Breaking News
ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ…
ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ!!
Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΑΝΑΛΥΣΗ
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ…
ΧΑΡΤΗΣ: TA ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΠΟΣΑ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ. ΠΕΡΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ, ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΑ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΩΡΙΜΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ-ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ…
Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ : ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΜΟΝΟ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΗΡΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ: ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ Η ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
“ΛΑΒΡΟΣ” ΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ – “ΤΟ ΣΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΥΠΕΡ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ”
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ”
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: ΠΟΛΑΚΗΣ – “ΤΡΥΠΑ” 230 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟ
ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ
“ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ”
ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS KAI “ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ” ΤΟΥ SCHAEUBLE TO ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΙΚ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Β’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΖΗΤΑ Η ΠΟΛΩΝΙΑ
ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ Ο Ν.SARKOZY
ΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΙ ΑΒΟΥΛΟΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕRDOGAN
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. ΣΕ ΤΡΙΓΜΟΥΣ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
TO MΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΛΛΑΔΑ
‘ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΤΟΣΚΑΣ: KΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ Η ΕΙΣΒΟΛΗ…

«Κακώς εννοούμενο ακτιβισμό» αποκάλεσε την εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο οποίος δικαιολόγησε την έλλειψη αντίδρασης, επικαλούμενος τον αιφνιδιασμό.  Από πλευράς συμβολισμού, την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί. Την ευθύνη ασφάλειας εννοώ, όχι την ευθύνη του περιστατικού, την ευθύνη ασφάλειας την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί”, είπε, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Και συνέχισε:

“Οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, γιατί μπήκαν και βγήκαν αυτοί άμεσα… Θα έπρεπε να συλληφθούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτός ο κακώς εννοούμενος ακτιβισμός που μπορεί να παίζουν κάποιοι στα όρια της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να συνεχίζονται αυτές οι πράξεις από κάποιους που νομίζουν ότι έτσι κάνουν την επανάσταση τους. Μακάρι να άλλαζαν τόσο εύκολα τα πράγματα παγκοσμίως… “.
“Είδατε πως κάποιοι παίζοντας στο όρια της δικαιοσύνης, μιας δικαιοσύνης που την αρνούνται οι ίδιοι, έτσι; Αλλά παίζουν στα όρια της δικαιοσύνης. Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, γιατί αν ψάξετε πίσω από τις εντυπώσεις, ο πολιτικός τους λόγος είναι τόσο ρηχός όσο ρηχές είναι και οι πράξεις τους. Είναι πολιτικός λόγος νηπιακής μορφής που δεν πάει στο επόμενο βήμα. Γιατί να ρωτήσω εγώ σε ποιό σημείο του κόσμου άλλαξαν τα πράγματα με τέτοιους ακτιβισμούς, επιπολαιότητες, πράξεις, όπως θέλετε πείτε το”.
Ο Νίκος Τόσκας μίλησε στον Αθήνα 9.84 και για τη δικηγόρο που τραυματίστηκε σεοβαρά στο πόδι από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο:
«Την είδα χθες, μίλησα με τους γιατρούς που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να βγάλουν αυτή τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε την γυναίκα, την καθηγήτρια. Η συγκεκριμένη καθηγήτρια ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος με αγώνες για αποτροπή της αυθαιρεσίας της βίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα από όλες τις πλευρές και για αυτό είναι δύο φορές κρίμα. Η κατάστασή της σε ότι αφορά τον τραυματισμό από ότι μου είπαν οι γιατροί είναι θα είναι σε κρίσιμο επίπεδο για 2 μέρες και στη συνέχεια βέβαια θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια, είναι σοβαρός ο τραυματισμός».
Σε ερώτηση για την απόδοση ευθυνών είπε:
«Έγιναν αρκετές συλλήψεις ανθρώπων οι οποίοι συμμετείχαν στα επεισόδια σε αυτή την περιοχή. Δυστυχώς δεν προέκυψε κάτι για κάποιον που να έχει άμεση σχέση με το περιστατικό, αλλά συνεχίζονται οι έρευνες. Δείχνουν αυτά τα περιστατικά ότι οι πραγματικοί αγώνες για τη δημοκρατία και για τα δικαιώματα δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πράξεις που μάλλον ταιριάζουν σε ανθρώπους φασιστικής προέλευσης άσχετα του τί επικαλούνται.
Η αστυνομία από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να αποτρέψει κλεψιές, από κάποιους που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις. Πήραμε μεγάλες δυνάμεις και από το Πολυτεχνείο και τους γυρίσαμε στην περιοχή της Μάνδρας και βγαίνει τώρα η δήμαρχος εκεί και λέει ότι πήραμε τέσσερις αστυνομικούς και τους πήγαμε στο σπίτι του πρωθυπουργού. Πράγμα που είναι και ψέμα. Αλλά και ξέρετε κάτι, οι αστυνομικοί πάνε σε διάφορες αποστολές δεν πάνε και μένουν συνέχεια στο ίδιο σημείο, αλλά είναι και ανακριβές αυτό που ειπώθηκε. Είναι τέτοια η βοήθεια που έχει σταλεί και θα έπρεπε πολύ παραπάνω, αλλά οι δυνατότητες δεν είναι απεριόριστες.
Υπάρχει πράγματι μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή, βοηθάμε, είμαστε σε συνεχή επαφή. Τώρα το μεσημέρι θα γίνει και άλλη σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για να δούμε τί δεν πάει καλά, πού θέλει περισσότερες δυνάμεις, γιατί καμιά φορά ξέρετε στέλνουμε μηχανήματα μεγάλα και χρειάζονται φτυάρια. Θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό όσο μπορούμε».
Ακολούθως η συνέντευξη στράφηκε στην κατάσταση ανομίας που επικρατεί στα Εξάρχεια:
«Δεν αρνούμαι το πρόβλημα και στα Εξάρχεια. Δυστυχώς δεν μπορούν όλα να γίνουν μέσα σε μία ημέρα. Κάνουμε συνεχείς προσπάθειες και θα ενταθούν οι προσπάθειες στο επόμενο διάστημα γιατί δεν μπορεί κάποιοι να αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας, δεν μπορούν κάποιοι να αμαυρώνουν επετειακές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις αγώνων για τη δημοκρατία και δεν μπορεί κάποιοι να τραυματίζουν αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως είναι η συγκεκριμένη καθηγήτρια, η κ. Τσουκαλά και όλα αυτά να λένε ότι το κάνουν στο όνομα των ελευθεριών».
Σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς δήλωσε:
«Πρέπει να γίνουν οι πλειστηριασμοί. Οι πλειστηριασμοί υπενθυμίζω, όχι για το σπίτι του φτωχού ανθρώπου…
Για κακοπληρωτές αρκετών εκατομμυρίων που δεν αφορούν τον απλό πολίτη σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αν χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας θα δίνεται προκειμένου να διευκολυνθεί η δουλειά των συμβολαιογράφων…».
Για την κατάσταση των φυλακών τόνισε:
«Εμείς είμαστε αντίθετοι με την κατασκευή φυλακών τύπου Γ΄, με κάποια πολύ σκληρά μέτρα που δεν έχουν σχέση με το σωφρονισμό, είμαστε σε διαφορετική αντίληψη. Υπενθυμίζω ότι σε άλλες χώρες, στη γειτονική Ιταλία, που υπήρχε πολύ μεγάλο πρόβλημα με 4.500 περίπου μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών, τώρα δεν υπάρχει καν αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί λοιπόν και σε άλλες χώρες πολύ αποτελεσματικές και συνεργαζόμαστε πάνω σε αυτά τα θέματα όπου χρειαστεί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Και να θυμίσω ο κυριότερος αντίπαλος της τρομοκρατίας είναι η Αριστερά, γιατί η Αριστερά αγωνίζεται χρόνια για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας και όχι για την αποδυνάμωση».

mignatiou.com

Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!