Breaking News
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
“ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΜΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΝΩ” Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΝΕΑ ΝΑVTEX ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 3 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
“ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΜΙΑ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΝΕΣΕΙ ΟΛΟΥΣ”
“ΚΑΨΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ” Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ ΣΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ
ΑΝΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: O EΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ;
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΟΣ: Ο ΚΗΝΣΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ “ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ” ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ
“ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΕΡΟΥΣ” ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ – Ο ΡΟΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ “ΘΕΡΜΑ” ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ
«ΤΣΑΡΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΤΟΥ POUTIN ΣΤΟΝ ERDOGAN ΚΑΙ ΤΟΝ TRUMP
ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΑΙΩΡΟΥ «UMUT»
BΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΕΝΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΓΛΙΣΤΡΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΥΩΧΙΑ
ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΡΑΥΜΑ ΤΗΣ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΤΕΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ NOVARTIS
Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΝΩ Ο ΖΑΕΦ ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Η ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΥΝΙΤΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ
Uncategorized
Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Σφαέλος 

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Kent, Δημοσιογράφος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων,  Διεθνολόγος και Νομικός. 

Τώρα είναι ώρα να δούμε τα συμφέροντα του ελληνισμού ενιαία ως ενεργειακό κόμβο. H ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στο μέλλον είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου.

Ο ενεργειακός πόλεμος των αγωγών και των γεωτρήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ΑΟΖ της Κύπρου γίνεται «πεδίο βολής που ασκούνται ξένοι φαντάροι» όπως λέει και το γνωστό τραγούδι του Μικρούτσικου.

Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει τα δικαιώματα της στην περιοχή των γεωτρήσεων μέσω της κατεχόμενης Βορείου Κύπρου. Γι’ αυτό και η πρεμούρα για λύση του κυπριακού άρον-άρον υπέρ της Τουρκιάς  στην Ελβετία. Ευτυχώς δεν υπήρξε λύση του Κυπριακού σε μια τέτοια στιγμή που η Κύπρος είναι ευάλωτη στις πιέσεις των Τούρκων για τις γεωτρήσεις. Η λύση του Κυπριακού πρέπει να ζητηθεί σε μια στιγμή στο μέλλον όταν η Κύπρος θα έχει καρπωθεί τα κέρδη από τις γεωτρήσεις και θα είναι σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση. Οι Τούρκοι έχουν οπωσδήποτε διαταράξει την παραδοσιακή καλή σχέση τους με τις ΗΠΑ εξαιτίας αφενός μεν της δημιουργίας κουρδικού κράτους και αφετέρου δε της προσέγγισης τους προς την Ρωσία. Είναι λοιπόν σκόπιμο να αναμένουμε την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ ιδιαίτερα μετά την εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Οι κύριες εταίρες που έχουν αναλάβει την εξόρυξη των κοιτασμάτων είναι η Γαλλική TOTAL και η Αμερικανική ΕΧΟΝ MOBIL. Οι Τούρκοι για να κάνουν γεώτρηση πρέπει να τα βάλουν με τις ανωτέρω εταιρείες και τα συμφέροντα των αντίστοιχων χωρών. Ο Ερντογαν βρυχάται αλλά δεν θα τολμήσει να δαγκώσει καθώς γνωρίζει τις γεωπολιτικές συνέπειες των πράξεων του. Το φλερτ της Τουρκίας με την Ρωσία βασίζεται σε κοινά συμφέροντα, αφού οι Ρώσοι θέλουν να πατήσουν πόδι στην Μεσόγειο. Οι Τούρκοι είναι οι νέοι στρατηγικοί εταίροι των Ρώσων. Γι’ αυτό και η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream. Οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας ως ομόδοξοι όπως πολλοί διαλαλούν. Κοιτούν ρεαλιστικά τα συμφέροντα τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς. Όσο για το κυπριακό ορθώς απερρίφθη ένα σχέδιο που διατηρούσε τα κατοχικά στρατεύματα μέσα και τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας.

Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να προστατεύσει το Αιγαίο από την τουρκική επιθετικότητα. Πρέπει να αναστήσει το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου με αντίστοιχη ενίσχυση των βάσεων της Πάφου και τις ελληνικές μονάδες. Ο ελληνισμός κινδυνεύει. Πρέπει να σταθούμε διπλά στους Κύπριους αδελφούς  μας γιατί φέρουμε την μεγαλύτερη ευθύνη για την τουρκική εισβολή. Τώρα είναι ώρα να δούμε τα συμφέροντα του ελληνισμού ενιαία ως ενεργειακό κόμβο. H ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στο μέλλον είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου. Επιβάλλεται να χαράξουμε μια ρεαλιστική εξωτερική πολιτική με βάση την γεωστρατηγική μας θέση χωρίς ιδεοληψίες και συναισθηματισμούς γιατί μας περικυκλώνουν τα θηρία του αλβανικού εθνικισμού του ψεύδο-μακεδονικού αλυτρωτισμού και του τούρκικού αναθεωρητισμού και μεγαλοϊδεατισμού. Έλληνες  φυλάτε Θερμοπύλες, έρχονται δύσκολες μέρες!

Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!