Breaking News
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΣΑΆΚ: ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ !
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 1 ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: ”ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ”
ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΩΣ ΟΙ «ΡΑΜΠΟ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ – ΨΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
ΚΟΡΥΦΗ ΤΑΫΓΕΤΟΥ: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ
O ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ !!
IFO: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1922
ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ 7 ΠΡΟΣ 1 ΔΟΛΑΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ
«ΣΠΙΝΘΗΡΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”: Η ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ;
«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ- Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ»
ΖΑΕΦ: ΈΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΈΚΛΕΙΣΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΝΤΕΙΒΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ BREXIT ΤΗΣ ΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ BΡΕΤΑΝΙΑ

Επικίνδυνο για τη Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ, αλλά να υπακούει  

στους  κανόνες της, τονίζει ο πρώην υπουργός Brexit της βρετανικής κυβέρνησης.

Το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Tην περασμένη εβδομάδα, η Λευκή Βίβλος της κυβέρνησης για το Brexit ενημέρωσε τη χώρα ότι μπορεί να προσβλέπει σε ένα «κοινό βιβλίο κανόνων» με την Ε.Ε. Είμαστε τώρα αντιμέτωποι με την συνεχή εναρμόνιση με  τους κανόνες του μπλοκ για τα αγαθά. Δυστυχώς, είναι κάτι που βάζει σε κίνδυνο τις ευκαιρίες που προσφέρει το Brexit.

Με βάση το σχέδιο αυτό που συμφώνησε η κυβέρνηση στο Τσέκερς, στην εξοχική κατοικία της πρωθυπουργού, η Βρετανία θα πρέπει να υπακούει τους κανονισμούς της Ε.Ε., να ακολουθεί τους κανόνες της Ε.Ε. για το πώς φτιάχνονται όλα τα αγαθά και όλα αυτά σε ένα τεράστιο εύρος αλληλοσυνδεόμενων τομέων όπως το περιβάλλον και η παραγωγή τροφίμων.

Η ευκαιρία να γίνει κανείς αξιόπιστος εμπορικός εταίρος θα χανότα , όπως και η δυνατότητα να συνάπτει συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου. Όπως επισήμανε οΝτόναλντ Τραμπ, θα «σκότωνε» την προοπτική μιας συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Χωρίς έλεγχο στα αγαθά, δεν θα είχαμε ένα κρίσιμο μοχλό πίεσης για να ανοίξουν οι εξαγωγές υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου στον υπόλοιπο κόσμο.

H απώλεια του ελέγχου του δικού μας ρυθμιστικού πλαισίου είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια τεχνική λεπτομέρεια. Θα σήμαινε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν ελέγχει την οικονομία του. Το πώς θεσπίζονται οι νόμοι είναι επίσης ένας κεντρικός δείκτης του αν έχουμε μια δημοκρατία που λειτουργεί. Αν το κοινοβούλιο καθορίζει τους νόμους, έχουμε δημοκρατία. Διαφορετικά όχι.

Αν σήμερα διακυβεύεται η βρετανική δημοκρατία, το ίδιο συμβαίνει και με τη μελλοντική μας ευημερία. Το μεγαλύτερο μέρος των ρυθμίσεων που έρχεται από τις Βρυξέλλες ευνοεί τις καθιερωμένες εταιρείες, αφήνοντας εκτός αγοράς τις μικρότερες, πιο καινοτόμες επιχειρήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που η Ε.Ε. δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ανταγωνιστές στις μεγάλες καινοτόμες εταιρείες όπως η Microsoft και το Facebook που γεννήθηκαν στις ΗΠΑ.

Η πρόσδεση μας στους κανονισμούς της Ε.Ε. για τα αγαθά χωρίς να έχουμε φωνή, σημαίνει ότι κάθε νέα καινοτόμα εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη ή την βιοτεχνολογία για την εξέλιξη προϊόντων που θα αλλάξουν τις ζωές μας θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπη με ρυθμίσεις που την καθιστούν μη ανταγωνιστική στον υπόλοιπο κόσμο.

Αν η κυβέρνηση ακολουθήσει τη σημερινή της πορεία, θα καταπνίξει την καινοτομία και θα μετριάσει την οικονομική ανάπτυξη. Θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. και να υποκείμεθα σε κανονισμούς που θεσπίζουν θεσμοί στους οποίος δεν έχουμε καμία φωνή, όπως υποστηρίζει άρθρο του Institute of Economic Affairs. Το Brexit μπορεί να είναι μια ευκαιρία να γίνουμε μια πολύ πιο ανταγωνιστική οικονομία, όχι ένα κέντρο επανένταξης που θα καταπνίξει την παραγωγή πλούτου.

Για να γίνουμε πιο δυναμικοί πρέπει να είμαστε σε θέση να σχεδιάζουμε κανονισμούς που θα μας απελευθερώσουν από τα μη ανταγωνιστικά βάρη που κρατάνε πίσω τις βρετανικές επιχειρήσεις. Σημαίνει επίσης ότι πρέπει να είμαστε ένας αξιόπιστος εμπορικός εταίρος για τις ΗΠΑ και τις χώρες που υπέγραψαν την εμπορική συμφωνία του Ειρηνικού (TPP), όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία. Δεν θα είμαστε αξιόπιστοι αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στους κανονισμούς που επηρεάζουν την οικονομία.

Φυσικά, αν ένας τομέας προτιμάει τους κανονισμούς της Ε.Ε., θα έπρεπε να είναι σε θέση να τους χρησιμοποιεί. Το να έχουμε την δυνατότητα διαφοροποίησης δεν σημαίνει ότι θα το κάνουμε και το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνει ανοικτό στα αγαθά που φτιάχνονται με βάση τις προδιαγραφές της Ε.Ε. Ωστόσο αν και μπορεί να επιλέξουμε τους κανόνες και τις προδιαγραφές της Ε.Ε. όταν μας βολεύει, πηγαίνει ενάντια στα οικονομικά και δημοκρατικά μας συμφέροντα ότι θα πρέπει να εναρμονιστούμε με τους κανόνες της ενιαίας αγοράς.

Ακριβώς επειδή είμαστε μέλος της ενιαίας αγοράς, οι κανονισμοί θα είναι οι ίδιοι την ημέρα του Brexit. Αυτό δίνει την ευκαιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ε.Ε. να προχωρήσουν σε μια αμοιβαία αναγνώριση κανόνων, επιτρέποντας ένα εμπόριο με ελάχιστα εμπόδια που θα περιλαμβάνει έναν μηχανισμό για τη διαχείριση των όποιων διαφορών. Κανείς δεν αρνείται πως θα υπάρξουν κόστη, μεταξύ άλλων από την τελωνειακή εκκαθάριση και την ρυθμιστική απόκλιση.

Αλλά αυτά θα αντισταθμιστούν από τις οικονομικές ευκαιρίες στο εσωτερικό και τη δυνατότητα της Βρετανίας να είναι ένας σοβαρός εμπορικός εταίρος.

Η ελευθερία να διαχειριζόμαστε εμείς την οικονομία μας είναι κρίσιμη. Ως ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας υπηρεσιών στον κόσμο και ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας αγαθών, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μια μοναδική ευκαιρία να συνδεθεί με τις πιο δυναμικές αγορές στη Βόρεια Αμερική και στην Ασία. Η ρυθμιστική αυτονομία και οι φιλο-αναπτυξιακές ρυθμίσεις είναι κρίσιμες στην αποστολή αυτή. Η επιτυχία στο Brexit σημαίνει σημαντικά οικονομικά οφέλη για όλους. Αλλά σημαίνει επίσης και μια αλλαγή νοοτροπίας. Μια αναγέννηση του επιχειρηματικού πνεύματος, μια νίκη της αισιοδοξίας έναντι του φόβου.

*Ο αρθρογράφος είναι πρώην υπουργός Brexit

Πηγή: Euro2day.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!