Breaking News
«ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΑΝΕ Ή ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ Ή ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!» ENA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΌΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS FLYING WEEK: ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ!
ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 10.119 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ: ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ «ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ»
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ: ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ 110 ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΗΞΕ Η ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΒΙΑΖΕ ΕΠΙ ΕΞΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΚΩ!
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 3Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ 7Ο ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η ΕΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙ «ΠΥΛΩΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΝΕΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ»
Η ΡΩΣΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ» ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
CHAMPIONS LEAGUE: ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ -ΗΤΤΑ (3-0) ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΠΗΚΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΛΟΓΩ… ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ!
ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΤΑΚΙΑ
120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2019
EΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ: ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ 33ΧΡΟΝΗΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ
ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ….
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ
ΈΤΟΙΜΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ

«Με το κράτος να εισπράττει το 70% των εσόδων, πόσο μπορεί να αντέξει μια μικρή επιχείρηση; Θα κλείσει, κι εσύ θα βρεθείς άνεργη»

 

Ανακοινώθηκε ότι στο 60% των ελέγχων που διενήργησαν οι οικονομικού υπάλληλοι κατά την διάρκεια των διακοπών, διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Το ποσοστό είναι μεγάλο, παρά τον φόβο των συνεχών ελέγχων, και παρά την προσπάθεια των πολιτικών να εμφυσήσουν το κατάλληλο πνεύμα στους καταναλωτές, ώστε ενσυνειδήτως να απαιτούν αποδείξεις.

Διάβασα επίσης προ ημερών, την στιχομυθία καταναλωτή με υπάλληλο μικρής επιχείρησης, που την απέτρεψε να κόψει απόδειξη για τα αγαθά που αγόρασε. Το επιχείρημα ήταν αφοπλιστικό:

«Δεν θέλω απόδειξη, για να εξακολουθείς να εργάζεσαι. Με το κράτος να εισπράττει το 70% των εσόδων, πόσο μπορεί να αντέξει μια μικρή επιχείρηση; Θα κλείσει, κι εσύ θα βρεθείς άνεργη».

Έχω την αίσθηση, ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά σαν μια εκδήλωση αλληλεγγύης του πληττομένου λαού από την φοροληστρική πολιτική της κυβέρνησης.

Η οποία είναι φοροληστρική όχι εξ ανάγκης, αλλ’ επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί, αλλά κυρίως δεν θέλει, να περιορίσει τις δαπάνες του δημοσίου.

Απεναντίας τις αυξάνει με διορισμούς ημετέρων, με συγκροτήσεις αχρήστων επιτροπών, με αναθέσεις και με άλλα γνωστά τερτίπια του επάρατου παλαιοκομματισμού, τον οποίον όλοι καταγγέλλουν ευρισκόμενοι στην αντιπολίτευση, αλλά τον ερωτεύονται και τον σφιχταγκαλιάζουν, μόλις βρεθούν στην εξουσία.

Ο Ισοκράτης είχε γράψει, ότι ο λαός για να αποδεχθεί τα λεγόμενα του ρήτορα, πρέπει να τον εμπιστεύεται. Φαίνεται όμως, πως έχουμε υποστεί γονιδιακή μετάλλαξη, και ακολουθούμε τον ρήτορα, όχι επειδή πιστεύουμε ότι θα εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται, αλλά επειδή δεν θα τα εφαρμόσει.

Ρώτησα δεξιό ψηφοφόρο που ψήφισε Αριστερά, πώς θα νιώσει που η αριστερή κυβέρνηση θα βγάλει την Ελλάδα από την Ε.Ε., από το ΝΑΤΟ και θα ακολουθήσει τριτοκοσμική πολιτική, συμφώνως προς τις διακηρύξεις της; Η απάντηση ήταν κι εδώ αφοπλιστική, και γνωστή σε όλους μας: «Έλα, μωρέ, πιστεύεις ότι θα τα κάνει αυτά»; Ψήφισε δηλαδή ένα κόμμα, εν γνώσει του ότι δεν θα εφαρμόσει κάποια από αυτά που υποσχέθηκε. Και φυσικά δικαιώθηκε.

Συνήθως όμως, ακολουθούμε, οι περισσότεροι, τα κόμματά μας στη γραμμή που χάραξαν, διότι εξ ορισμού οι αρχηγοί και τα στελέχη τους έχουν τις ικανότητες να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις και μας οδηγούν στο σωστό δρόμο. Μάλιστα, υπάρχει τόση εμπιστοσύνη σ’ αυτούς, όσο και στον κομματικό Τύπο, ώστε με τη συνήθη ελαφρότητα κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα με γνώση μόνο των τίτλων των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, όπου οι «δικές μας» εφημερίδες μάς τροφοδοτούν με τις «δικές μας» αλήθειες.

Γνωρίζουν οι πολιτικοί και επιβεβαιώνουν οι δημοσκόποι, ότι υπάρχει ένα ποσοστό -περί το 10%- που ευρισκόμενο στο ενδιάμεσο των δύο κομμάτων εξουσίας, μετακινούνται από το ένα κόμμα στο άλλο και του δίνει την εξουσία. Μάλιστα, κάποιοι δημοσκόποι αποκαλούν αυτούς τους μετακινούμενους, «ψηφοφόρους της Κυριακής», επειδή αποφασίζουν συνήθως την τελευταία στιγμή. Ποτέ δεν εξηγήθηκε, με ποια μέθοδο αποφασίζουν αυτοί οι άνθρωποι, ποιον να εμπιστευθούν και ποιον να απορρίψουν, αφού επί μήνες προεκλογικής περιόδου δεν κατόρθωσαν να αποφασίσουν, παρά το έπραξαν μόνον λίγα λεπτά πριν από την ρίψη του ψηφοδελτίου.

Οι επαναλαμβανόμενες υπαναχωρήσεις των αρχηγών των κομμάτων, που αντί να βελτιώσουν, χειροτερεύουν τα πράγματα, έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εμπιστοσύνης προς αυτούς από την πλειονότητα των ψηφοφόρων. Αλλά, και τι εμπιστοσύνη να έχει κάποιος στον «ηγέτη» που «αυταπατώμενος» συνειδητά μας έσπρωξε σε μια πορεία, με τεράστια ζημία, και ο οποίος δεν θα αναγνωρίσει ποτέ το μέγεθος της καταστροφής που επέφερε, αντιστρέφοντας τα πράγματα, στηριζόμενος σε μια απλή αλήθεια. Ότι ο λαός δεν έχασε την εμπιστοσύνη του μόνον προς αυτόν, αλλά προς όλους τους προϋπάρξαντες, που μετέχουν στην ευθύνη, ο καθείς με το ποσοστό που του αναλογεί.

Και θα ακούγεται πάντα η διαπίστωση «έλα καημένε, μήπως οι άλλοι είναι καλύτεροι», όποιοι κι αν είναι αυτοί οι άλλοι, και για όσο καιρό δεν αποφασίζουν να είναι μπροστάρηδες [γκεσέμια, που λένε οι κτηνοτρόφοι], αλλ’ απλώς ακολουθούν.

 

 

 

 

Μακεδών
Voria

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!