Breaking News
Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΝΥΔΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΤΑ 1,4 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ
TI ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΙΟ…. ΜΑΖΕΜΕΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΩΚΕΑΝΙΣ»: ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ
ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΒΕRESHEET ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ΧΟΑΚΙΝ ΑΛΜΟΥΝΙΑ: O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ (ΔΕΝ) ΕΙΔΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ
Ο Γ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Δ.ΔΑΒΕΤΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
106 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Η ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΕΡΤΖΟΝ – Η ΣΚΩΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ ΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OI ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
Γ.ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Να εκμεταλλευτούν τυχόν κενά ασφαλείας σε περιφερειακά αεροδρόμιο της χώρας, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, επιχειρούν πλέον οι διακινητές προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων αυτών να βρεθούν σε κάποια χώρα της Ευρώπης, εισπράττουν έως και 3.000 ευρώ από κάθε άτομο προκειμένου να του εξασφαλίσουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και να «τακτοποιήσουν» δήθεν τον έλεγχο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 12 αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων, ηλικίας 21 έως 39 ετών, που την Παρασκευή 10 Αυγούστου μέσω του αεροδρομίου στην Κεφαλονιά, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσης για την Ιταλία. Άπαντες επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγραφα, που πολύ πιθανό να προμηθεύτηκαν και από το ίδιο πρόσωπο. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν, αντίστοιχες, δικογραφίες για παράνομη έξοδο από τη χώρα καθώς και για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ανάλογο περιστατικό συνέβη την επόμενη ημέρα, Σάββατο 11 Αυγούστου, στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας με αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες πέντε ακόμα αλλοδαπούς (δύο 28χρονοι, δύο 25χρονοι και 20χρονος), αντίστοιχα, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των ανωτέρω, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τις Βρυξέλλες Βελγίου, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα είτε ήταν προφανώς πλαστά, είτε άνηκαν σε άλλα πρόσωπα.

Κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαβατήριο Αρχών Συρίας, δύο διαβατήρια Αρχών Ισραήλ, διαβατήριο Αρχών Ισπανίας και Δελτίο Ταυτότητας Αρχών Γαλλίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχει τουλάχιστον ένα οργανωμένο κύκλωμα που δρα στη Δυτική Ελλάδα -έχουν γίνει συλλήψεις και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια π.χ. στο Άκτιο- που εκμεταλλεύεται την ανάγκη αυτών των ανθρώπων να βρεθούν στη Βόρεια ή Κεντρική Ευρώπη, σε συνδυασμό με την άγνοια τους. Αυτό, καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που διενεργούν τους σχετικούς ελέγχους στα αεροδρόμια είναι άριστα καταρτισμένοι επί του θέματος, ενώ υπάρχει και ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός που βοηθά σημαντικά το έργο τους.

Τα τρικ των πλαστογράφων

Μία από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους πλαστογραφίας, είναι με ταξιδιωτικά έγγραφα από χώρες όπως Γαλλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει διαβατήρια ή ταυτότητες που είναι εξ ολοκλήρου πλαστά, διαβατήρια στα οποία αναγράφονται πραγματικά στοιχεία κατόχων, αλλά έχει αλλαχθεί η φωτογραφία, όπως και διαβατήρια, στα οποία ήταν επικολλημένες πλαστές άδειες παραμονής άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα σχετικά με στις περιπτώσεις όπου έχει αλλαχθεί μόνο η φωτογραφία, καθώς πρόκειται κυρίως για ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία έχουν κλαπεί από τους νόμιμους κατόχους τους.

 

Πηγή:Reader.gr  

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!