Breaking News
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ EURO 2024
ΚΥΡΩΣΕΙΣ 100.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΑΛ
ΜΕ DRONE ΕΚΑΝΕ ΤΣΑΚΩΤΟΥΣ Η ΑΑΔΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΒΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ
Η ΨΥΧΡΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ
ΥΠΕΝ: ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΚΟΠΙΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ: ΈΧΟΥΜΕ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑ
«ΜΑΖΕΥΟΥΝ» ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΑΕΦ ΓΙΑ ΤΗ «ΜΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ: Η ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ!
ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΞΙΑ
ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK
ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΑΕΚ Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ – ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ «ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΗΣ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΥΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020, ΤΟ 2030 Η ΤΟ 2040 ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΕΔΩ…
«ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΑΝΕ Ή ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ Ή ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!» ENA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΌΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS FLYING WEEK: ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΟΙ 12 ΠΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ

Της Μαρινας Μοσχα*

Είναι γεγονός πως αν το ζευγάρι δεν βάλει τη σχέση του προτεραιότητα, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στο γραφείο του ειδικού θεραπευτή στην καλύτερη περίπτωση, αν βέβαια είναι ευαισθητοποιημένο και δεν θέλει πραγματικά να χωρίσει ή στο γραφείο του δικηγόρου, όταν πια δεν υπάρχει καμία θέληση από τον έναν ή και από τους δυο συντρόφους και η επιθυμία να συνεχίσουν τη ζωή τους μαζί. Ο γάμος και οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν σβήνουν έτσι ξαφνικά, αλλά μετά από αρκετά χρόνια αμέλειας και αδιαφορίας από το ένα ή και τα δύο μέλη της σχέσης.

 

 

