Breaking News
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ PUTIN – ASSAD ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
Η ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ …
Η ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΚΥΠΡΟΥ,ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΡΑΞΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΙΣΙ
Η TURKISH AEROSPACE INDUSTRIES (TAI) ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΙRKUT) ETOΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
TO “ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ” ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΚΡΗΤΗ: ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ [PICS]
ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΓΔΑΕΕ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΚΟΜΗ! “ΕΚΛΕΙΣΑΝ” TA ΑΩ ΜΕ ΤΗΝ RAYTHEON YΨΟΥΣ 78 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΓΔΜ
Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟFFSHORE ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒREXIT
Η Ε.Ε ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ 55 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤRUMP KAI ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ ΒΑΖΕΙ “ΧΕΡΙ” ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ,ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Η ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ ΓΚΑΡΜΠΟΦΣΚΙ
‘ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΣΚΑΣ: KΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ Η ΕΙΣΒΟΛΗ…
Η “ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ” ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ “ΦΩΝΑΖΕΙ” ΠΩΣ ΤΟ “ΝΑΤΟ” ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 2018″!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΥΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ISIS
EDITORIAL
Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Σφαέλος 

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Kent, Δημοσιογράφος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων,  Διεθνολόγος και Νομικός. 

Τώρα είναι ώρα να δούμε τα συμφέροντα του ελληνισμού ενιαία ως ενεργειακό κόμβο. H ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στο μέλλον είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου.

Ο ενεργειακός πόλεμος των αγωγών και των γεωτρήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ΑΟΖ της Κύπρου γίνεται «πεδίο βολής που ασκούνται ξένοι φαντάροι» όπως λέει και το γνωστό τραγούδι του Μικρούτσικου.

Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει τα δικαιώματα της στην περιοχή των γεωτρήσεων μέσω της κατεχόμενης Βορείου Κύπρου. Γι’ αυτό και η πρεμούρα για λύση του κυπριακού άρον-άρον υπέρ της Τουρκιάς  στην Ελβετία. Ευτυχώς δεν υπήρξε λύση του Κυπριακού σε μια τέτοια στιγμή που η Κύπρος είναι ευάλωτη στις πιέσεις των Τούρκων για τις γεωτρήσεις. Η λύση του Κυπριακού πρέπει να ζητηθεί σε μια στιγμή στο μέλλον όταν η Κύπρος θα έχει καρπωθεί τα κέρδη από τις γεωτρήσεις και θα είναι σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση. Οι Τούρκοι έχουν οπωσδήποτε διαταράξει την παραδοσιακή καλή σχέση τους με τις ΗΠΑ εξαιτίας αφενός μεν της δημιουργίας κουρδικού κράτους και αφετέρου δε της προσέγγισης τους προς την Ρωσία. Είναι λοιπόν σκόπιμο να αναμένουμε την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ ιδιαίτερα μετά την εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Οι κύριες εταίρες που έχουν αναλάβει την εξόρυξη των κοιτασμάτων είναι η Γαλλική TOTAL και η Αμερικανική ΕΧΟΝ MOBIL. Οι Τούρκοι για να κάνουν γεώτρηση πρέπει να τα βάλουν με τις ανωτέρω εταιρείες και τα συμφέροντα των αντίστοιχων χωρών. Ο Ερντογαν βρυχάται αλλά δεν θα τολμήσει να δαγκώσει καθώς γνωρίζει τις γεωπολιτικές συνέπειες των πράξεων του. Το φλερτ της Τουρκίας με την Ρωσία βασίζεται σε κοινά συμφέροντα, αφού οι Ρώσοι θέλουν να πατήσουν πόδι στην Μεσόγειο. Οι Τούρκοι είναι οι νέοι στρατηγικοί εταίροι των Ρώσων. Γι’ αυτό και η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream. Οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας ως ομόδοξοι όπως πολλοί διαλαλούν. Κοιτούν ρεαλιστικά τα συμφέροντα τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς. Όσο για το κυπριακό ορθώς απερρίφθη ένα σχέδιο που διατηρούσε τα κατοχικά στρατεύματα μέσα και τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας.

Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να προστατεύσει το Αιγαίο από την τουρκική επιθετικότητα. Πρέπει να αναστήσει το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου με αντίστοιχη ενίσχυση των βάσεων της Πάφου και τις ελληνικές μονάδες. Ο ελληνισμός κινδυνεύει. Πρέπει να σταθούμε διπλά στους Κύπριους αδελφούς  μας γιατί φέρουμε την μεγαλύτερη ευθύνη για την τουρκική εισβολή. Τώρα είναι ώρα να δούμε τα συμφέροντα του ελληνισμού ενιαία ως ενεργειακό κόμβο. H ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στο μέλλον είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου. Επιβάλλεται να χαράξουμε μια ρεαλιστική εξωτερική πολιτική με βάση την γεωστρατηγική μας θέση χωρίς ιδεοληψίες και συναισθηματισμούς γιατί μας περικυκλώνουν τα θηρία του αλβανικού εθνικισμού του ψεύδο-μακεδονικού αλυτρωτισμού και του τούρκικού αναθεωρητισμού και μεγαλοϊδεατισμού. Έλληνες  φυλάτε Θερμοπύλες, έρχονται δύσκολες μέρες!

Facebook Comments

Related Post

error: Content is protected !!