ΔΙΕΘΝΗ
Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ !!

Από τη “συντακτική ομάδα του Bloomberg View”

Η “ετυμηγορία” του γερουσιαστή John McCain σχετικά με την επίδοση του Προέδρου Donald Trump στη Σύνοδο Κορυφής στο Ελσίνκι ήταν σκληρή, αλλά εύστοχη: “Κανένας άλλος Πρόεδρος δεν είχε ποτέ πριν εξευτελιστεί τόσο άγρια μπροστά σε έναν τύραννο.”

Ενώ στεκόταν δίπλα στο Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin τη Δευτέρα, ο Trump απέτυχε να υποστηρίξει την αδιαμφισβήτητη άποψη της ίδιας του της κυβέρνησης ότι πράκτορες του ρωσικού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών εξαπέλυσαν κυβερνοεπίθεση εναντίον των ΗΠΑ στη διάρκεια των εκλογών του 2016 –σε μια περίτεχνη προσπάθεια να σαμποτάρουν τη δημοκρατία της Αμερικής.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνω,

πως 12 πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών κατηγορούνται ότι παραβίασαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

“Ο κώδωνας κινδύνου άρχισε να κρούει και πάλι. Σήμερα, οι ψηφιακές υποδομές που υπηρετούν τη χώρα δέχονται κυριολεκτικά επίθεση”,

δήλωσε ο Διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, Dan Coats.

Ερωτηθείς για αυτές τις επιθέσεις ο Trump είπε:

“Οι άνθρωποι μου ήρθαν σε μένα, ο Dan Coats ήρθε σε μένα και κάποιοι άλλοι, και είπαν ότι νομίζουν πως είναι η Ρωσία. Έχω τον Πρόεδρο Putin, μόλις είπε ότι δεν είναι η Ρωσία. Θα πω το εξής: δεν βρίσκω κανέναν λόγο γιατί να είναι”.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Putin είναι πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τις ρωσικές κομπίνες απ’ ότι οι συνδυασμένες υπηρεσίες πληροφοριών της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Trump μίλησε επίσης θερμά για την “απίστευτη προσφορά” του Putin να βοηθήσουν οι Ρώσοι ερευνητές με την υπόθεση. “Απίστευτη” είναι η λέξη που χρησιμοποίησε.

Συζητώντας γιατί οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι κακές, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σε ανάρτηση του στο Twitter, τις απέδωσε στην “ανοησία των ΗΠΑ” -αντί να μιλήσει για την επίθεση στην Αμερική, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη Γεωργία, τη δολοφονία αθώων στη Συρία και τις προσπάθειες υπονόμευσης της δημοκρατίας στην Ευρώπη.

Συνολικά, ήταν μια εντυπωσιακή εμφάνιση, μία που θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία στους υποστηρικτές του προέδρου στο Κογκρέσο και σε ολόκληρο το έθνος. Μια χώρα δύσκολα μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της από μελλοντικές επιθέσεις εάν ο πρόεδρός της δεν μπορεί να αναγνωρίσει αυτές που έχουν ήδη γίνει.

 

Πηγή: Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *