Breaking News
ΣΤΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»: ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΛΑΔΙ ΣΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ;
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΓΚΕΝΤΕΛ
ΚΟΥΣΚΟΥΒΕΛΗΣ: ANEΓΓΙΧΤΟΣ ΠΡΟΣΩΡΑΣ Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ FYROM
Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΣ
ΟΡΓΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΝΩ ΟΙ ΗΠΑ “ΔΙΝΟΥΝ” ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ 1876-1936
ΓΙΑΤΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΜΕΓΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
GUARDIAN ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΟ – ΠΡΙΝ 4.000 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ
ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ “ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ” ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ!
Η ΓΡΑΦΙΚΗ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ “ΟΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ” ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΣΟΥΛΑ: ΠΩΣ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ
ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
STRATFOR: ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ “ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΗΣ” ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
“ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ” ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ: H MIT ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΙΛΟΤΟ ΤΟΥ ΒLACK HAWK!
ΤΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΜΕΤΕΡΝΙΧ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ; (KAI ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ…)
ΑΜΥΝΑ
Ο ΕΝΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ F-16 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ
Τελικά, αυτός ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών δεν ξέρω αν εξελίσσεται σε θρίλερ ή κωμωδία.  Η απαίτηση είναι ξεκάθαρη, από ότι λένε οι επαϊοντες, και θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Όλα καλά λοιπόν με την απαίτηση του εκσυγχρονισμού αυτή καθεαυτή.

Γιατί τα μπερδεύουμε όμως με την  “αριθμητική”;  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, επιθυμία ήταν να αναβαθμιστεί όλος ο στόλος των  F-16 , σύνολο 155 αεροσκάφη, τα οποία είχαν αγοραστεί σε τέσσερις(4) παρτίδες.Στήν πορεία  διαπιστώνεται ότι δεν πρέπει να αναβαθμιστούν τα F-16 της πρώτης παρτίδας, διότι δεν συμφέρει τεχνικοοικονομικά , και μάλλον πρέπει να πουληθούν σε τρίτους, για να καλύψουμε οικονομικά μέρος του υπόλοιπου εκσυγχρονισμού. Για τα υπόλοιπα αεροσκάφη, πολύ λογικά οί στρατηγοί  αποφάσισαν να εκσυγχρονιστούν οι πιο παλιές παρτίδες, μικρότερης επιχειρησιακής ικανότητας συγκριτικά μέ τήν τελευταία παρτίδα, και αν υπάρξουν πιστώσεις να εκσυγχρονίσουν και την τελευταία .Έτσι δημιουργείται μιά  δύναμη 93 F-16 (AESA, LINK-16 κλπ), πλήρως αναβαθμισμένων, και μια δύναμη των τελευταίων 30 F-16, τα οποία και χωρίς εκσυγχρονισμό έχουν ήδη αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες, δηλαδή σύνολο123 F-16. 
Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ, φαίνεται ότι ο λογαριασμός για την ικανοποίηση των ανωτέρω ξέφυγε από τα υπολογισθέντα και αναζητήθηκεοικονομικότερη λύση, με εκσυγχρονισμό ολιγότερων αεροσκαφών (85) αντί των αρχικών (93).  Σαφές και κατανοητό, (8) αεροσκάφη λιγότερα για να φτιάξω τα υπόλοιπα. Ναι, εφόσον τα (8) F-16 προήρχοντο από τα (93) της βασικής απαίτησης των παλιών παρτίδων. Εδώ όμως, αν είναι σωστή η πληροφόρηση των ΜΜΕ, αλλάζει όλη η αρχική απόφαση και το σκεπτικό του εκσυγχρονισμού, διότι αναβαθμίζονται οί δύο τελευταίες παρτίδες F-16 (55+30=85), δηλαδή η ήδη ικανή τελευταία παρτίδα και η προηγούμενη. Έτσι όμως, αντί της συνδυαστικής επιχειρησιακά  δύναμης των 123 F-16,όπως αναλύθηκε ανωτέρω, καταλήγουμε ουσιαστικά σε δύναμη 85 αεροσκαφών
Τα υπόλοιπα (38), στα οποία  λέγεται ότι θα γίνει κάποια τονωτική ένεση με τα αφαιρεθέντα συστήματα τών αναβαθμισμένων, θα είναι η σαφώς κατωτέρων δυνατοτήτων.  Μείζον επιχειρησιακό θέμα λοιπόν κύριοι, και όχι απλή “αριθμητική”. Άν τώρα αληθεύει ότι ή αναβάθμιση τών F-16  της τελευταίας παρτίδας, πού αποφασίστηκε να εκσυγχρονιστούν, κοστίζει το ένα δέκατο από τήν αντίστοιχη τών F-16 της παλιάς παρτίδας  πού αντικατέστησαν , τότε ο μόνος πού εξυπηρετείται ουσιαστικά είναι η εταιρεία πού κάνει την αναβάθμιση, και σαφώς όχι η Πολεμική Αεροπορία.
Αν οι ανωτέρω εκτιμήσεις είναι λάθος, ας μας φωτίσει κάποιος ειδικός. Τα χρήματα είναι του Ελληνικού Λαού και πρέπει να αποδώσουν το κάλλιστο επιχειρησιακό αποτέλεσμα σε σχέση με το κόστος. Ας ψάξουν να βρουν λύση. Αυτή πού προτείνουν σίγουρα δεν είναι η καλύτερη!
Facebook Comments
Tag

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!