Breaking News
ΣΥΡΘΗΚΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΚΑΤΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
Ο ΤΡΙΑΝΤΑΚΟΝΤΑΕΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
EKT: ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
NEO LADA NIVA: ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΜΗΤΑΦΙΔΗ ΣΤΟΝ REAL FM: ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ
Η ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΣΤΙΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ
ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;
ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ O ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Φ.ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ
ΘΗΒΑ: ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΡΟΜΑ
ΆΣΤΕΓΟΣ ΒΡΗΚΕ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ
ΠΑΤΡΑ: ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΤΡΑΥΜΑΤΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΟ
ΜΑ ΠΟΣΟ… ΑΧΡΗΣΤΟΙ;
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΖΝΤΕΜΟΝ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΗΠΑ: «ΈΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ» ΑΠΟ ΕΝΑ «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ»
ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣτΕ ΓΙΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ: ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΩΜΗ ΒΙΑ
ΖΑΕΦ ΚΑΙ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ» ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΣΤΟΝ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ (ΒΙΝΤΕΟ)
«Π»: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΜΠΕΟΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: «ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ!»
Uncategorized
Ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Σφαέλος 

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Kent, Δημοσιογράφος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων,  Διεθνολόγος και Νομικός. 

Τώρα είναι ώρα να δούμε τα συμφέροντα του ελληνισμού ενιαία ως ενεργειακό κόμβο. H ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στο μέλλον είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου.

Ο ενεργειακός πόλεμος των αγωγών και των γεωτρήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ΑΟΖ της Κύπρου γίνεται «πεδίο βολής που ασκούνται ξένοι φαντάροι» όπως λέει και το γνωστό τραγούδι του Μικρούτσικου.

Η Τουρκία προσπαθεί να επιβάλει τα δικαιώματα της στην περιοχή των γεωτρήσεων μέσω της κατεχόμενης Βορείου Κύπρου. Γι’ αυτό και η πρεμούρα για λύση του κυπριακού άρον-άρον υπέρ της Τουρκιάς  στην Ελβετία. Ευτυχώς δεν υπήρξε λύση του Κυπριακού σε μια τέτοια στιγμή που η Κύπρος είναι ευάλωτη στις πιέσεις των Τούρκων για τις γεωτρήσεις. Η λύση του Κυπριακού πρέπει να ζητηθεί σε μια στιγμή στο μέλλον όταν η Κύπρος θα έχει καρπωθεί τα κέρδη από τις γεωτρήσεις και θα είναι σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση. Οι Τούρκοι έχουν οπωσδήποτε διαταράξει την παραδοσιακή καλή σχέση τους με τις ΗΠΑ εξαιτίας αφενός μεν της δημιουργίας κουρδικού κράτους και αφετέρου δε της προσέγγισης τους προς την Ρωσία. Είναι λοιπόν σκόπιμο να αναμένουμε την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ ιδιαίτερα μετά την εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

Οι κύριες εταίρες που έχουν αναλάβει την εξόρυξη των κοιτασμάτων είναι η Γαλλική TOTAL και η Αμερικανική ΕΧΟΝ MOBIL. Οι Τούρκοι για να κάνουν γεώτρηση πρέπει να τα βάλουν με τις ανωτέρω εταιρείες και τα συμφέροντα των αντίστοιχων χωρών. Ο Ερντογαν βρυχάται αλλά δεν θα τολμήσει να δαγκώσει καθώς γνωρίζει τις γεωπολιτικές συνέπειες των πράξεων του. Το φλερτ της Τουρκίας με την Ρωσία βασίζεται σε κοινά συμφέροντα, αφού οι Ρώσοι θέλουν να πατήσουν πόδι στην Μεσόγειο. Οι Τούρκοι είναι οι νέοι στρατηγικοί εταίροι των Ρώσων. Γι’ αυτό και η κατασκευή του αγωγού Turkish Stream. Οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας ως ομόδοξοι όπως πολλοί διαλαλούν. Κοιτούν ρεαλιστικά τα συμφέροντα τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς. Όσο για το κυπριακό ορθώς απερρίφθη ένα σχέδιο που διατηρούσε τα κατοχικά στρατεύματα μέσα και τα εγγυητικά δικαιώματα της Τουρκίας.

Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να προστατεύσει το Αιγαίο από την τουρκική επιθετικότητα. Πρέπει να αναστήσει το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου με αντίστοιχη ενίσχυση των βάσεων της Πάφου και τις ελληνικές μονάδες. Ο ελληνισμός κινδυνεύει. Πρέπει να σταθούμε διπλά στους Κύπριους αδελφούς  μας γιατί φέρουμε την μεγαλύτερη ευθύνη για την τουρκική εισβολή. Τώρα είναι ώρα να δούμε τα συμφέροντα του ελληνισμού ενιαία ως ενεργειακό κόμβο. H ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ στο μέλλον είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου. Επιβάλλεται να χαράξουμε μια ρεαλιστική εξωτερική πολιτική με βάση την γεωστρατηγική μας θέση χωρίς ιδεοληψίες και συναισθηματισμούς γιατί μας περικυκλώνουν τα θηρία του αλβανικού εθνικισμού του ψεύδο-μακεδονικού αλυτρωτισμού και του τούρκικού αναθεωρητισμού και μεγαλοϊδεατισμού. Έλληνες  φυλάτε Θερμοπύλες, έρχονται δύσκολες μέρες!

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!