Breaking News
Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΝΥΔΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΤΑ 1,4 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ
TI ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΙΟ…. ΜΑΖΕΜΕΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΩΚΕΑΝΙΣ»: ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ
ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΒΕRESHEET ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ΧΟΑΚΙΝ ΑΛΜΟΥΝΙΑ: O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ (ΔΕΝ) ΕΙΔΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ
Ο Γ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Δ.ΔΑΒΕΤΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
106 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Η ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΕΡΤΖΟΝ – Η ΣΚΩΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ ΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OI ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
Γ.ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΑΠΟΨΕΙΣ
«Η ΑΚΡΟ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ»

Του Αλκη Καλλιαντζίδη* 

 

Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές των εξαθλιωμένων και καταπιεσμένων πληθυσμών της γης είναι πιεστικές. σε πλήρη εξέλιξη και θα συνεχίσουν σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Γερμανία, η Γαλλία, κι όχι μόνο. Αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση επιχειρεί να εκμεταλλευθεί πολιτικάντικα η ευρωπαϊκή ακροδεξιά, στο όνομα της χριστιανικής καθαρότητας και ασφάλειας του ευρωπαϊκού πληθυσμού, και το επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό, με τελευταίο παράδειγμα του είδους την νίκη του Βίκτορ Ούρμπαν στην Ουγγαρία. Μια απόπειρα τέτοιας εκμετάλλευσης ζήσαμε συμπτωματικά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη Λέσβο αλλά και στην περιοχή Hautes-Alpes της Γαλλίας.

Πράγματι μια εκατοντάδα άνθρωποι του μορφώματος της «Ταυτοτικής Γενεάς» (Génération identitaire) μπλόκαραν, το Σάββατο 21-4-2018, τη συνοριακή διάβαση Col del’Echelle, στην περιοχή Hautes-Alpes,

για να«εξασφαλίσουν ότι κανένας παράνομος δεν θα μπορεί να περάσει στη Γαλλία» από την Ιταλία (σαν να μην υπάρχει οργανωμένο γαλλικό κράτος για να το φροντίσει), αναφέρει η είδηση της Vivien Vergnaudστην ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le journal de dimanche. Πρόκειται για ένα γαλλικό πολιτικό μόρφωμα νέων,

 το οποίο κατατάσσεται στην άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος, ιδρύθηκε το 2012, συνδέεται με το κόμμα της Marine Le Pin σύμφωνα με σχετικό χθεσινοβραδινό τηλεοπτικό ρεπορτάζ του καναλιού France2 και αντιτίθεται στη συνέχιση της μετανάστευσης. Οι εν λόγω αυτόκλητοι «συνοριο-φύλακες», με την βοήθεια δυο ελικοπτέρων, έλαβαν θέση σε αυτό το πέρασμα από την Ιταλία, καταγγέλλοντας «την έλλειψη θάρρους των αρμόδιων αρχών». «Με λίγη βούληση μπορούμε να ελέγξουμε τη μετανάστευση και τα σύνορα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπός τους Romain Espino. Το εν λόγω γκρουπούσκουλο αποτελείται κυρίως από Γάλλους, αλλά και από Ιταλούς, Ούγγρους, Δανούς, Αυστριακούς, Άγγλους και από Γερμανούς. Φορώντας χιονοπέδιλα στο χιόνι έκαναν ένα «συμβολικό σύνορο» με τη βοήθεια πλαστικών συρματόσχοινων.

Σχεδίασαν να περάσουν τουλάχιστον το περασμένο Σαββατοκύριακο στο συνοριακό πέρασμα και να «προειδοποιήσουν» τους δυνητικούς μετανάστες «ότι τα σύνορα είναι κλειστά και ότι πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους». Άπλωσαν ένα γιγαντιαίο πανό στην πλαγιά του βουνού για να περάσουν αυτό το μήνυμα στα αγγλικά, με λευκά γράμματα σε κόκκινο φόντο, που έγραφε «δεν θα κάνετε την Ευρώπη σπίτι σας» (You  will not make Europa home!). Αν περάσουν μετανάστες, «θα καλέσουμε τη χωροφυλακή (…)

Η δικαιοσύνη θα κάνει μετά τη δουλειά της», δήλωσε ο Roman Espino. Δύο ελικόπτερα που ναυλώθηκαν από την Génération Identitaire πέταξαν πάνω από την περιοχή το Σάββατο το μεσημέρι. Τα Drones ακολούθησαν την Κυριακή καθώς και ένα διθέσιο αεροπλάνο. Πρόκειται για μια «εξήγηση προς τους δυνητικούς μετανάστες ότι αυτό που δεν είναι ανθρώπινο είναι να κάνουμε τους ανθρώπους που διασχίζουν τη Μεσόγειο ή τις χιονισμένες Άλπεις  να πιστεύουν ότι αυτές οι διαδρομές είναι ασφαλείς», δήλωσε ο Romain Espino. «Δεν πρόκειται να βρουν το Eldorado, είναι ανήθικο και αυτοί που πληρώνουν γι ‘αυτό είναι οι Γάλλοι», πρόσθεσε. Το πέρασμα Col de l’Echelle, που καταλήγει σε 1.762 μέτρα, βρίσκεταιέξι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ιταλία. Επί ένα χρόνο τώρα παρουσιάζει μια εκθετική αύξηση των μεταναστών, κυρίως από τη Δυτική Αφρική. Σύμφωνα με τη Νομαρχία της περιοχής, 315 άτομα που πέρασαν από εκεί παράνομα επανα-προωθήθηκαν στην Ιταλίατο 2016 και 1900 το 2017.

Η μεταναστευτική πίεση παραμένει «ισχυρή» στα γαλλο-ιταλικά σύνορα ως σύνολο, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ο υπουργός ΕσωτερικώνGerard Collomb

υπενθυμίζοντας ότι το 2017 είχαν εκδοθεί 50.000 απορρίψεις αιτημάτων. «Αποφασίσαμε να ανανεώσουμε τους συνοριακούς ελέγχους για άλλους έξι μήνες», πρόσθεσε ενώπιον των βουλευτών κατά τη διάρκεια των συζητήσεων σχετικά με το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τη μετανάστευση και το άσυλο το ίδιο Σαββατοκύριακο, κείμενο που αμφισβητήθηκε έντονα και χαρακτηρίστηκε ταυτόχρονα ως «ανεπαρκές»από τους δεξιούς Ρεπουμπλικάνους και  «απάνθρωπο» από την αριστερά !

Η «Ταυτοτική Γενεά» ναύλωσε το πλοίο C-Star τον Ιούλιο του 2017 στα πλαίσια της εκστρατείας «Defend Europe» στη Μεσόγειο,προκειμένου να αποτρέψει τις ΜΚΟ από τη διάσωση των μεταναστών στη θάλασσα.

Έφτασε στη θάλασσα της Λιβύης στις 5 Αυγούστου και η σχετική επιχείρηση έληξε στις 17 Αυγούστου. Το εν λόγω διεθνικό μόρφωμα επιλέγει δράσεις με έντονο αντίκτυπο στα μέσα ενημέρωσης, όπως π.χ. η κατασκευή ενός τοίχου μπροστά από ένα μελλοντικό κέντρο υποδοχής για αιτούντες άσυλο στο Μονπελιέ, τον Σεπτέμβριο του 2016. Το κόστος της «επιχείρησης Άλπεις Defend Europe»

υπολογίζεται σε τουλάχιστον 30.000ευρώ από τους διοργανωτές, που ισχυρίζονται ότι χρηματοδοτούνται «από τα ίδια κεφάλαια των μελών και των χορηγών τους», κάτι που αμφισβήτησε στο παραπάνω ρεπορτάζ του το κανάλι France2.

Πάντως οι Γάλλοι ακροδεξιοί δεν χρησιμοποίησαν κατά την παραπάνω επιχείρησή τουςφωτοβολίδες και βεγγαλικά εναντίον προσφύγων και μεταναστών, κάτι που έκαναν στη Μυτιλήνη οι εν Ελλάδιομογάλακτοί τους κατά το ίδιο Σαββατοκύριακο, μετατρέποντας σε πεδίο μάχης την πλατεία Σαπφούς(σύμφωνα με το lesvosnews.net) και κραυγάζοντας το σύνθημα«κάψτε τους ζωντανούς» αυτούς που αρνούνταν να την εγκαταλείψουν.

 

Οι αλλοδαποί αυτοί στη πλειοψηφία τους Αφγανοί συνελήφθηκαν τελικά από τις αρχές καιαντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και τηςπαράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Θα αφήσουν τα οργανωμένα ευρωπαϊκά κράτη τους ακραίους, ακροδεξιούς και ακροαριστερούς, να αυτοδικούν και να πριονίζουν την εξηκονταετή ειρήνη καιελευθερία μας ; Η αυτόκλητη προστασία τους δεν είναι ειλικρινής. Υπηρετεί τον πολιτικαντισμό τους. Δεν θα πάρουμε.

* Οικονομολόγου alkis@kalkis.eu  www.kalkis.eu

 

 

 

 

Πηγη:Anixneuseis.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!