Breaking News
ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΑΡΤΕΣ» ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΥΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ
ΠΡΟΣ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;
Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ 2018 – 2019: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ
ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΤΑΝ
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
Η ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΉΤΑΝ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ
ΔΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΑΕΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ
ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ !!
Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ !!
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΤΣΔΑΜ
ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΣΤΕΡ ΤΩΝ ΣΥΝΧΡΟΝΩΝ ΜΜΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400;
Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ! (ΦΩΤΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: «ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΜΑΧΟ»
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΑΠΟΚΟΜIΣΕ ΟΦΕΛΗ Η ΑΘΗΝΑ;
ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ: ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ !
Uncategorized
Ο ΕΝΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ F-16 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ
Τελικά, αυτός ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών δεν ξέρω αν εξελίσσεται σε θρίλερ ή κωμωδία.  Η απαίτηση είναι ξεκάθαρη, από ότι λένε οι επαϊοντες, και θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Όλα καλά λοιπόν με την απαίτηση του εκσυγχρονισμού αυτή καθεαυτή.

Γιατί τα μπερδεύουμε όμως με την  “αριθμητική”;  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, επιθυμία ήταν να αναβαθμιστεί όλος ο στόλος των  F-16 , σύνολο 155 αεροσκάφη, τα οποία είχαν αγοραστεί σε τέσσερις(4) παρτίδες.Στήν πορεία  διαπιστώνεται ότι δεν πρέπει να αναβαθμιστούν τα F-16 της πρώτης παρτίδας, διότι δεν συμφέρει τεχνικοοικονομικά , και μάλλον πρέπει να πουληθούν σε τρίτους, για να καλύψουμε οικονομικά μέρος του υπόλοιπου εκσυγχρονισμού. Για τα υπόλοιπα αεροσκάφη, πολύ λογικά οί στρατηγοί  αποφάσισαν να εκσυγχρονιστούν οι πιο παλιές παρτίδες, μικρότερης επιχειρησιακής ικανότητας συγκριτικά μέ τήν τελευταία παρτίδα, και αν υπάρξουν πιστώσεις να εκσυγχρονίσουν και την τελευταία .Έτσι δημιουργείται μιά  δύναμη 93 F-16 (AESA, LINK-16 κλπ), πλήρως αναβαθμισμένων, και μια δύναμη των τελευταίων 30 F-16, τα οποία και χωρίς εκσυγχρονισμό έχουν ήδη αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, δηλαδή σύνολο123 F-16. 
Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, φαίνεται ότι ο λογαριασμός για την ικανοποίηση των ανωτέρω ξέφυγε από τα υπολογισθέντα και αναζητήθηκεοικονομικότερη λύση, με εκσυγχρονισμό ολιγότερων αεροσκαφών (85) αντί των αρχικών (93).  Σαφές και κατανοητό, (8) αεροσκάφη λιγότερα για να φτιάξω τα υπόλοιπα. Ναι, εφόσον τα (8) F-16 προήρχοντο από τα (93) της βασικής απαίτησης των παλιών παρτίδων. Εδώ όμως, αν είναι σωστή η πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλάζει όλη η αρχική απόφαση και το σκεπτικό του εκσυγχρονισμού, διότι αναβαθμίζονται οί δύο τελευταίες παρτίδες F-16 (55+30=85), δηλαδή η ήδη ικανή τελευταία παρτίδα και η προηγούμενη. Έτσι όμως, αντί της συνδυαστικής επιχειρησιακά  δύναμης των 123 F-16,όπως αναλύθηκε ανωτέρω, καταλήγουμε ουσιαστικά σε δύναμη 85 αεροσκαφών
Τα υπόλοιπα (38), στα οποία  λέγεται ότι θα γίνει κάποια τονωτική ένεση με τα αφαιρεθέντα συστήματα τών αναβαθμισμένων, θα είναι η σαφώς κατωτέρων δυνατοτήτων.  Μείζον επιχειρησιακό θέμα λοιπόν κύριοι, και όχι απλή “αριθμητική”. Άν τώρα αληθεύει ότι ή αναβάθμιση τών F-16  της τελευταίας παρτίδας, πού αποφασίστηκε να εκσυγχρονιστούν, κοστίζει το ένα δέκατο από τήν αντίστοιχη τών F-16 της παλιάς παρτίδας  πού αντικατέστησαν , τότε ο μόνος πού εξυπηρετείται ουσιαστικά είναι η εταιρεία πού κάνει την αναβάθμιση, και σαφώς όχι η Πολεμική Αεροπορία.
Αν οι ανωτέρω εκτιμήσεις είναι λάθος, ας μας φωτίσει κάποιος ειδικός. Τα χρήματα είναι του Ελληνικού Λαού και πρέπει να αποδώσουν το κάλλιστο επιχειρησιακό αποτέλεσμα σε σχέση με το κόστος. Ας ψάξουν να βρουν λύση. Αυτή πού προτείνουν σίγουρα δεν είναι η καλύτερη!
Tag

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!