Breaking News
ΤΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΧΑΛΑΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΥΩΧΙΑ
ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΡΑΥΜΑ ΤΗΣ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΤΕΩΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ NOVARTIS
Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΝΩ Ο ΖΑΕΦ ΒΛΕΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΑΛΛΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ
Η ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΥΝΙΤΙΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Ο “ΕΡΩΤΑΣ” ΤΟΥ ΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΤΣΑΜΙΚΟ”. ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΓΕΡΣΗ Η’ ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ;
ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΥΣΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ POWERPLAY KAI H TOYΡKIA
ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΓΙΕΡΕΒΑΝ-ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΚΟΥΡΔΟΥΣ-ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΜΟΣΧΑ
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ: ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…
O AΣΑΝΤ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ – Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
ΑΘΡΟ ΛΙΒΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ FORBES ME ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ!
ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ: ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ
ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΜΥΩΠΙΑ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
“ΙΔΙΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ”! ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕΛΙΔΑ 6/ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 18-02-2018
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ημερίδα του Πανεπιστημίου Bolton και New York College: Η Βρετανία και η Ευρώπη μετά το Brexit

Ημερίδα με θέμα την σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή χθες, 5/4/2017, παρουσία της Πρέσβειρας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Kate Smith. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το University of Bolton σε συνεργασία με το New York College Athens.

Η Πρέσβειρα τόνισε την στενή σχέση της Βρετανίας με την Ελλάδα η οποία, όπως είπε, θα συνεχιστεί και μετά το Brexit. Μετά, τον λόγο πήρε ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Graham Brady ο οποίος ανέλυσε την διαχρονικής σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «η προώθηση της πολιτικής ολοκλήρωση της ΕΕ από την Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992 δεν βρήκε σύμφωνη την Βρετανία η οποία ήταν υπέρ μιας ένωσης εμπορίου». Το 1997, η Εργατική κυβέρνηση του Tony Blair ήθελε να αφαιρέσει τις εξαιρέσεις που είχε η Βρετανία από τις κοινοτικές πολιτικές. Οι Συντηρητικοί διαφωνούσαν με αυτήν την πολιτική.  

Όπως είπε ο Βουλευτής, το 2010 το Συντηρητικό Κόμμα είχε υποσχεθεί μια νέα σχέση με την ΕΕ. Όμως, μετά τις εκλογές, η συγκυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους-Δημοκράτες του Nick Clegg, δεν επέτρεψε το δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ. Βέβαια, ο David Cameron ξεκίνησε μια γενναία μεταρρύθμιση για την σχέση μας με την ΕΕ. Όμως, μετά την επανεκλογή Κάμερον το 2015, η Συντηρητική κυβέρνηση άλλαξε κατεύθυνση και πέτυχε μια πολύ μετριοπαθή μεταρρύθμιση περιορισμένη σε θέματα μετανάστευσης. Δεν ήταν αυτό που είχε υποσχεθεί ο Κάμερον.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, πολλοί παράγοντες επηρέασαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως οικονομικοί παράγοντες, η μετανάστευση και ο λαϊκισμός. Αλλά, ο καταλυτικός παράγοντας ήταν το γεγονός ότι η ΕΕ δεν είναι αυτή που ήταν το 1973 όταν η Βρετανία έγινε μέλος της. Γι’αυτό τον λόγο, το  δημοψήφισμα του 1975 βγήκε υπέρ της παραμονής μας στην τότε ΕΟΚ. Βαθύτερη ολοκλήρωση της ΕΕ δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτός στην Βρετανία. Σύμφωνα με το BBC, το 1/3 των Βρετανών είναι ενθουσιασμένοι με το Brexit.

Συμπερασματικά, είπε ο κ. Brady, η Βρετανία επιθυμεί στενές σχέσεις με την ΕΕ με ελεύθερο εμπόριο, συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια καθώς και διπλωματικές και πολιτιστικές σχέσεις. Για τα περισσότερα Κράτη Μελή η σχέση τους με την ΕΕ είναι πιο συναισθηματική από την Βρετανία. Η Βρετανία βλέπει την ΕΕ πιο ρεαλιστικά στη βάση του πρακτικού ωφελήματος που αποκομίζει.  

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος τόνισε τους στενούς δεσμούς του με την Βρετανία, ενώ δήλωσε ότι είναι και αυτός ευρωσεκεπτικιστής.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σφαέλος

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!