσεων είναι το στοιχείο της σταθερότητας. Κυριότερα, η πολιτική σταθερότητα και το σταθερό φορολογικό πλαίσιο ώστε να υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την απόδοση μιας επένδυσης.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του βρήκαν λίγο χρόνο και για μια βόλτα στο Μπρόντγουεϊ στη Νέα Υόρκη, καθώς ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ευχάριστος.

Η χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκε με τη δεξίωση που παρέδωσε προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα o Έλληνας πρόξενος. Τελευταία στιγμή, άλλαξε η τοποθεσία της εκδήλωσης, εξαιτίας του φόβου της πενιχρής προσέλευσης των καλεσμένων. Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός φοβήθηκε πιθανές αντιδράσεις ομογενών για την «Συμφωνία των Πρεσπών», επιβάλοντας στο Γενικό Προξενείο να μεταφέρει τη δεξίωση προς τιμήν του στο αυστηρά φρουρούμενο ξενοδοχείο που διαμένει, κοντά στα Ηνωμένα ‘Εθνη.

«We resend you the invitation for the reception in honor of the Prime Minister of Greece, Mr Alexis Tsipras, modified ONLY regarding the venue. It will take place at the Millenium Hilton NY1, UN Plaza, New York, NY 10017, at the Diplomat».

Η βραδιά μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον, ενώ το «παρών» έδωσαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος και πολλοί εκπρόσωποι της ομογένειας.

 

 

 

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!