Breaking News
ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ Η ΙΤΑΛΙΑ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
ΚΙΝΔΥΝΟΣ «ΒΥΘΙΣΗΣ» ΓΙΑ ΝΑΠΟΛΗ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2100: KΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΖΩΝΗ» (PIC)
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΤΟΝ ΝΑΡΚΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ… «ΑΧΕΙΡΟΥΡΓΗΤΟΣ»
EXEI H KOIΝΩΝΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΑ;
ΠΡΕΣΒΗΣ Ε.Τ. Κ. ΜΑΛΛΙΑΣ: «Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗΣ»
ΚΟΤΖΙΑΣ: ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑ ΕΓΩ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ BARBAROS
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΣΟΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΟ 1964
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΟΥ 1843
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ SIR EDWARD LAW ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ
Η ΜΑΛΤΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ 44 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ»
«ΜΗΝΥΜΑ» ΗΠΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ: ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΒΥΖΑΝΤΙΟ 14ος ΑΙΩΝΑΣ: TA «EΓKΛHMATA» ΠOY ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!
KΡΟΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ, ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ
Ο ΡΩΣΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΟΙ ΕΞΩΘΕΝ ΠΙΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: OI ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ Ο ΖΑΕΦ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ
Ε.Ε ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΑΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ EWG – ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 30/8

Το επόμενο επίσημο ραντεβού των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δοθεί και έχει οριστεί για τις 30 Αυγούστου. Ο λόγος για την πρώτη σύνοδο των επιτελών των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για το Euroworking Group.

Στη σύνοδο, αναμένεται να ξεδιπλωθεί η θέση των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα, όπως αυτή συνεχίζει να γίνεται φανερή μέσα από διαδοχικά «μηνύματα» που φτάνουν από το εξωτερικό. Ο λόγος για το μήνυμα όπως αυτό μεταφέρθηκε μέσα από τις χθεσινές προειδοποιήσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ για πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων και κατά τη μεταμνημονιακή εποχή. Το ίδιο μήνυμα μεταφέρθηκε και μέσα από την απόφαση της Γερμανικής Βουλής για την κατά γράμμα εφαρμογή όσων προβλέπει το Μνημόνιο (με ψήφισμα να μην εγκρίνει μέρος των αποφάσεων για το χρέος αν αυτές οι δεσμεύσεις ανατραπούν).

Η θέση αυτή των θεσμών, αναμένεται να «ακουστεί» ξανά τις επόμενες ημέρες, όσο θα κορυφώνονται οι διαδικασίες εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια, αλλά και όσο θα συνεχίζεται η προσπάθεια της Κυβέρνησης να σχηματοποιήσει το πλαίσιο των αποφάσεων για αφορολόγητο/συντάξεις, το «καλάθι» του «δημοσιονομικού χώρου» 750 εκατ. ευρώ του 2019, αλλά και του μερίσματος 500-900 εκατ ευρώ που σχεδιάζει να διανείμει φέτος από το υπερπλεόνασμα.

Το EWG της 30ης Αυγούστου, θα προετοιμάσει το Eurogroup της 7ης Σεπτεμβρίου. Θεωρείται υψηλής σημασίας για δύο λόγους που σχετίζονται με τη χρονική συγκυρία:

* Πρώτον, θα αποτελεί την πρώτη σύνοδο που θα γίνει σε καθεστώς Ενισχυμένης μεταμνημονιακής Εποπτείας, σε μία συγκυρία κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρεί να αποκρυσταλλώσει το πακέτο παροχών της ΔΕΘ.

* Δεύτερον, σε αυτή τη Σύνοδο θα οργανωθεί η πρώτη κάθοδος των δανειστών στην Αθήνα (η οποία προς το παρόν σύμφωνα με ελληνικές πηγές προσδιορίζεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου). Η κάθοδος θα έχει στο επίκεντρό της το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019 (που θα κατατεθεί στη Βουλή την 1η Οκτωβρίου).

Το προσχέδιο θα πρέπει αφενός να περιλαμβάνει τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης και αφετέρου να διατηρεί τη συμβατότητα με όσα έχουν συμφωνηθεί. Και τούτο γιατί θα αποτελέσει το «όχημα» της Ελλάδας  για να ενταχθεί στις 15 Οκτωβρίου στο ευρωπαϊκό εξάμηνο δηλαδή στη μεταμνημονιακή κανονικότητα.

Παράλληλα, στη Σύνοδο του Eurο working Group θα αποκρυσταλλωθούν και οι θέσεις των κρατών –  μελών των οποίων η Βουλή θα συνεδριάσει εκ νέου τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για να εγκρίνει τις παρεμβάσεις στο χρέος. Ο λόγος για μία διαδικασία που έχει τυπικό μεν χαρακτήρα, αλλά και αυτή θα επηρεαστεί από τη στάση της ελληνικής πλευράς (δεδομένων των πολύ δύσκολων ισορροπιών που πρέπει να τηρηθούν ειδικά στη γερμανική Βουλή ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία τον Οκτώβριο).

 

Πηγή:Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!