Breaking News
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ PUTIN – ASSAD ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 2018 ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΠΛΕΟΝΑΣΜΑ
Η ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ: ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ …
Η ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΚΥΠΡΟΥ,ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΡΑΞΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΣΙΣΙ
Η TURKISH AEROSPACE INDUSTRIES (TAI) ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΙRKUT) ETOΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
ΤΙΜΗ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
TO “ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ” ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΚΡΗΤΗ: ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ [PICS]
ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΓΔΑΕΕ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΚΟΜΗ! “ΕΚΛΕΙΣΑΝ” TA ΑΩ ΜΕ ΤΗΝ RAYTHEON YΨΟΥΣ 78 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ ΖΗΤΗΣΕ Η ΠΓΔΜ
Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΟFFSHORE ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒREXIT
Η Ε.Ε ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ 55 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤRUMP KAI ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΛΩΝ ΒΑΖΕΙ “ΧΕΡΙ” ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ,ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Η ΥΠΕΡΑΚΤΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑΣ ΓΚΑΡΜΠΟΦΣΚΙ
‘ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΣΚΑΣ: KΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ Η ΕΙΣΒΟΛΗ…
Η “ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΑ” ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ “ΦΩΝΑΖΕΙ” ΠΩΣ ΤΟ “ΝΑΤΟ” ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 2018″!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ημερίδα του Πανεπιστημίου Bolton και New York College: Η Βρετανία και η Ευρώπη μετά το Brexit

Ημερίδα με θέμα την σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή χθες, 5/4/2017, παρουσία της Πρέσβειρας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κ. Kate Smith. Η ημερίδα διοργανώθηκε από το University of Bolton σε συνεργασία με το New York College Athens.

Η Πρέσβειρα τόνισε την στενή σχέση της Βρετανίας με την Ελλάδα η οποία, όπως είπε, θα συνεχιστεί και μετά το Brexit. Μετά, τον λόγο πήρε ο βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος, Graham Brady ο οποίος ανέλυσε την διαχρονικής σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι «η προώθηση της πολιτικής ολοκλήρωση της ΕΕ από την Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992 δεν βρήκε σύμφωνη την Βρετανία η οποία ήταν υπέρ μιας ένωσης εμπορίου». Το 1997, η Εργατική κυβέρνηση του Tony Blair ήθελε να αφαιρέσει τις εξαιρέσεις που είχε η Βρετανία από τις κοινοτικές πολιτικές. Οι Συντηρητικοί διαφωνούσαν με αυτήν την πολιτική.  

Όπως είπε ο Βουλευτής, το 2010 το Συντηρητικό Κόμμα είχε υποσχεθεί μια νέα σχέση με την ΕΕ. Όμως, μετά τις εκλογές, η συγκυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους-Δημοκράτες του Nick Clegg, δεν επέτρεψε το δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ. Βέβαια, ο David Cameron ξεκίνησε μια γενναία μεταρρύθμιση για την σχέση μας με την ΕΕ. Όμως, μετά την επανεκλογή Κάμερον το 2015, η Συντηρητική κυβέρνηση άλλαξε κατεύθυνση και πέτυχε μια πολύ μετριοπαθή μεταρρύθμιση περιορισμένη σε θέματα μετανάστευσης. Δεν ήταν αυτό που είχε υποσχεθεί ο Κάμερον.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, πολλοί παράγοντες επηρέασαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως οικονομικοί παράγοντες, η μετανάστευση και ο λαϊκισμός. Αλλά, ο καταλυτικός παράγοντας ήταν το γεγονός ότι η ΕΕ δεν είναι αυτή που ήταν το 1973 όταν η Βρετανία έγινε μέλος της. Γι’αυτό τον λόγο, το  δημοψήφισμα του 1975 βγήκε υπέρ της παραμονής μας στην τότε ΕΟΚ. Βαθύτερη ολοκλήρωση της ΕΕ δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτός στην Βρετανία. Σύμφωνα με το BBC, το 1/3 των Βρετανών είναι ενθουσιασμένοι με το Brexit.

Συμπερασματικά, είπε ο κ. Brady, η Βρετανία επιθυμεί στενές σχέσεις με την ΕΕ με ελεύθερο εμπόριο, συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια καθώς και διπλωματικές και πολιτιστικές σχέσεις. Για τα περισσότερα Κράτη Μελή η σχέση τους με την ΕΕ είναι πιο συναισθηματική από την Βρετανία. Η Βρετανία βλέπει την ΕΕ πιο ρεαλιστικά στη βάση του πρακτικού ωφελήματος που αποκομίζει.  

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος τόνισε τους στενούς δεσμούς του με την Βρετανία, ενώ δήλωσε ότι είναι και αυτός ευρωσεκεπτικιστής.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Σφαέλος

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Related Post

error: Content is protected !!