Breaking News
ΚΟΤΖΙΑΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ ΕΓΩ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ BARBAROS
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΣΟΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟ 1964
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΟΥ 1843
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SIR EDWARD LAW ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΜΑΛΤΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ 44 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ»
«ΜΗΝΥΜΑ» ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΒΥΖΑΝΤΙΟ 14ος ΑΙΩΝΑΣ: TA «EΓKΛHMATA» ΠOY ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!
KΡΟΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ
Ο ΡΩΣΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: OI ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ Ο ΖΑΕΦ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
Ε.Ε ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΥΚΑΙΡΙΑ: MΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑ 550 ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΑΣΥΜΜΕΤΡΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ….
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός ή μήπως θα είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου; Κανείς δεν ξέρει να απαντήσει με βεβαιότητα αναφορικά με το σημαντικότερο νομοσχέδιο κάθε κυβερνητικού σχήματος, το οποίο από το βράδυ της Τρίτης είναι νόμος του κράτους.

Από όποια πλευρά και αν το δεις ο προϋπολογισμός του 2018 αποτελεί  επανάληψη της ίδιας  συνταγής στην οποία είχε καταφύγει η κυβέρνηση και τα δύο προηγούμενα χρόνια.Περιέχει υψηλούς φόρους, οι οποίοι κρύβουν την προσδοκία του Μεγάρου Μαξίμου για ένα ακόμα πρωτογενές πλεόνασμα.
 Στο οικονομικό επιτελείο της ΝΔ δηλώνουν σίγουροι για μία σειρά συμπερασμάτων, στα οποία έχουν καταλήξει μετά από την ανάλυση του προϋπολογισμού, κόντρα στην καλλιέργεια προσδοκιών από την πλευρά του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου.
Καμία υπεραπόδοση της οικονομίας δεν υπάρχει.
Η ανάπτυξη είναι αναιμική – η μισή σχεδόν από την αναμενόμενη – ενώ έχουμε χαμηλότερη ιδιωτική, δημόσια κατανάλωση και λιγότερες επενδύσεις. Στελέχη της Πειραιώς μάλιστα θέτουν ένα συγκεκριμένο ερώτημα  στο ΣΥΡΙΖΑ. «Αν υπήρχε υπεραπόδοση της οικονομίας το 2016 και το 2017 γιατί τότε έχουμε και νέα μείωση των συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου το 2018; Κι αν τα πράγματα πάνε όσο καλά λέει η κυβέρνηση στην οικονομία γιατί άραγε δέχθηκαν να ψηφίσει και νέες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους που πλήττουν τους πάντες;»
Ονειρο θερινής νυχτός η «καθαρή έξοδο στις αγορές»
Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει την χώρα με επιπλέον μέτρα ύψους 5,1 δις ευρώ όχι μόνον για το 2018 και το 2019, αλλά μέχρι το 2022. Καθαρή έξοδο από τα μνημόνια είχαν η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, σύμφωνα με γαλάζια στελέχη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα, καθώς έχει ουσιαστικά ήδη υπογράψει και τέταρτο μνημόνιο το οποίο θα εφαρμοστεί μετά τον Αύγουστο και μάλιστα για πρώτη φορά χωρίς να έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα νέα μέτρα που έρχονται», τονίζει συνομιλητής του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κανένα κοινωνικό πρόσημο στις πολιτικές της κυβέρνησης
 
Το επονομαζόμενο «κοινωνικό πρόσημο» των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει πουθενά. Σύμφωνα με την ΝΔ μάλιστα δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό το γεγονός ότι 4,2 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν στην εφορία και αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις τους. «Οι μισές ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην φοροεπιδρομή του ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ όλα αυτά η ανερμάτιστη κυβέρνηση συνεχίζει και το 2018 την ίδια πολιτική», επισημαίνει κομματική πηγή.
Καμία αύξηση της απασχόλησης 
Το 60% των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργούνται είναι μερικής απασχόλησης, τη στιγμή που καταργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας. Επιπλέον ένας στους τρεις νέους εργαζομένους πληρώνονται με 360 ευρώ το μήνα.
Αποτυχία στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς το οικονομικό επιτελείο θα εξοικονομούσε 3 δις ευρώ σε έξι μήνες από την πάταξη της φοροδιαφυγής και κατάφερε να μαζέψει μόλις 100 εκ. μέσα σε τρία χρόνια.
Στην ΝΔ επιμένουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Εναν δρόμο που θα επιδιώξει ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιάσει στους πολίτες από τις αρχές του χρόνου. 
Κεντρικός άξονας η διαφορετική προσέγγιση που θα θέτει τέλος στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπονομεύει τις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. «Οι ιδιωτικοποιήσεις στο Ελληνικό, στην  Κασσιόπη ,στην Κέρκυρα, στην Αφάντου της Ρόδου σέρνονται. Διασφαλίζοντας ότι θα έχουμε ένα απλούστερο φορολογικό σύστημα με μειωμένους φορολογικούς συντελεστές, που χαρακτηρίζεται από απλότητα και σταθερότητα. Ο Σύριζα έχει επιβάλει 27 νέους φόρους και έχει μειώσει 2 φορές το αφορολόγητο” τονίζουν γαλάζια στελέχη και επιμένουν ότι απαιτούνται πολιτικές.
– που δεν θα περικόπτουν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, οι οποίες σήμερα είναι μειωμένες κατά 800 εκ σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού.
– που δε θα οικοδομούν ένα κομματικό κράτος όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με 30% αύξηση των μετακλητών υπαλλήλων, αύξηση στους συμβασιούχους με 13.000 νέες προσλήψεις και αναίτια αύξηση με εκατοντάδες νέες επιτελικές θέσεις του Δημοσίου.

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!