Breaking News
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ EΛΛΗΣ – ΤΗΝΟΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1940
DEUTSCHE WELLE: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ»
ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ: 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
ΚΡΗΤΗ: Η ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΒΙΑΣΜΟ, ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΗΚΕ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: «Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ»
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
TOYΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: EΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΣΑΑΚ: ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 1 ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: ”ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ”
ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΩΣ ΟΙ «ΡΑΜΠΟ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Η ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ
Καθώς η Aυστρία έχει μόλις αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, οι Αυστριακοί Ευρωβουλευτές διαφωνούν για το πώς οι πολιτικές της χώρας υπό τον Καγκελάριο Sebastian Kurz θα επηρεάσουν την ευρωπαϊκή πολιτική εν μέσω ανόδου του λαϊκισμού.

«Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί στην ΕΕ. Στόχος μας  είναι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση της γεωγραφικής μας θέσης και να είμαστε ένα είδος γεφυροποιού» δήλωσε ο Kurz σε δημοσιογράφους στη Βιέννη την περασμένη εβδομάδα. Υπάρχουν ανησυχίες, ωστόσο, για μια κυβέρνηση που περιλαμβάνει το ακροδεξιό Freedom Party  (FPO) να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών πίσω από ένα λαϊκίστικο κύμα στην Ευρώπη.
«Σε αυτή την περίοδο, το να έχεις την Αυστρία σε αυτή τη βασική θέση (Προεδρία) είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» είπε Aυστριακός Ευρωβουλευτής των Πρασίνων,  Michel Reimon. Αλλά και ο Othmar Karas, Αυστριακός Ευρωβουλευτής του κεντροδεξιού Λαϊκού Κόμματος (OVP) τoυ Kurtz, υποστήριξε ότι είναι «κοινή προκατάληψη» να θεωρείται ο Kurz λαϊκιστικής και ότι οι πολιτικές του είναι κατά πολυ υπέρ της ΕΕ. «Το να έχεις μια σταθερή πλειοψηφία δεν σημαίνει ότι είσαι και λαϊκιστής. Ο Kurz προωθεί μεταρρυθμίσεις στην Αυστρία, οι οποίες δεν ευχαριστούν όλους» είπε αναφέροντας έναν νέο νόμο που εγκρίθηκε στις 5 Ιουλίου που κάνει την εργασία πιο ευέλικτη και επιτρέπει εργάσιμες ημέρες έως 12 ώρες την ημέρα υπό ορισμένες συνθήκες.
Ο Karas παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι ενώ το FPO έχει υιοθετήσει την εποικοδομητική Ευρωπαϊκή στάση του Kurz στο εσωτερικό της κυβέρνησης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το FPO αντιτίθεται σε ότι είναι Ευρωπαϊκό. «Αυτό είναι ένα πρόβλημα» πρόσθεσε.
Η Αυστρία ανέλαβε την Προεδρία της ΕΕ την 1η Ιουλίου. Οι Προεδρίες μπορουν να δώσουν προτεραιότητα σε ορισμένες πολιτικές έναντι των άλλων και να πιέσουν σκληρότερα για τα θέματα που βρίσκονται σε σύμφωνία με τα τα δικά τους συμφέροντα. O Kurz αναδιαμόρφωσε το OVP και κέρδισε τις εκλογές του περασμένου έτους κρατώντας μια σκληρή στάση κατά της μετανάστευσης, πριν μπεί σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με το ακροδεξιο FPO. Τον περασμένο μήνα κάλεσε για τη δημιουργά ενός «άξονα κρατών κατά της παράνομης μετανάστευσης» μεταξύ της Ιταλίας, της Γερμανίας και τη δικής του χώρας, ακριβώς όπως η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε εμπλακεί σε διαμάχη για την επιστροφή των αιτούντων άσυλο με τον Υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Horst Seehofer, ο οποίος ηγείται του CSU, του αδελφού κόμματος της Μέρκελ στην Βαυαρία.
Όπως τονιζει ο Reimon, η Αυστριακή Προεδρία θα μπορούσε να δώσει ώθηση σε εθνικιστικές και λαϊκιστικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
Έντιμος μεσολαβητής
Πηγή: EU Observer

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!