 1. Υπάρχει πολύ οικειότητα, όπου απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι. Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Όταν τα έχουμε όλα τόσο πολύ στο φως και δεν έχουμε τις δικές μας προσωπικές στιγμές, στο μπάνιο για παράδειγμα, αλλά είναι και ο σύντροφός μας μέσα, είναι αλήθεια πως η μαγεία αρχίζει και χάνεται…
 2. Πολλές ώρες μαζί, όπου δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε πια, καθώς ξοδεύουμε όλο το χρόνο μας μαζί, φτάνοντας στη πλήξη και στην ανία. Πόσο μάλλον όταν δουλεύουμε και μαζί!
 3. Θεωρούμε τα πάντα δεδομένα, από τη σχέση μας μέχρι ότι ο άλλος δεν έχει τίποτα για να μας εκπλήξει. Και όμως, πόσο έξω πέφτουμε, όταν μαθαίνουμε ότι έχει άλλα ενδιαφέροντα από εμάς ή όταν ένα τρίτο πρόσωπο μπαίνει ανάμεσά μας! Αλήθεια, τι βρίσκει αυτό το «άλλο» πρόσωπο που εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε;
 4. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τον έναν προς τον άλλον, καθώς θεωρούμε πως ξέρουμε τα πάντα για το άλλο μέλος της σχέσης. Έχετε σκεφτεί όμως πόσο θα μπορούσε να σας εκπλήξει αυτός ο ίδιος άνθρωπος που κάθεται χρόνια απέναντί σας και τρώτε το βραδινό σας (αν το κάνετε και αυτό μαζί); Χρειάζεται ένα μικρό γαργάλημα από τον έναν προς τον άλλον πολλές φορές για να ανακαλύψουμε νέα πράγματα ή ενδιαφέροντα…
 5. Δεν υπάρχει επικοινωνία, που σημαίνει πως επικοινωνούμε με έναν λάθος τρόπο, καταλήγοντας πολλές φορές στην ασυνεννοησία! Ο καθένας μένει σε αυτό που έχει εκείνος στο μυαλό του, χωρίς να θέλει να «δει» ή και να «ακούσει» την άποψη του άλλου!
 6. Υπάρχει πολύ επικοινωνία, ναι, καλά διαβάσατε! Δεν είναι μόνο η κακή μορφή επικοινωνίας είναι και η υπερβολικά μεγάλη ποσότητα, όπου μιλάμε για τα πάντα: από το ποιος μου έκανε like στο f/b, μέχρι ποια ώρα θα βάλω αύριο πλυντήριο, πόσο ακριβώς κιμά πήρα και τι ακριβώς είπε στο σύντροφό μου ο συνάδελφός του στη δουλειά, πόσους καφέδες ήπιε… Δεκάδες τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, λες και είναι η τελευταία μας μέρα! Και αυτή λοιπόν είναι μία κακή μορφή επικοινωνίας, όπου χάνεται εντελώς το μυστήριο, δεν προλαβαίνει να λείψει ο ένας στον άλλον, να τον επιθυμήσει, να θέλει να τον δει όταν γυρίσει στο σπίτι… Μπορεί να λέμε πως η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μια υγιή σχέση, αλλά μην το παρακάνετε!
 7. Πίεση που καταλήγει σε καταπίεση στο πέρασμα του χρόνου. Η παραπάνω μορφή επικοινωνίας, όπου θέλουμε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή και ώρα που είναι ο σύντροφός μας και τι κάνει, ποιοι είναι γύρω του, τι σκέφτεται, πως αισθάνεται με εμάς και τη σχέση μας, είναι θέμα χρόνου πότε θα γυρίσει μπούμερανγκ και το ενδιαφέρον και η επιθυμία να ακούσει ο ένας τον άλλον, θα καταλήξει να μετατραπεί σε τεράστια πίεση.
 8. Ο ένας σύντροφος αρχίζει να αισθάνεται ασφυξία. Το βλέπουμε αρκετά συχνά στα ζευγάρια, ο ένας σύντροφος να θέλει να βρίσκεται διαρκώς με τον άλλον, να ξοδεύουν όλο το χρόνο τους μαζί. Αποτέλεσμα στη πορεία του χρόνου να αναπτύσσεται εξάρτηση από τον έναν, που δυστυχώς αρχίζει ή μάλλον πιο σωστά, έχει αρχίσει εδώ και καιρό να κρέμεται από τον άλλον, που έχει κουραστεί να «κουβαλάει» το βάρος στους ώμους του και θέλει να το ξεφορτωθεί. Ασφυκτιά, πνίγεται και θέλει να φύγει, να αναπνεύσει φρέσκο αέρα… Είναι απαραίτητο λοιπόν ο καθένας να έχει το προσωπικό του χρόνο και χώρο!
 9. Η ζηλοτυπία, είναι ένα από τα προβλήματα στα ζευγάρια, όπου οι συνεχόμενες σκηνές και η έλλειψη προσωπικού χώρου και χρόνου, αρχίζει και δυσκολεύει την συμβίωση! Και όταν λέμε ζηλοτυπία, δεν εννοούμε την ζήλια αλλά μία πολύ διαφορετική παθολογική κατάσταση, όπου πλάθονται παρανοϊκά σενάρια απιστίας. Το ζηλότυπο άτομο φτιάχνει σενάρια στο μυαλό του που πιστεύει πως είναι αληθινά ή θα βγουν αληθινά.                                                                                 
 10. Το σεξ γίνεται πηγή άγχους. Όταν υπάρχει κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα, ψυχολογικό ή οργανικό και μπαίνουμε στη διαδικασία να το κουκουλώνουμε για να μην εμφανιστεί ξανά και ρεζιλευτούμε, όταν ξεκινούν παρανοήσεις σε σχέση με αυτή την αποφυγή αλλά και όταν μπαίνουμε σε διαδικασία να δικαιολογηθούμε για να απαλύνουμε το άγχος και το φόβο της αποτυχίας, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Και γίνονται δύσκολα για κάτι που θα μπορούσε τόσο εύκολα να λυθεί, αν το ζευγάρι αντί να αποσιωπήσει ή να θυμώσει με το πρόβλημα και να αποφεύγει τις σεξουαλικές συνευρέσεις, απευθυνόταν στον ειδικό. Στο θεραπευτή που μπορεί να ακούσει το πρόβλημα και μπορεί να κατευθύνει στη λύση του που θα οδηγήσει σε μια αμοιβαία ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή.
 11. Τα χρήματα! Μελέτη του 2013 διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που διαφωνούσαν σχετικά με τα χρήματα νωρίς στη σχέση τους – ανεξάρτητα από το εισόδημα, το αν είχαν χρέη ή την οικονομική τους κατάσταση – ήταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο διαζυγίου από ό, τι άλλα ζευγάρια. Μια διαφορά στη φιλοσοφία σχετικά με τις δαπάνες και τα έξοδα, μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια, δυσφορία και απομάκρυνση στο ζευγάρι. Ακόμα και από μελέτη του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, βλέπουμε κάτι ανάλογο στη χώρα μας, όπου καθώς η κρίση προχωρά, η σχέση και η σεξουαλική ζωή πάσχουν!
 12. Ο γάμος δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα. Όταν η σχέση μένει πίσω και μπροστά έρχεται οτιδήποτε άλλο, τότε είναι θέμα χρόνου πότε θα …ξεχαστούμε μεταξύ μας. Ας έχουμε στο μυαλό μας πως η σχέση είναι σαν μία ωραία γλάστρα με ένα πολύ όμορφο φυτό, με μυρωδάτα και πολύχρωμα λουλούδια, αν δεν το φροντίσουμε, δεν το ποτίσουμε, δεν το βάλουμε στο φως, δεν το λιπάνουμε, θα πεθάνει!

        Χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια στη σχέση για να μην αποξενωθούμε και πεθάνει και αυτή!

       *Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια στην εταιρεία Θάνος Ασκητής, Ιατρικό Κέντρο 

 

Αctive News.gr

 

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!