Η Ναταλία Λιονάκη, η εκρηκτική ηθοποιός με τα κόκκινα μαλλιά και τα καταπράσινα  μάτια, έχει αλλάξει τρόπο ζωής τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα προκαλεί το ενδιαφέρον ξανά, αφού στις 14 Σεπτεμβρίου του 2017 χειροτονήθηκε μοναχή και τώρα φέρει το όνομα «Φεβρωνία».

Η όμορφη ηθοποιός, που δεν είχε απασχολήσει παρά ελάχιστα τα ΜΜΕ πέρα από τη δουλειά της μέχρι το 2009, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει να την παρακολουθούν ανελλιπώς λόγω της απόφασής της να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να κλειστεί σε μοναστήρι. 

H  Ναταλία Λιονάκη είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή μια ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη καριέρα, με συμμετοχές στα σίριαλ «Φιλοδοξίες», «40 κύματα», «Η ώρα η καλή», «Ζωή ξανά», «Βέρα στο δεξί», θεατρική συνεργασία με τον Σταμάτη Φασουλή το 2006 στο «Τρέντυ θα σφυρίξει τρεις φορές» και είχε πρωταγωνιστήσει και στο «Deep End» του Θανάση Αντωνίου το 2008, έναν χρόνο αργότερα, το 2009, παίρνει μια απόφαση που σοκάρει όχι μόνο το κοινό αλλά και την οικογένειά της. Κλείνεται σε μοναστήρι στις Μοίρες Ηρακλείου Κρήτης. 

Το θέμα απασχόλησε για καιρό τηλεοπτικές εκπομπές και περιοδικά και πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν η μητέρα της κατήγγειλε δημόσια τον ηγούμενο Απόστολο, επικεφαλής της μονής, για προσηλυτισμό και οικονομική εκμετάλλευση της κόρης της. 

 «Η Ναταλία δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία. Φορούσε ένα σταυρό, όπως φοράμε όλοι, πίστευε με το δικό της τρόπο, και ως εκεί. Τον τελευταίο καιρό, κάποια «φίλη» της την είχε συστήσει σε έναν πνευματικό, ο οποίος ήταν φανερό πως την επηρέαζε. Είχε γεμίσει όλο το δωμάτιο εικόνες, γονάτιζε μπροστά τους και προσευχόταν όλο το βράδυ», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η κυρία Ευγενία στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Για τους λόγους που βρίσκονταν πίσω από την απόφασή της αυτή ακούγονταν πολλά. Οπως ο απρόσμενος χωρισμός της από τον Μάριο Ιορδάνου, κάτι που η ίδια ωστόσο στη συνέχεια αρνήθηκε.

Μάριος Ιορδάνου-Ναταλία Λιονάκη

Άλλοι υποστηρίζουν ότι της στοίχισε ο χαμός του πρώην συντρόφου της Κώστα Καραδήμα, με τον οποίο διατηρούσε σχέση πριν από τον Μάριο Ιορδάνου. Ήταν τον Μάρτιο του 2009, όταν η Ναταλία Λιονάκηπληροφορήθηκε τον χαμό του πρώην αγαπημένου της, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην είσοδο μιας πολυκατοικίας στον Πειραιά.

Η ίδια στις ελάχιστες δηλώσεις  που είχε κάνει στα ΜΜΕ, είχε διαψεύσει κατηγορηματικά τις φήμες περί ερωτικής απογοήτευσης και ψυχολογικών προβλημάτων εμμένοντας στην άποψή της ότι η απόφαση της ήταν καθαρά προϊόν εσωτερικής της ανάγκης  και πίστης.

Όσο για τον πνευματικό της και ηγούμενο της μονής, τον αρχιμανδρίτη Απόστολο, επρόκειτο για ένα λαοφιλές και αμφιλεγόμενο πρόσωπο στην Κρήτη, με φανατικούς υποστηρικτές, αλλά και φανατικούς εχθρούς.

Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι γνώρισε τη Ναταλία όταν πήγε μαζί με συναδέλφους της να προσκυνήσουν σε ένα μοναστήρι που ήταν ηγούμενος στο παρελθόν. «Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε», υποστήριζε ο ηγούμενος. 

«Η Ναταλία επέλεξε να μπει στο μοναστήρι, επειδή γεννήθηκε μέσα της το φως του Χριστού. Δεν ήταν απελπισμένη, ούτε είχε ψυχολογικά προβλήματα, όπως λένε. Ο κόσμος του θεάματος και της ηθοποιίας δεν την εξέφραζε». Οσο για τους ισχυρισμούς της μητέρας πρί οικονομικής εκμετάλευσης, ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ στη μονή. Ούτε ανάληψη χρημάτων έκανε, ούτε πήρε από το σπίτι της αντικείμενα αξίας 100.000 ευρώ, όπως ελέχθη». Αναφερόμενος δε στην καθημερινότητα της Ναταλίας στο μοναστήρι, είχε δηλώσει πως ήταν πολύ ήρεμη και χαρούμενη. 

Εναν χρόνο αργότερα, το 2010, οι προσπάθειες της μητέρας της πιάνουν τόπο. Επικαλούμενη ασθένεια, την πείθει να εγκαταλείψει το μοναστήρι και να επιστρέψει στο σπίτι της, στο πατρικό της στο Παγκράτι. 

Ναταλία Λιονάκη-Μαρία Κορινθίου

Στη συνέχεια η Ναταλία Λιονάκη βρέθηκε ξανά σε μοναστήρι, αυτή τη φορά στο Αλεποχώρι και η μητέρα της φαίνεται να δέχτηκε αυτή την απόφασή της, αφού ήταν απόλυτα σίγουρη ότι αυτό θέλει να κάνει. Μάλιστα, νοίκιασε ένα σπίτι κοντά στη μονή προκειμένου να βλέπει την κόρη της όποτε το επιθυμεί. 

Η Λιονάκη το εγκαταλείπει ελάχιστες φορές προκειμένου να βρεθεί σε κατάστημα με κεντήματα στην Αγία Παρασκευή. 

Το καλοκαίρι χειροτονήθηκε «Μοναχή Φεβρωνία»

Στις 14 Αυγούστου του 2017 χειροτονήθηκε στην Κένυα. Η χειροτονία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάρκου. Έγινε από τον Κρητικής καταγωγής Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄ και  τον Αρχιεπίσκοπο Aθανάσιο της δυτικής Κένυας.

Όπως μπορείτε να δείτε  στις φωτογραφίες,  η  εικόνα της ηθοποιού έχει αλλάξει πάρα πολύ, αφού εμφανίστηκε με μακριά λυμένα μαλλιά που ξεπερνούν το γόνατο, με λευκό χιτώνα και σκυμμένο το κεφάλι, για να χειροτονηθεί.

Η σελίδα «ORTHODOX CHURCH DIOCESE OF KISUMU AND WESTERN KENYA» στο facebook προανήγγειλε το γεγονός της χειροτονίας της Ναταλίας Λιονάκη σε «αδελφή Φεβρωνία» με μεγάλη χαρά.

star.gr
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: εφημερίδα Πρώτο Θέμα
Tags: