Breaking News
ΝΤΕΙΒΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ BREXIT ΤΗΣ ΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ BΡΕΤΑΝΙΑ
16 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 – ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΔΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟ «ΓΙΑΤΙ» ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΑ LEROY MERLIN
H TOYΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΛΕΕΙ Ο Ν.ΜΙΧΑΙΛΙΔΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝΣΤΟΝ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΚΟΝΤΡΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ 17Ν Ο ΘΑΝΟΣ ΑΞΑΡΛΙΑΝ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΤΟΣ
ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ
XAOΣ! ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ-ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΕΡΒΩΝ ΣΕ ΖΑΕΦ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ, ΜΟΝΟ ΣΕΡΒΙΑ»
XAMENOI ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ !!
ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ;*
ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ Β’ΑΘΗΝΩΝ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ ΣΤΗ ΝΔ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΟΣΑ: ΥΨΗΛΟΙ ΦΟΡΟΙ , ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Του Προκόπη Χατζηνικολάου

Παρά τα κοινωνικά μερίσματα, το επίδομα αλληλεγγύης, η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές για τους χαμηλόμισθους ενώ η μαύρη εργασία ανθεί εξαιτίας των λανθασμένων πολιτικών που εφαρμόζονται.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ «Going for Growth» η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζομένους είναι η λύση για την καταπολέμηση της μαύρης ή διαφορετικά αδήλωτης εργασίας. Την ίδια στιγμή ο Οργανισμός προεξοφλεί τη μείωση του αφορολόγητο ορίου από το 2019 στα 5.686 ευρώ που θα οδηγήσει 1 εκατομμύριο φορολογούμενους να πληρώσουν φόρο, και επιβαρύνσεις για τους υπόλοιπους που ανέρχονται στα 650 ευρώ.

Αναφορικά με τη μαύρη εργασία στην έκθεση τονίζεται ότι: «Σε χώρες όπως η Ινδία, η Ινδονησία και η Τουρκία, αλλά επίσης η Ιταλία και η Ελλάδα, η αδήλωτη εργασία παραμένει μια βασική πρόκληση για την προώθηση της δίκαιης ανάπτυξης. Η αντιμετώπισή της απαιτεί μεταρρυθμίσεις σε δύσκολους κανόνες της αγοράς εργασίας και προϊόντων, μεταξύ αυτών και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζομένους, οι οποίες παραμένουν υψηλές. Η μεταφορά των εργαζομένων αυτών στη νόμιμη, δηλωμένη εργασία θα τους προσφέρει καλύτερες προοπτικές για να βελτιώσουν τις δεξιότητες και την παραγωγικότητά τους, ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχει καλύτερη κοινωνική προστασία».

 Σημαντικό πρόβλημα όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα είναι τα ύψος της φορολογίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι το μέσο φορολογικό βάρος στην Ελλάδα για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά που λαμβάνουν το μέσο μισθό, είναι στο 38,2% του εισοδήματός τους, έναντι 13,6% φορολογικών βαρών της Ιρλανδίας.

Χειρότερη είναι η κατάσταση γα τους ανέργους. Το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει ένας άνεργος αμέσως μετά την απόλυσή του φτάνει στο 42% αυτού που είχε ως εργαζόμενος, ενώ ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 70% του προηγούμενου εισοδήματός του. Γίνεται συνεπώς κατανοητό ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας αλλά επικοινωνιακού χαρακτήρα πολιτικές μερισμάτων με στόχο την εξαγορά ψήφων.

Και στην εκπαίδευση όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλύτερα. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Ελλάδα έχει μεν υψηλή αναλογία αποφοίτων Λυκείου και πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά έχει πάρα πολύ χαμηλές επιδόσεις σε σχέση με άλλα κράτη στην ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος (με βάση τον δείκτη PIZA).

 

Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!