Breaking News
«ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2019
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ) ΚΡΙΣΗΣ
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ/ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: EKATONTAΔΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΥΔΑΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ
ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΕΝΑ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΠΛΕΥΡΟ
ANOIXTH H ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΛΑΒΡΟΦ: ANOΡΘΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ EΛΛΗΣ – ΤΗΝΟΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1940
DEUTSCHE WELLE: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ»
ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ: 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
ΚΡΗΤΗ: Η ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΒΙΑΣΜΟ, ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΗΚΕ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: «Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ»
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΑΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ EWG – ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 30/8

Το επόμενο επίσημο ραντεβού των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δοθεί και έχει οριστεί για τις 30 Αυγούστου. Ο λόγος για την πρώτη σύνοδο των επιτελών των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, για το Euroworking Group.

Στη σύνοδο, αναμένεται να ξεδιπλωθεί η θέση των θεσμών για το ελληνικό ζήτημα, όπως αυτή συνεχίζει να γίνεται φανερή μέσα από διαδοχικά «μηνύματα” που φτάνουν από το εξωτερικό. Ο λόγος για το μήνυμα όπως αυτό μεταφέρθηκε μέσα από τις χθεσινές προειδοποιήσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ για πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων και κατά τη μεταμνημονιακή εποχή. Το ίδιο μήνυμα μεταφέρθηκε και μέσα από την απόφαση της Γερμανικής Βουλής για την κατά γράμμα εφαρμογή όσων προβλέπει το Μνημόνιο (με ψήφισμα να μην εγκρίνει μέρος των αποφάσεων για το χρέος αν αυτές οι δεσμεύσεις ανατραπούν).

Η θέση αυτή των θεσμών, αναμένεται να «ακουστεί” ξανά τις επόμενες ημέρες, όσο θα κορυφώνονται οι διαδικασίες εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια, αλλά και όσο θα συνεχίζεται η προσπάθεια της Κυβέρνησης να σχηματοποιήσει το πλαίσιο των αποφάσεων για αφορολόγητο/συντάξεις, το «καλάθι” του «δημοσιονομικού χώρου” 750 εκατ. ευρώ του 2019, αλλά και του μερίσματος 500-900 εκατ ευρώ που σχεδιάζει να διανείμει φέτος από το υπερπλεόνασμα.

Το EWG της 30ης Αυγούστου, θα προετοιμάσει το Eurogroup της 7ης Σεπτεμβρίου. Θεωρείται υψηλής σημασίας για δύο λόγους που σχετίζονται με τη χρονική συγκυρία:

* Πρώτον, θα αποτελεί την πρώτη σύνοδο που θα γίνει σε καθεστώς Ενισχυμένης μεταμνημονιακής Εποπτείας, σε μία συγκυρία κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση θα επιχειρεί να αποκρυσταλλώσει το πακέτο παροχών της ΔΕΘ.

* Δεύτερον, σε αυτή τη Σύνοδο θα οργανωθεί η πρώτη κάθοδος των δανειστών στην Αθήνα (η οποία προς το παρόν σύμφωνα με ελληνικές πηγές προσδιορίζεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου). Η κάθοδος θα έχει στο επίκεντρό της το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2019 (που θα κατατεθεί στη Βουλή την 1η Οκτωβρίου).

Το προσχέδιο θα πρέπει αφενός να περιλαμβάνει τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης και αφετέρου να διατηρεί τη συμβατότητα με όσα έχουν συμφωνηθεί. Και τούτο γιατί θα αποτελέσει το «όχημα” της Ελλάδας  για να ενταχθεί στις 15 Οκτωβρίου στο ευρωπαϊκό εξάμηνο δηλαδή στη μεταμνημονιακή κανονικότητα.

Παράλληλα, στη Σύνοδο του Eurο working Group θα αποκρυσταλλωθούν και οι θέσεις των κρατών –  μελών των οποίων η Βουλή θα συνεδριάσει εκ νέου τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για να εγκρίνει τις παρεμβάσεις στο χρέος. Ο λόγος για μία διαδικασία που έχει τυπικό μεν χαρακτήρα, αλλά και αυτή θα επηρεαστεί από τη στάση της ελληνικής πλευράς (δεδομένων των πολύ δύσκολων ισορροπιών που πρέπει να τηρηθούν ειδικά στη γερμανική Βουλή ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία τον Οκτώβριο).

 

Πηγή:Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!