Breaking News
ΝΤΕΙΒΙΣ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ BREXIT ΤΗΣ ΜΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ BΡΕΤΑΝΙΑ
16 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974 – ΚΥΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ
ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΔΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018: ΤΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΑΤΙΑ
ΑΑΔΕ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟ «ΓΙΑΤΙ» ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΑ LEROY MERLIN
H TOYΡΚΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΛΕΕΙ Ο Ν.ΜΙΧΑΙΛΙΔΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝΣΤΟΝ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΚΟΝΤΡΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 26 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ 17Ν Ο ΘΑΝΟΣ ΑΞΑΡΛΙΑΝ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΦΕΤΟΣ
ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΙΡΩΣ
XAOΣ! ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ-ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΕΡΒΩΝ ΣΕ ΖΑΕΦ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ, ΜΟΝΟ ΣΕΡΒΙΑ»
XAMENOI ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ !!
ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ;*
ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ Β’ΑΘΗΝΩΝ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ ΣΤΗ ΝΔ
Uncategorized
Ημερίδα του Πανεπιστημίου Bolton και New York College: Η Βρετανία και η Ευρώπη μετά το Brexit

Ημερίδα με θέμα την σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή χθες, 5/4/2017, παρουσία της Πρέσβειρας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Kate Smith. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το University of Bolton σε συνεργασία με το New York College Athens.

Η Πρέσβειρα τόνισε την στενή σχέση της Βρετανίας με την Ελλάδα η οποία, όπως είπε, θα συνεχιστεί και μετά το Brexit. Μετά, τον λόγο πήρε ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Graham Brady ο οποίος ανέλυσε την διαχρονικής σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «η προώθηση της πολιτικής ολοκλήρωση της ΕΕ από την Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992 δεν βρήκε σύμφωνη την Βρετανία η οποία ήταν υπέρ μιας ένωσης εμπορίου». Το 1997, η Εργατική κυβέρνηση του Tony Blair ήθελε να αφαιρέσει τις εξαιρέσεις που είχε η Βρετανία από τις κοινοτικές πολιτικές. Οι Συντηρητικοί διαφωνούσαν με αυτήν την πολιτική.  

Όπως είπε ο Βουλευτής, το 2010 το Συντηρητικό Κόμμα είχε υποσχεθεί μια νέα σχέση με την ΕΕ. Όμως, μετά τις εκλογές, η συγκυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους-Δημοκράτες του Nick Clegg, δεν επέτρεψε το δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ. Βέβαια, ο David Cameron ξεκίνησε μια γενναία μεταρρύθμιση για την σχέση μας με την ΕΕ. Όμως, μετά την επανεκλογή Κάμερον το 2015, η Συντηρητική κυβέρνηση άλλαξε κατεύθυνση και πέτυχε μια πολύ μετριοπαθή μεταρρύθμιση περιορισμένη σε θέματα μετανάστευσης. Δεν ήταν αυτό που είχε υποσχεθεί ο Κάμερον.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, πολλοί παράγοντες επηρέασαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως οικονομικοί παράγοντες, η μετανάστευση και ο λαϊκισμός. Αλλά, ο καταλυτικός παράγοντας ήταν το γεγονός ότι η ΕΕ δεν είναι αυτή που ήταν το 1973 όταν η Βρετανία έγινε μέλος της. Γι’αυτό τον λόγο, το  δημοψήφισμα του 1975 βγήκε υπέρ της παραμονής μας στην τότε ΕΟΚ. Βαθύτερη ολοκλήρωση της ΕΕ δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτός στην Βρετανία. Σύμφωνα με το BBC, το 1/3 των Βρετανών είναι ενθουσιασμένοι με το Brexit.

Συμπερασματικά, είπε ο κ. Brady, η Βρετανία επιθυμεί στενές σχέσεις με την ΕΕ με ελεύθερο εμπόριο, συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια καθώς και διπλωματικές και πολιτιστικές σχέσεις. Για τα περισσότερα Κράτη Μελή η σχέση τους με την ΕΕ είναι πιο συναισθηματική από την Βρετανία. Η Βρετανία βλέπει την ΕΕ πιο ρεαλιστικά στη βάση του πρακτικού ωφελήματος που αποκομίζει.  

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος τόνισε τους στενούς δεσμούς του με την Βρετανία, ενώ δήλωσε ότι είναι και αυτός ευρωσεκεπτικιστής.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σφαέλος

 

 

 

 

 

 

 

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!