Breaking News
O EΡΝΤΟΓΑΝ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ “ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΖΗΤΑ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ 2 ΜΕ ΤΟΥΣ 8!
ΤΑ “ΜΥΣΤΗΡΙΑ” ΤΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ” ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΣΦΗΝΑ ΝΙΜΙΤΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΤΑ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ
ΤΑ «ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ» ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ… ΚΟΜΙΚ
ΠΑΙΔΕΙΑ: ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
H EΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΡΟ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ…/ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΜΟΝΟ
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟ ΠΟΛΟ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ 13ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ: 2008 -2018
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥΣ
“Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ”
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ FGS BAYERN ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΛΟΓΩ ΝΑΤΟ SNMG–2 (ΦΩΤΟ)
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΡΙΑΝΤ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ: ΑΣΘΕΝΗΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ 4Ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΗΠΑ: “ΚΑΜΠΑΝΑ” ΣΕ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
EΡΕΥΝΑ: ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΕΝΙΟ ΚΟΛΙΕ» ΤΟΥ ΡΑΛΛΗ
Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΤΟ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Uncategorized
Ο ΕΝΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ F-16 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ
Τελικά, αυτός ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών δεν ξέρω αν εξελίσσεται σε θρίλερ ή κωμωδία.  Η απαίτηση είναι ξεκάθαρη, από ότι λένε οι επαϊοντες, και θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Όλα καλά λοιπόν με την απαίτηση του εκσυγχρονισμού αυτή καθεαυτή.

Γιατί τα μπερδεύουμε όμως με την  “αριθμητική”;  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, επιθυμία ήταν να αναβαθμιστεί όλος ο στόλος των  F-16 , σύνολο 155 αεροσκάφη, τα οποία είχαν αγοραστεί σε τέσσερις(4) παρτίδες.Στήν πορεία  διαπιστώνεται ότι δεν πρέπει να αναβαθμιστούν τα F-16 της πρώτης παρτίδας, διότι δεν συμφέρει τεχνικοοικονομικά , και μάλλον πρέπει να πουληθούν σε τρίτους, για να καλύψουμε οικονομικά μέρος του υπόλοιπου εκσυγχρονισμού. Για τα υπόλοιπα αεροσκάφη, πολύ λογικά οί στρατηγοί  αποφάσισαν να εκσυγχρονιστούν οι πιο παλιές παρτίδες, μικρότερης επιχειρησιακής ικανότητας συγκριτικά μέ τήν τελευταία παρτίδα, και αν υπάρξουν πιστώσεις να εκσυγχρονίσουν και την τελευταία .Έτσι δημιουργείται μιά  δύναμη 93 F-16 (AESA, LINK-16 κλπ), πλήρως αναβαθμισμένων, και μια δύναμη των τελευταίων 30 F-16, τα οποία και χωρίς εκσυγχρονισμό έχουν ήδη αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, δηλαδή σύνολο123 F-16. 
Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, φαίνεται ότι ο λογαριασμός για την ικανοποίηση των ανωτέρω ξέφυγε από τα υπολογισθέντα και αναζητήθηκεοικονομικότερη λύση, με εκσυγχρονισμό ολιγότερων αεροσκαφών (85) αντί των αρχικών (93).  Σαφές και κατανοητό, (8) αεροσκάφη λιγότερα για να φτιάξω τα υπόλοιπα. Ναι, εφόσον τα (8) F-16 προήρχοντο από τα (93) της βασικής απαίτησης των παλιών παρτίδων. Εδώ όμως, αν είναι σωστή η πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλάζει όλη η αρχική απόφαση και το σκεπτικό του εκσυγχρονισμού, διότι αναβαθμίζονται οί δύο τελευταίες παρτίδες F-16 (55+30=85), δηλαδή η ήδη ικανή τελευταία παρτίδα και η προηγούμενη. Έτσι όμως, αντί της συνδυαστικής επιχειρησιακά  δύναμης των 123 F-16,όπως αναλύθηκε ανωτέρω, καταλήγουμε ουσιαστικά σε δύναμη 85 αεροσκαφών
Τα υπόλοιπα (38), στα οποία  λέγεται ότι θα γίνει κάποια τονωτική ένεση με τα αφαιρεθέντα συστήματα τών αναβαθμισμένων, θα είναι η σαφώς κατωτέρων δυνατοτήτων.  Μείζον επιχειρησιακό θέμα λοιπόν κύριοι, και όχι απλή “αριθμητική”. Άν τώρα αληθεύει ότι ή αναβάθμιση τών F-16  της τελευταίας παρτίδας, πού αποφασίστηκε να εκσυγχρονιστούν, κοστίζει το ένα δέκατο από τήν αντίστοιχη τών F-16 της παλιάς παρτίδας  πού αντικατέστησαν , τότε ο μόνος πού εξυπηρετείται ουσιαστικά είναι η εταιρεία πού κάνει την αναβάθμιση, και σαφώς όχι η Πολεμική Αεροπορία.
Αν οι ανωτέρω εκτιμήσεις είναι λάθος, ας μας φωτίσει κάποιος ειδικός. Τα χρήματα είναι του Ελληνικού Λαού και πρέπει να αποδώσουν το κάλλιστο επιχειρησιακό αποτέλεσμα σε σχέση με το κόστος. Ας ψάξουν να βρουν λύση. Αυτή πού προτείνουν σίγουρα δεν είναι η καλύτερη!
Facebook Comments
Tag

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!