Breaking News
ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, ΟΧΙ Η ΑΘΗΝΑ
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΕΠΙΚΑΙΡΑ” ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΤΟ “ΣΚΟΠΙΑΝΟ” ΚΑΙ Η “ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ”
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ-“ΦΕΡΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΥΣ”-“ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ” ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Α/ΓΕΕΘΑ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ – ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ 2ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ-72 ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΑΠΟΓΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
H FYROM ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ Ο ΝΟΝΟΣ
ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΚΤΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ, ΣΤΑ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΩΝ…ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΣΠΙΔΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΤΑ 10 ΝΕΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018
Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: ΘΕΤΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Η ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ-ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ ΟΙ “ΣΕΙΡΗΝΕΣ” ΚΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ
ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΥΠΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

«Έχει κλείσει το θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (Μελίτης στη Φλώρινα και Μεγαλόπολη στην Αρκαδία) και μέχρι την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου θα έχουμε συμφωνήσει οριστικά με τους Θεσμούς και πάνω στις υπόλοιπες εκκρεμότητες», δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Αυτό σημαίνει, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί η συζήτηση σχετικά με τα ελληνικά αιτήματα που συνοδεύουν το «πακέτο» με τις προς πώληση μονάδες. Τα αιτήματα αφορούν την παράταση ζωής σε δύο πεπαλαιωμένους σταθμούς της ΔΕΗ (δηλαδή το Αμύνταιο και την Καρδιά), τη δυνατότητα αναβάθμισης του Αμύνταιου με αγορά ποσοστού του από ιδιώτη, καθώς και την επανεξέταση του μοντέλου δημοπρασιών ενέργειας του ΝΟΜΕ, μέτρο το οποίο έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο για τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά λιανικής.

Αμέσως μετά την 1η Δεκεμβρίου, όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας, θα ξεκινήσει το market test, δηλαδή η διαδικασία που θα τεστάρει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μονάδες της ΔΕΗ, ενώ θα έχει αποσαφηνιστεί έως τότε ο τρόπος, η διαδικασία, και τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού, ο οποίος με βάση τα όσα έχουν μέχρι συμφωνηθεί τοποθετείται τον Ιούνιο του 2018.

Μείζον θέμα για την ομαλή πρόοδο της διαδικασίας αποτελούν οι θέσεις εργασίας στις προς πώληση μονάδες, καθώς σε κάποιες από αυτές απασχολείται υπερβάλλον προσωπικό, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον σταθμό της Μεγαλόπολης όπου οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 1.100.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι τα τεύχη του διαγωνισμού θα υπάρχει διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, που απασχολούνται στις μονάδες που θα πουληθούν, δίχως ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τέλος, αναφορικά με το άνοιγμα της αγοράς φυσικού αερίου ο κ. Σταθάκης είπε ότι οι δανειστές άκουσαν την ελληνική πρόταση, δηλαδή να πουλήσει η ΔΕΠΑ τη συμμετοχή της στη ΔΕΠΑ Θεσσαλονίκης και αντίστοιχα να αγοράσει τη συμμετοχή της Shell στην ΕΠΑ Αττικής.

Liberal.gr

Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!