Breaking News
ΝΑΤΟ – H ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ !!
ΒΡΕΘΗΚΕ «ΑΘΙΚΤΟ» ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΑ ΜΟΣΧΑΣ: ΣΑΦΗΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
ΈΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ «ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΡΦΙΑ» ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΛΜΥΡΟΥ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΤΗΣ ΥΔΑΤΑ ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ Η ΙΔΙΑ ΚΡΙΝΕΙ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: TO IΔΕΩΔΕΣ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
ΔΟΓΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ
Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΜ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΔΗΛΩΝΕΙ: ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ!
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΣΟΓΚΙ: ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ: ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΚΟΤΖΙΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ… ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΒΙΝΤΕΟ
ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΟΙ 71 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ 8 ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΝΔ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΕΝΑ ΑΚΑΝΘΩΔΕΣ ΖΗΤΗΜΑ
ΤΟ ΥΨΗΛΟ «COUNTRY RISK» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΣΚΟΠΙΑ: Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΠΡΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Ο ΕΝΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ F-16 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ
Τελικά, αυτός ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών δεν ξέρω αν εξελίσσεται σε θρίλερ ή κωμωδία.  Η απαίτηση είναι ξεκάθαρη, από ότι λένε οι επαϊοντες, και θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Όλα καλά λοιπόν με την απαίτηση του εκσυγχρονισμού αυτή καθεαυτή.

Γιατί τα μπερδεύουμε όμως με την  “αριθμητική”;  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, επιθυμία ήταν να αναβαθμιστεί όλος ο στόλος των  F-16 , σύνολο 155 αεροσκάφη, τα οποία είχαν αγοραστεί σε τέσσερις(4) παρτίδες.Στήν πορεία  διαπιστώνεται ότι δεν πρέπει να αναβαθμιστούν τα F-16 της πρώτης παρτίδας, διότι δεν συμφέρει τεχνικοοικονομικά , και μάλλον πρέπει να πουληθούν σε τρίτους, για να καλύψουμε οικονομικά μέρος του υπόλοιπου εκσυγχρονισμού. Για τα υπόλοιπα αεροσκάφη, πολύ λογικά οί στρατηγοί  αποφάσισαν να εκσυγχρονιστούν οι πιο παλιές παρτίδες, μικρότερης επιχειρησιακής ικανότητας συγκριτικά μέ τήν τελευταία παρτίδα, και αν υπάρξουν πιστώσεις να εκσυγχρονίσουν και την τελευταία .Έτσι δημιουργείται μιά  δύναμη 93 F-16 (AESA, LINK-16 κλπ), πλήρως αναβαθμισμένων, και μια δύναμη των τελευταίων 30 F-16, τα οποία και χωρίς εκσυγχρονισμό έχουν ήδη αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, δηλαδή σύνολο123 F-16. 
Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, φαίνεται ότι ο λογαριασμός για την ικανοποίηση των ανωτέρω ξέφυγε από τα υπολογισθέντα και αναζητήθηκεοικονομικότερη λύση, με εκσυγχρονισμό ολιγότερων αεροσκαφών (85) αντί των αρχικών (93).  Σαφές και κατανοητό, (8) αεροσκάφη λιγότερα για να φτιάξω τα υπόλοιπα. Ναι, εφόσον τα (8) F-16 προήρχοντο από τα (93) της βασικής απαίτησης των παλιών παρτίδων. Εδώ όμως, αν είναι σωστή η πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλάζει όλη η αρχική απόφαση και το σκεπτικό του εκσυγχρονισμού, διότι αναβαθμίζονται οί δύο τελευταίες παρτίδες F-16 (55+30=85), δηλαδή η ήδη ικανή τελευταία παρτίδα και η προηγούμενη. Έτσι όμως, αντί της συνδυαστικής επιχειρησιακά  δύναμης των 123 F-16,όπως αναλύθηκε ανωτέρω, καταλήγουμε ουσιαστικά σε δύναμη 85 αεροσκαφών
Τα υπόλοιπα (38), στα οποία  λέγεται ότι θα γίνει κάποια τονωτική ένεση με τα αφαιρεθέντα συστήματα τών αναβαθμισμένων, θα είναι η σαφώς κατωτέρων δυνατοτήτων.  Μείζον επιχειρησιακό θέμα λοιπόν κύριοι, και όχι απλή “αριθμητική”. Άν τώρα αληθεύει ότι ή αναβάθμιση τών F-16  της τελευταίας παρτίδας, πού αποφασίστηκε να εκσυγχρονιστούν, κοστίζει το ένα δέκατο από τήν αντίστοιχη τών F-16 της παλιάς παρτίδας  πού αντικατέστησαν , τότε ο μόνος πού εξυπηρετείται ουσιαστικά είναι η εταιρεία πού κάνει την αναβάθμιση, και σαφώς όχι η Πολεμική Αεροπορία.
Αν οι ανωτέρω εκτιμήσεις είναι λάθος, ας μας φωτίσει κάποιος ειδικός. Τα χρήματα είναι του Ελληνικού Λαού και πρέπει να αποδώσουν το κάλλιστο επιχειρησιακό αποτέλεσμα σε σχέση με το κόστος. Ας ψάξουν να βρουν λύση. Αυτή πού προτείνουν σίγουρα δεν είναι η καλύτερη!
Tag

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!