ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Η APPLE ΑΝΑΠΤΥΣΕΙ IN-DISPLAY ΣΑΡΩΤΗ ΔΑΚΤΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ

Η Apple φέρεται να είναι μεταξύ των εταιρειών που πειραματίζονται με την χρήση σαρωτών ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος, τοποθετημένων «μέσα» στην οθόνη του smartphone.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κορεατικής εφημερίδας Chosun, η Apple είναι μεταξύ των εταιρειών που θα επιχειρήσουν να προβούν σε ένα τέτοιο βήμα. Σε αυτή τη φάση η αμερικανική εταιρεία φέρεται να αξιολογεί τις διαθέσιμες τεχνολογίες.

Διαθέσιμες είναι τρεις ουσιαστικά τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι in-display σαρωτές: οπτικοί, capacitive και υπερήχων. Η Synaptics και η Gudix είναι οι εταιρείες που έχουν αναπτύξει αισθητήρες της πρώτης κατηγορίας και μέχρι τώρα έχουν υπάρξει υλοποιήσεις περιορισμένης κλίμακας σε συσκευές των Vivo, Huawei και Xiaomi. Αυτό οι οπτικοί αισθητήρες είναι φθηνοί αλλά όχι τόσο ακριβείς.

Η Chosun υποστηρίζει ότι η Apple, μαζί με τις Samsung Electronics και Qualcomm, προχωράει στην ανάπτυξη αισθητήρων που θα βασίζονται στην τεχνολογία υπερήχων. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί εξαρτήματα πολύ πιο ακριβά αλλά είναι πολύ πιο ακριβής προσφέροντας έτσι αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης.

Το δημοσίευμα θεωρεί ότι η Samsung θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την εν λόγω τεχνολογία στο επερχόμενο Galaxy S10, το οποίο λογικά θα κάνει την εμφάνισή του έως τον Μάρτιο του 2019. Παραμένει ασαφές εάν και πότε η Apple θα επιχειρήσει να φέρει την συγκεκριμένη τεχνολογία στις συσκευές της, ωστόσο η Chosun εικάζει ότι αν οι in-display σαρωτές υιοθετηθούν από τον ανταγωνισμό μοιραία θα ακολουθήσει και η Apple.

Πηγή: Pestaola.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *