Breaking News
«ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ» ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ- ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ 20 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ 2019
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ (ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ) ΚΡΙΣΗΣ
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ/ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: EKATONTAΔΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ – Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ
Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΧΥΔΑΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ
ΚΙΝΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
ΕΝΑ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΤΡΑΠΛΕΥΡΟ
ANOIXTH H ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΛΑΒΡΟΦ: ANOΡΘΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ
Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ EΛΛΗΣ – ΤΗΝΟΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1940
DEUTSCHE WELLE: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ»
ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ: 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
ΚΡΗΤΗ: Η ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΒΙΑΣΜΟ, ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΗