Breaking News
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ: ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΠΑΟΚ!
ΙΣΟΒΙΑ ΣΥΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ … ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Ο ΣΤΑΥΡΑΗΤΟΣ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ
ΠΟΣΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ “ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ”;
Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ: ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ: Η  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΠΟΥ ΓΟΗΤΕΥΕΙ!
“ΑΠΟΦΥΓΗ, ΑΠΟΤΡΟΠΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ”! Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ
ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ !!
ΜΠΑΡΑΖ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΑΔΕ: “ΞΕΧΑΣΑΝ” ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΝΥΦΙΚΑ 12.800 ΕΥΡΩ
80ΑΡΙΣΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΣΕΞ
“ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ”!
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΝΔΡΙΚΟ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
Η ΤΗΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ!
ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
ΠΩΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΑΣΠΑ ΤΟ ΝΑΤΟ
Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ .
900.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΤΗ ΧΙΟ!
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ 39 ΤΟΝΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΟΙ ΜΥΘΟΜΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: “ΨΕΥΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ FANTASTICA” KAI ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΑΚΙ

Του Άρη Πετάση

«Είπαμε ψέματα πολλά, ας πούμε και καμιά αλήθεια, φορτώσαμε έναν ποντικό εφτά κιλά ρεβίθια.» Προεκλογικά. Ο όρος «ψευδολόγημα fantastica” ανήκει στον Δρ Anton Delbrueck (βιβλιογραφία ιατρικής του 1891) και βασικά εκφράζει το σύνδρομο του «πουλάμε ψέματα». Τελευταία, αρκετοί πολιτικοί έχουν γίνει αγνώριστοι με πολύμορφες πιρουέτες από αριστερά προς τα δεξιά και ανάποδα. Πάνε να τρελάνουν όσους από εμάς δεν ανήκαν σε πολιτικό κόμμα ποτέ και έτσι, φαντάζομαι, διατηρούμε κάποια αντικειμενικότητα κρίσης. Βλέπουμε τώρα: α.) ψευδολογήματα fantastica και β.) τσάπα προσφορές που προκαλούν όνειδος και χρηματοδοτούνται από τα λεφτά των φτωχών, των αδυνάτων και αδικουμένων και καταλήγουν σε: αναβαθμίσεις κλιμάκων και αυξήσεις του δημόσιου τομέα και των οργανωμένων συνόλων και των πολλών ψήφων.

Ψευδολογήματα fantastica. Οι ιδικοί μας λένε πως το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη διάθεση ψευδολογίας και μυθομανίας όπου παρουσιάζονται τα δεδομένα με τρόπο δυσανάλογο προς την πραγματικότητα. Δηλαδή, πλαστογραφείται η αλήθεια με στόχο την ευρεία παραπλάνηση. Το συγκεκριμένο φαινόμενο αποτελεί νόσημα που πλήττει την ηθική τάξη και έχει σαν σκοπό το εκλογικό κέρδος που αναπόφευκτα μειώνει την δημοκρατία.

Ένα-δύο ψέματα την ημέρα τα λέμε όλοι. Κατά μέσο όρο σχεδόν όλοι μας λέμε ένα-δύο ψέματα την ημέρα, κατά τους ιδικούς, αλλά όχι για παραπλάνηση, π.χ. «δεν τρώγω τίποτα και εντούτοις βάζω βάρος!» Νοουμένου πως ο αναγνώστης έχει την απαιτούμενη υπομονή ας μετρήσει μόνος του πόσα ψέματα άκουσε από τηλεοράσεως τους τελευταίους δύο προεκλογικούς μήνες που είχαν σαν σκοπό την παραπλάνηση!

Οι ειδικοί θεωρούν ψευδολόγημα: την εσκεμμένη υπερβολή, επίβουλη παραπλάνηση, κολοτούμπα, μισές αλήθειες, μασημένα λόγια ή διφορούμενα, ανεφάρμοστες προτάσεις, κοκ. Ακόμα και οι κενές περιεχομένου παραπλανητικές θέσεις αποτελούν ψευδολόγημα fantastica, π.χ. «με τις συγκλίσεις στο εθνικό θέμα οικοδομούμε μια ευτυχισμένη Κύπρο» ενώ οι συγκλίσεις οδηγούν στην επισημοποίηση της διχοτόμησης και την καταστροφή. Παραπλάνηση αποτελεί και η τεχνηέντως δημιουργία εικονικής αντιπαλότητας μεταξύ δύο συνεργαζόμενων κομμάτων γύρω από το εθνικό θέμα με σκοπό την προσωρινή πόλωση και συσπείρωση.

Παραδείγματα παραπλάνησης: α.) εσκεμμένη υπερβολή: π.χ., «πετύχαμε ριζικές αλλαγές στη δημόσια υγεία.» Πραγματικότητα: η κατάσταση στην υγεία μάλλον χειροτέρευσε, β.) επίβουλη παραπλάνηση: π.χ., «με τις σημερινές συγκλίσεις στο εθνικό θέμα ενώνουμε την Κύπρο.» Πραγματικότητα: οι σημερινές συγκλίσεις διχοτομούν την Κύπρο σε δύο κράτη με ξεχωριστές κυβερνήσεις, βουλές και δικαστήρια, αστυνομίες, κοκ, γ.) κολοτούμπα: π.χ., «θα αποσύρουμε όλες τις καταστροφικές υποχωρήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης». Πραγματικότητα: τελικά γίνονται αποδεχτές όλες οι παλιές υποχωρήσεις και προστίθενται άλλες πολύ χειρότερες, δ.) ανεφάρμοστες προτάσεις, π.χ., «η βουλή φταίει που απόρριψε το πρώτο κούρεμα με μηδέν ψήφους υπέρ»

Πραγματικότητα: ουδέποτε προτάθηκε τέτοια επιλογή από την ΕΕ και ούτε το επιτρέπουν οι κανονισμοί, και στ.) αυτοέπαινος για δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων, π.χ. «έχουμε καταστήσει την Κύπρο πυλώνα σταθερότητας της περιοχής.» Πραγματικότητα: Μια υπό ημι-κατοχή και υπό απειλή αφανισμού ασταθής χώρα σαν η Κύπρος δεν μπορεί να θεωρείται παράγοντας σταθερότητας.

Η μητέρα των ψευδολογημάτων: Εις μάτην περιμέναμε να ακούσουμε και την μητέρα των ψευδολογημάτων (θυμάστε την «μητέρα των μαχών;») Οι πολιτικοί, θιασώτες της Διζωνικής, δεν μας είπαν κατά πόσον με την Διζωνική θα πάνε οι ιδιοι με παιδιά, εγγόνια, γονείς και αδελφούς για να ζήσουν υπό τούρκικη διοίκηση, αστυνομία, δικαστήρια, κτλ ώστε να μην τουρκέψει ολοκληρωτικά το Τούρκικο κρατίδιο; Ενώ στατιστικώς, κανένας τους δεν πρόκειται ποτέ να ζήσει κάτω από τους Τούρκους παραπλανούν με δηλώσεις «ήξεις αφήξεις» όπως, «εγώ δεν έχω πρόβλημα να ζήσω δίπλα από οποιονδήποτε.» παραπλανώντας έτσι πως θα πάνε οι ίδιοι υπό τούρκικη διοίκηση.

Ηθική και εθνοπρέπεια. Ο ελληνικός λαός της Κύπρου έχει την δυνατότητα να ανυψωθεί στα λαμπρότερα ηθικά και εθνοπρεπή επίπεδα συμπεριφοράς. Ψάχνει όμως για ηγέτες που θα ερμηνεύσουν και θα αναδείξουν την πραγματική του συνείδηση. Αντί τούτου βρίσκει απέναντι του όσους του αναδεικνύουν τα ευτελέστερα ένστικτα προσωπικού συμφέροντος αντί την εθνική αξιοπρέπεια και την υψηλοφροσύνη. Τώρα τι να πει κανείς;

Apopseis.com

Facebook Comments

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!