Breaking News
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-MERCOSUR ΕIΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
ΛYΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚO ΑΝΑΖΗΤΟYΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟI ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Μ. ΜΠΑΡΝΙΕ: Η ΕΕ «ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΑΙ» ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ BREXIT ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η ΤΙΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ – ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 19 ΣΚΑΦΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ «56 ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΝΙΑ
ΟΙ 28 ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο ΥΠΑΝ Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ COSCO
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «8» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ MILLENNIAL
ΤΙ ΘΑ ΓIΝΕΙ ΑΝ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠIΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤHΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛOΓΗΣΗ
Η ΕΠEΛΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΤIΝΟΟΥ»: ΔΙΑΚΟΠEΣ ΡΕYΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕIΜΑΡΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚOΡΙΝΘΟ
SUZI TROS: Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – «ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ» ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST: ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM ΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ 383 ΨΗΦΟΥΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ
Η ΟΜΙΛIΑ ΤΣIΠΡΑ ΠΟΥ Ο IΔΙΟΣ ΘΑ ΘEΛΕΙ HΔΗ ΝΑ ΞΕΧAΣΕΙ

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Λένε ότι στην πολιτική μία στιγμή αρκεί για να σε αναδείξει ή να σου χαλάσει ολόκληρο το αφήγημα. Για τον πρωθυπουργό η στιγμή αυτή ήταν αναμφίβολα όταν κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μιλώντας σε έντονο ύφος και κάνοντας χειρονομίες απευθύνθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε πρώτο ενικό: «Είσαι πολύ λίγος να μιλάς εσύ για μένα» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ.Μητσοτάκη.

Ήταν προφανές ότι ο κ. Τσίπρας είχε μόλις χάσει την ψυχραιμία του, στοιχείο το οποίο αποφεύγεται σε όλα τα εγχειρίδια πολιτικής επικοινωνίας.

Για έναν πολιτικό και μάλιστα σε τόσο υψηλό αξίωμα , η έλλειψη ψυχραιμίας σε μία ευαίσθητη χρονικά συγκυρία, με τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις να απέχουν κάτι παραπάνω από δύο εβδομάδες,  δεν αποτελεί και την καλύτερη ένδειξη ότι τα πράγματα πηγαίνουν όπως ο ίδιος τα έχει σχεδιάσει.

Η χθεσινή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής στιγματίστηκε από την άνευ προηγουμένου κόντρα μεταξύ Τσίπρα Μητσοτάκη, η οποία εκφράστηκε και με εκατέρωθεν προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Όμως όποιο και αν είναι το επίπεδο της έντασης σε κάθε τετ α τετ διαμάχη, ο ενικός αποτελεί δείγμα έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης και έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων.

Ο Πρωθυπουργός παράλληλα αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια κάτι , το οποίο έναν χρόνο τώρα ο ίδιος είχε φροντίσει επιμελώς να αποσιωπήσει.

Την παρουσία του στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου για ολιγοήμερες διακοπές, μερικά 24ωρα μετά τα τραγικά γεγονότα στην Ανατολική Αττική. Μία παρουσία, η οποία «τραυμάτισε» το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», πάνω στο οποίο η κυβέρνηση οικοδόμησε την θητεία της.

Σωστό ή λάθος , υπερβολικό ή όχι , απαντήσεις υπάρχουν πολλές όμως η ουσία είναι μία: Η ζημιά για τον κ.Τσίπρα έγινε. Μια ζημιά, το μέγεθος της οποίας θα αποδειχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μία όμως ακόμα στιγμή που έφερε σε αμηχανία τον πρωθυπουργό ήταν και η σύνδεση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης της παρουσίας του κ.Τσίπρα στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου και του τηλεοπτικού μηνύματος της 21ης Αυγούστου που πραγματοποίησε στην Ιθάκη.

Ο κ.Μητσοτάκης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο νησί επελέγη επειδή ο κ.Τσίπρας έκανε κρουαζιέρα στο Ιόνιο, ενώ στη δήλωση του μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα, μόλις εκείνος αποβιβάστηκε, μιλούσε για τις «ελίτ», κάτι τουλάχιστον αναντίστοιχο της θέσης , στην οποία βρισκόταν….

«Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια. Τη φοροασυλία του μεγάλου πλούτου, τη γενικευμένη διαπλοκή και διαφθορά, την ασυδοσία μιας σειράς επιχειρηματικών και εκδοτικών ομίλων που για χρόνια θεωρούσαν ότι η χώρα τους ανήκει, τον κυνισμό και την περιφρόνηση μιας πολιτικής ελίτ η οποία νόμισε ότι η Ελλάδα είναι φέουδο και οι Έλληνες πειθήνιοι υπήκοοι της» είχε τονίσει μεταξύ άλλων ο κ.Τσίπρας στην Ιθάκη.

Σε κάθε περίπτωση η αναμέτρηση Τσίπρα Μητσοτάκη στο κοινοβούλιο είναι απολύτως ενδεικτική των υψηλών τόνων που θα ακολουθήσουν, καθώς ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για τις επερχόμενες κάλπες.

Όσο λοιπόν οι εκλογές θα έρχονται πιο κοντά τόσο θα γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη η γνωστή παραδοχή πως «με αλαζονεία και εφησυχασμό εκλογές ποτέ δεν κέρδισε κανείς»…

 

 

 

 

 

 (Σημ: Tο άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις) 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!