Breaking News
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.
ΕΡΝΤΟΓΑΝ: TO IΔΕΩΔΕΣ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΙΣΧΥ
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
ΔΟΓΜΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ
Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΤΟΥ ΦΙΛΜ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΔΗΛΩΝΕΙ: ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ!
ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΣΟΓΚΙ: ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ: ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΚΟΤΖΙΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ… ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ
ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΒΙΝΤΕΟ
ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΟΙ 71 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ 8 ΠΑΙΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΝΔ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΕΝΑ ΑΚΑΝΘΩΔΕΣ ΖΗΤΗΜΑ
ΤΟ ΥΨΗΛΟ «COUNTRY RISK» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΣΚΟΠΙΑ: Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΠΕΠΕΜΨΕ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΥΠΡΟΣ
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΚΟΤΖΙΑ;
ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΖΑΕΦ – Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΛΑΔΩΜΑ
Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ !!! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !!!
ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ. ΣΤΟΧΟΣ: 100.000 ΚΙΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Του Κ. Πάντζιου

Το θέμα των εκλογών είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Τίποτε το μη συνηθισμένο στη χώρα μας. Είναι γνωστό από πολύ παλαιά, ότι το έτερο μεγάλο κόμμα που κάθε φορά χάνει τις εκλογές, να ζητεί, μετά τη συμπλήρωση εξαμήνου περίπου, εκλογές, με στόχο να κρατήσει ενωμένους τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του. Με τον καιρό, η λέξη «εκλογές» κατάντησε να είναι «φετίχ» στην πολιτική ζωή της Ελλάδας, όπως επίσης και ένα είδος πανάκειας, δια πάσαν νόσον της οικονομικής και κοινωνικής μας ζωής, χωρίς βέβαια να μην υπάρχουν οπωσδήποτε και πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Όμως, αυτή τη φορά η εκλογολογία δεν είναι θεωρητική περίπτωση, αλλά πολύ πιθανή προοπτική. Πολύ απλά, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός, στη Θεσσαλονίκη, άφησε ανοικτό το θέμα της μη εξάντλησης της τετραετίας, πράγμα που αναζωπύρωσε την εκλογολογία. Γιατί όμως συνέβη αυτό; Κατά την άποψή μας, ο κ. Αλ. Τσίπρας, προφανώς έχει συνειδητοποιήσει ότι ούτε η χώρα αντέχει, ούτε το κόμμα του μπορεί να διακινδυνεύσει τα πιθανά ασύμμετρα γεγονότα, μιας τόσο μακράς προεκλογικής περιόδου. Αν ο Πρωθυπουργός το εννοεί αυτό που λέει –και γιατί να μην το εννοεί– ότι η χώρα μπαίνει σε νέα εποχή, αντιμνημονιακή, τότε τα αναμφισβήτητα οφέλη γι’ αυτήν θα ακυρωθούν πλήρως, μέσα στη σκόνη της φοβερά παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Επειδή, επίσης, η πολιτική δεν είναι μονοδιάστατη, το κυβερνών κόμμα θα ήταν βλαβερό να πάει π.χ. σε εκλογές με δημοσκοπική πτώση που έχει τώρα, ούτε επίσης να πάει σε εκλογές, με επίκεντρο ένα γεγονός αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι θετικό. Εννοούμε ότι, θα ήταν μεγάλη η δημοσκοπική του ανάκαμψη, αν πήγαινε σε εκλογές της στιγμή της πρόσφατης επιτυχίας με τη μη μείωση των συντάξεων και όχι με το αρνητικό για το κόμμα τεστ της κατάθεσης της Βουλής προς ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Έτσι λοιπόν, με δεδομένο, κατά τη γνώμη πολλών πολιτικών παρατηρητών, ότι το θέμα της μη μείωσης των συντάξεων, είτε ομαλά είτε με σύγκρουση, η Κυβέρνηση θα το κερδίσει, τότε αυτή η επιτυχία της δεν πρόκειται να έχει εκλογική απόδοση γι’ αυτήν, παρά μόνο μέσα σε μικρό χρόνο, δηλαδή σε εκλογές που θα γίνουν ως το τέλος του τρέχοντος έτους. Αν η ανάλυση αυτή είναι σωστή, τότε με εκλογές ως το τέλος του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του προσεχούς Ιανουαρίου, ο κ. Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταθέτουν το μέγα πρόβλημα της ψήφισης στη Βουλή της Συμφωνίας για το Σκοπιανό, στην κυβέρνηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, αφού σίγουρα η ΝΔ θα έχει κερδίσει τις εκλογές. Να συμπληρωθεί εδώ, ότι έτσι διευκολύνεται και ο εταίρος στην Κυβέρνηση κ. Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το κόμμα του τη Συμφωνία στη Βουλή και άρα θα ρίξει την κυβέρνηση. Συμπερασματικά, κανείς Πρωθυπουργός και Αρχηγός κόμματος, δεν θα πήγαινε σε εκλογές με αρνητικά για εκείνον γεγονότα και με αχρήστευση των επιτυχιών που θα είχε κατορθώσει να έχει.

Αλλά υπάρχει και κάτι συναφές προς τα προηγούμενα: Οι δανειστές μας, είναι βέβαιον ότι δεν επιθυμούν μακρά προεκλογική περίοδο, για λόγους ευνόητους, πράγμα που ο κ. Αλ. Τσίπρας φυσικό είναι να το εκμεταλλευτεί υπέρ του κόμματός του, τη στιγμή μάλιστα που ο αντίπαλός του κ. Κυρ. Μητσοτάκης έχει συμπληρώσει ήδη δυόμιση χρόνια που ζητεί πρόωρες εκλογές.

Να αναφέρουμε και μερικά πράγματα, σχετικά με την μεταμνημονιακή περίοδο, που ήδη η χώρα μας έχει αρχίσει να διανύει. Κύριο στοιχείο είναι η συνέχιση της εποπτείας, αφού ακόμα χρωστάμε λεφτά, αλλά οικονομικές δοσοληψίες με τους δανειστές δεν έχουμε. Δηλαδή, αν η Τρόικα δηλώσει π.χ. ότι η οικονομική διαχείριση στην Ελλάδα δεν γίνεται σωστά, τότε η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα μπορεί να δανειστεί από τις Αγορές με χαμηλά επιτόκια. Αυτό είναι το ένα θέμα. Το άλλο θέμα, είναι ότι με τη ρύθμιση του Ελληνικού Χρέους, τον περασμένο Ιούλιο, αυτό κατέστη βιώσιμο. Πέρυσι, με την έξοδό της στις Αγορές, η Ελλάδα δανείστηκε με καλό επιτόκιο 9 δις Ευρώ, τα οποία, μαζί με τα 24 δις Ευρώ της ρύθμισης, έχουν δημιουργήσει ένα απόθεμα τέτοιο, που η χώρα μπορεί να χρηματοδοτεί τις υποχρεώσεις της για δυόμιση χρόνια, χωρίς να προβαίνει σε δανεισμό. Ο Πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, δήλωσε ότι αν η Ελλάδα δεν τη συμφέρει να βγει στις Αγορές για δανεισμό το 2018, θα βγει το 2019. Με κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη φυσικά.

Για να συμπληρωθεί το παζλ, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το 2016, όταν ζητήθηκε από την Τρόικα να μειωθούν οι συντάξεις από την 1/1/2019, η ρήτρα αυτή τέθηκε για σιγουριά, αν η Ελλάδα δεν πετύχαινε πρωτογενή πλεονάσμα-τα πάνω από 3%. Σημειωτέον, ότι για εκείνη τη χρονιά, το πρωτογενές πλεόνασμα υπολογιζόταν στο 0,5 έως 1%. Αυτό, φυσικό είναι να το επικαλείται η Ελληνική Κυβέρνηση. Και ας λέει ό,τι θέλει το Δ.Ν.Τ.

Το τελικό συμπέρασμα για μας, είναι ότι οι συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν. Η Κυβέρνηση επιδιώκει φυσικά αυτό να γίνει με την πλήρη συγκατάθεση των δανειστών. Αυτό μάλλον θα το επιτύχει, γιατί ούτε οι δανειστές μας θα έχουν να κερδίσουν κάτι από τη σύγκρουση. Άρα, μάλλον κάτι ξέρουν κάποιοι που διαδίδουν ήδη ότι πάμε ολοταχώς προς τις «εκλογές της γαλοπούλας»!…

 

Πηγή:Timelink.gr 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!