Breaking News
ΕΥΡΩΖΩΝΗ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ!
FORBES: ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΝ ΤΟ 98% ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟ 2018
Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ
ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ: ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
TΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΗΠΑ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ….ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ «SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019»
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 2019 VOLUNTARY ACTION
ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ 281 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ «SUPER EXPRESS»
23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΗΝ “ΚΑΡΔΙΆ” ΤΟΥ ΑΙΓΑIΟΥ ΠΛEΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚO ΓΕΩΤΡYΠΑΝΟ ΓΙΑΒΟYΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΆ ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ – 11 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Η ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗΣ

Με ομιλία του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Βουδαπέστης γιορτάστηκε για πρώτη φορά εκτός συνόρων η Ημέρα του Φιλελληνισμού, που ψηφίστηκε στη Βουλή το 2008 με πρόταση του τότε υπουργού Εσωτερικών και σήμερα Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία, του τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και του Συνδέσμου Μπάιρον, με την παρουσία του προέδρου του, Πάνου Τριγάζη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως συναντήθηκε επίσης στη Βουδαπέστη με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ελληνικό χωριό Νίκος Μπελογιάννης, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κώστα Παπαλέξη, περιηγήθηκε στους χώρους του ελληνικού σχολείου και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο για τον Νίκο Μπελογιάννη, όπως και στο Μνημείο Πεσόντων, που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στην είσοδο του χωριού.

Όπως είπε ο Τέρενς Κουίκ, μπορεί η επίσκεψη να ήταν σύντομη, ωστόσο ήταν πολύ ουσιαστική, επειδή συνάντησε «μια ομογένεια που αγαπάει με μεγάλο πάθος την Ελλάδα, μια ομογένεια που δεν ζητάει τίποτα από τη μητέρα-πατρίδα, παρά μόνο τη συνδρομή της για να διατηρηθεί στα παιδιά της η ελληνική γλώσσα». Αναφερόμενος στα αιτήματα της ομογένειας, είπε πως είναι δύο: «Χρειάζονται έναν διδάκτορα Νεοελληνικής Γλώσσας για την πανεπιστημιακή έδρα που διατηρούν και τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές 15 παιδιά τους σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της Ελλάδας».

Για το δεύτερο, ο Τ. Κουίκ δήλωσε πως θα φροντίσει άμεσα η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ενώ για το πρώτο θέμα, που είχε τεθεί και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το 2017 στη Βουδαπέστη, υπενθύμισε και διαβεβαίωσε πως θα το μεταφέρει τόσο στο υπουργείο Παιδείας, όσο και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, «με τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει η πρέπουσα ανταπόκριση».

Ακόμη, ο υφυπουργός Εξωτερικών συνεχάρη την Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας «για το θαυμάσιο περιοδικό που εκδίδουν» με τίτλο «Ο Ελληνισμός», το οποίο έχει αρχισυντάκτη τον Ανδρέα Οικονόμου, καλύπτει ομογενειακά θέματα και στο οποίο όπως σημείωσε ο Τέρενς Κουίκ η αγάπη του για την Ελλάδα είναι έκδηλη.

Πηγή: Pontos-news.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!