Breaking News
Η ΣΧΕΣΗ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΚΟΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΤΕ: 14 ΣΚΙΤΣΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗ!
ΣΤΑ 450 ΕΥΡΩ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ 35ΕΤΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
DW: ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Ο ΖΑΕΦ
SΤRATFOR: «ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ» ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΙΡΑΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: MIND THE BIG PICTURE
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΜΑDE IN USA
ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ!
ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΧΥΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
“ΣΦΑΛΙΑΡΑ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
ΕΞΕΥΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ
H ΣΙΩΠΗΛΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΥΓΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ 3,5 ΩΡΕΣ Ο ΤΙΛΕΡΣΟΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΤΟ ΑΘΡΟ 42 ΤΗΣ ΕΕ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΕΓΓΡΑΦΟ
ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΡΙΣΚΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΤΟ 2013 ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΑΜΥΝΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΜΕ ΕΡΓΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΒΓΑΙΝΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΒΟΛΦ-ΓΚΑΝΓΚ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!
ΑΝΕΥ ΟΡΙΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ RAMA-BERISHA ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΟΖ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
“Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ”!
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ: Ο ΤΟΠΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΟΣ ΛΑΟΥ – ΚΑΙ ΜΟΝΟ – ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Της Έρης Κεχαγιά
Ιδιαίτερη τιμή και χαρά ήταν η συνεργασία μου ως κοινωνική επιστήμων και δη ως Σύμβουλος Οικογένειας-Ψυχοθεραπεύτρια (www.psychiki-ygeia.gr), με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως κεντρική ομιλήτρια για την ανάπτυξη και ανάλυση του δύσκολου όσο και καυτού θέματος των αιτιών της οικονομικής κρίσης, των λόγων που παραμένουμε τόσο χρόνια σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση και των ενδεδειγμένων λύσεων που προτείνει η επιστήμη της ψυχολογίας. Το μότο που όλοι θα πρέπει να υιοθετήσουμε είναι το ότι “Βρισκόμαστε στο Εμείς και όχι στο εγώ”. 

Διαβάστε εδώ το Δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας που αναμετεδόσε το Orchomenos Press:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου ε.ε., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με θέμα:«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, στον αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης». Η συγκεκριμένη εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας. 

Ο οικοδεσπότης και πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Αγνιάδης στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην δραματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσεως. Αδιάψευστοι μάρτυρες, τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε, με αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την μεγάλη μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των πολιτών της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια ο Σεπτός Ποιμενάρχης της Βοιωτικής Εκκλησίας κ. Γεώργιος, μεταξύ των άλλων, στην σύντομη προσλαλιά του, ανέφερε ότι η κρίση που βιώνει η χώρα μας αυτή την περίοδο είναι δύσκολη και ποικιλότροπη. Δεν είναι μόνον οικονομική κρίση αλλά προπάντων πνευματική, κοινωνική, πολιτισμική και ηθική…. Η Εκκλησία, στην δύσκολη αυτή περίοδο, οφείλει, εκτός από την διακονία της για τις υλικές ανάγκες του ανθρώπου, να αρθρώσει με σθένος λόγο προφητικό και ελπιδοφόρο…. Η Εκκλησία δεν καλείται να πράξει κάτι ευκαιριακά καινοφανές αλλά να αποκαλύψει αδιάκοπα αυτό, που στην ουσία της είναι, η ελπίδα και η προοπτική του κόσμου.

Στην πρώτη εισήγηση με θέμα: «Η οικονομική κρίση ως πρόκληση για την Ορθόδοξη Θεολογία και την Εκκλησία», ο π. Αλέξιος Σαμαρτζής, εφημέριος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, αναφέρθηκε στην αρχή στον όρο της Οικονομίας, κάνοντας την διάκριση μεταξύ της Θείας Οικονομίας και της Πολιτικής Οικονομίας. Στο δεύτερο μέρος της εισηγήσεώς του ο π. Αλέξιος ανέφερε ότι η κρίση που βιώνουμε είναι πολυσχιδής (πνευματική, πολιτισμική, πολιτική, οικονομική, οικολογική, ηθική). Και τα δύο συστήματα οικονομίας, που ακολούθησαν οι σύγχρονες κοινωνίες-καπιταλιστικό και σοσιαλιστικό-, έχουν αποτύχει παταγωδώς για πολλούς και ποικίλους λόγους. Στο τρίτο μέρος ο ομιλητής προσέγγισε το θέμα μέσα από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας. Ανέφερε ότι η Π.Δ. έχει ρηξικέλευθη κοινωνικοοικονομική δεοντολογία προς χάριν των πτωχών και αδικουμένων, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα της Βίβλου. Το ενδιαφέρον γενικά για τους πάσχοντες κορυφώθηκε στην Κ.Δ., η οποία προβάλλει την αγάπη… Πιστοί στη διδασκαλία της Α.Γ. περί δικαιοσύνης οι Πατέρες της Εκκλησίας μας πρωτοστάτησαν στον αγώνα για κοινωνική ισότητα και δικαιοσύνη, καλλιεργώντας κοινωνικό πνεύμα και πολεμώντας, με πάθος κάθε τάση ατομισμού ως διαστροφή της ουσίας της χριστιανικής κοινωνίας. Στο τέταρτο μέρος της εισηγήσεώς του ο π. Αλέξιος αναφέρθηκε στην ευθύνη της Ορθόδοξης Θεολογίας και της Εκκλησίας απέναντι στην σύγχρονη κρίση…Στην τρέχουσα κρίση η Θεολογία της Εκκλησίας οφείλει προφητικά και ευχαριστιακά να αντιτάξει στον ασύδοτο ανταγωνισμό της παγκόσμιας κυριαρχίας την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη…Η πρώτη και βασικότερη μαρτυρία, που καλούμαστε να δώσουμε ως Εκκλησία στο σύγχρονο κόσμο, είναι η μαρτυρία της αγάπης…Αν στηριχθούμε στο Τριαδικό, Χριστολογικό και Εσχατολογικό δόγμα της Θεολογίας θα ακολουθήσουμε μία στάση ζωής με αληθινό κοινωνικό περιεχόμενο.

Στην δεύτερη εισήγηση με θέμα: “ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, στον αντίκτυπο της Οικονομικής Κρίσης. Οι παράγοντες  τροφοδότησης  του δραματικού φαινομένου και οι προτεινόμενες από την επιστήμη της Ψυχολογίας λύσεις & τρόποι διαχείρισης για την έξοδο από τη “μαύρη τρύπα”, στο εμφανιζόμενο ως αδιέξοδο.”

Η  κα Κεχαγιά προσέγγισε το μείζον όσο και επίκαιρο θέμα  της οικονομικής  κρίσης, κάνοντας στην κυριολεξία τη ψυχανάλυση του φαινομένου αυτού και την “ανατομία” της Ελλάδας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “βγάζει συνεχώς συμπτώματα”. Ωστόσο τόνισε, ότι τα συμπτώματα – όπως είναι η οικονομική μας κατάρρευση – θα πρέπει μόνο να μας αφυπνίσουν ως προς τα αίτια που κρύβονται πίσω από αυτά, και όχι να μας απασχολήσουν  αποκλειστικά.

Επιχείρησε με το πολύτιμο εργαλείο της επιστήμης της, της Ψυχολογίας να αναδείξει τους ψυχολογικούς κυρίως  – αλλά και άλλους λόγους, συνειδητούς και ασυνείδητους, ορατούς και αθέατους, για τους οποίους φθάσαμε ως εδώ ως χώρα και παραμένουμε επί 8 έτη σχεδόν.

Ανέφερε ότι ο φόβος να παραμείνουμε σε αυτή τη δεινή κατάσταση, είναι ορατός, εάν δεν προβούμε σε βασικές αλλαγές στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και τους άλλους, που σκεπτόμαστε και αισθανόμαστε, που διαχειριζόμαστε το σπίτι μας, την οικογένειά μας, την επιχείρησή μας, τα πράγματα γύρω μας και την καθημερινότητά μας.

Παρομοίασε την κρίση ως την κορυφή του παγόβουνου και ως μόνο ένα σύμπτωμα μίας  πολύ σοβαρότερης “ασθένειας”. Έκανε αναφορά στον τρόπο που γνωρίσματα του χαρακτήρα και της νοοτροπίας μας όπως ο εγωκεντρισμός, οι μηχανισμοί άμυνάς μας,  ο χαμένος ρόλος του πατέρα στην κοινωνία και η λεγόμενη μαθημένη αβοηθησία, αποτελούν στοιχεία  επιδείνωσης της κρίσης και παράτασής της.

Έγινε αναφορά στην αναζήτηση λύσεων με την αναγκαιότητα να τροποποιούμε με περισσότερη ωριμότητα τις επιλογές που απαιτεί η πραγματικότητα και η χώρα, για κάτι καλλίτερο που προσδοκούμε.

Ερωτήματα: Τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα όσο φαντάζουν ;

Απάντηση: Τα πράγματα για την ακρίβεια είναι πολύ πιο απλά – στην περίπτωση της Ελλάδας – ακόμη τουλάχιστον!

Δείτε και το σχετικό ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας:

Η Έρη Κεχαγιά είναι Ψυχοθεραπεύτρια  και Σύμβουλος Οικογένειας 

www.orchomenos-press.blogspot.gr

Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!