Breaking News
ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»-ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ANTI-DRONES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: XAMHΛΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ 28 (ΑΝΑΠΤΥΞΗ)
Ο EΛΛΗΝΑΣ IΚΑΡΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝIΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛEΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝIΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧOΤΖΑ
ΕΙΜΑΙ ΔΕΚΑΕΦΤΑΡΗΣ…
Η ΑΔΥΝΑΜIΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ «ΣΩΖΕΙ» ΑΠΌ ΤΟ ΦΟΡΟ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
EΠΙΚIΝΔΥΝΗ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΕ!
ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΙΣΤΣΕΡΤΣ: ΝΈΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΡΑΝΤ
Η ΤΟΥΡΚIΑ ΣΤΗΝΕΙ ΠΑΓIΔΑ DE FACTO ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ
Η ΚΥΠΡΙΑΚH ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟ BREXIT ΣΤΟ ΕΠIΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝAΝΤΗΣΗΣ ΠΑΥΛOΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΑΡΝIΈ
ΚΡΟΑΤΙΑ: ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΙΚΑΝΤΕ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
21 ΜΑΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΔΙAΛΟΓΟΣ ΤΣIΠΡΑ – ΜEΡΚΕΛ ΣΤΟΥΣ FT ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΝΔ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΤΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΟΜΙΛIΑ ΤΣIΠΡΑ ΠΟΥ Ο IΔΙΟΣ ΘΑ ΘEΛΕΙ HΔΗ ΝΑ ΞΕΧAΣΕΙ

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Λένε ότι στην πολιτική μία στιγμή αρκεί για να σε αναδείξει ή να σου χαλάσει ολόκληρο το αφήγημα. Για τον πρωθυπουργό η στιγμή αυτή ήταν αναμφίβολα όταν κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μιλώντας σε έντονο ύφος και κάνοντας χειρονομίες απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρώτο ενικό: «Είσαι πολύ λίγος να μιλάς εσύ για μένα» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ.Μητσοτάκη.

Ήταν προφανές ότι ο κ. Τσίπρας είχε μόλις χάσει την ψυχραιμία του, στοιχείο το οποίο αποφεύγεται σε όλα τα εγχειρίδια πολιτικής επικοινωνίας.

Για έναν πολιτικό και μάλιστα σε τόσο υψηλό αξίωμα , η έλλειψη ψυχραιμίας σε μία ευαίσθητη χρονικά συγκυρία, με τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις να απέχουν κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες,  δεν αποτελεί και την καλύτερη ένδειξη ότι τα πράγματα πηγαίνουν όπως ο ίδιος τα έχει σχεδιάσει.

Η χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής στιγματίστηκε από την άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ Τσίπρα Μητσοτάκη, η οποία εκφράστηκε και με εκατέρωθεν προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Όμως όποιο και αν είναι το επίπεδο της έντασης σε κάθε τετ α τετ διαμάχη, ο ενικός αποτελεί δείγμα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης και έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων.

Ο Πρωθυπουργός παράλληλα αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια κάτι , το οποίο έναν χρόνο τώρα ο ίδιος είχε φροντίσει επιμελώς να αποσιωπήσει.

Την παρουσία του στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου για ολιγοήμερες διακοπές, μερικά 24ωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική. Μία παρουσία, η οποία «τραυμάτισε» το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», πάνω στο οποίο η κυβέρνηση οικοδόμησε την θητεία της.

Σωστό ή λάθος , υπερβολικό ή όχι , απαντήσεις υπάρχουν πολλές όμως η ουσία είναι μία: Η ζημιά για τον κ.Τσίπρα έγινε. Μια ζημιά, το μέγεθος της οποίας θα αποδειχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μία όμως ακόμα στιγμή που έφερε σε αμηχανία τον πρωθυπουργό ήταν και η σύνδεση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της παρουσίας του κ.Τσίπρα στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου και του τηλεοπτικού μηνύματος της 21ης Αυγούστου που πραγματοποίησε στην Ιθάκη.

Ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο νησί επελέγη επειδή ο κ.Τσίπρας έκανε κρουαζιέρα στο Ιόνιο, ενώ στη δήλωση του μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, μόλις εκείνος αποβιβάστηκε, μιλούσε για τις «ελίτ», κάτι τουλάχιστον αναντίστοιχο της θέσης , στην οποία βρισκόταν….

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, την ασυδοσία μιας σειράς επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων που για χρόνια θεωρούσαν ότι η χώρα τους ανήκει, τον κυνισμό και την περιφρόνηση μιας πολιτικής ελίτ η οποία νόμισε ότι η Ελλάδα είναι φέουδο και οι Έλληνες πειθήνιοι υπήκοοι της» είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας στην Ιθάκη.

Σε κάθε περίπτωση η αναμέτρηση Τσίπρα Μητσοτάκη στο κοινοβούλιο είναι απολύτως ενδεικτική των υψηλών τόνων που θα ακολουθήσουν, καθώς ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για τις επερχόμενες κάλπες.

Όσο λοιπόν οι εκλογές θα έρχονται πιο κοντά τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη η γνωστή παραδοχή πως «με αλαζονεία και εφησυχασμό εκλογές ποτέ δεν κέρδισε κανείς»…

 

 

 

 

 

 (Σημ: Tο άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις) 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!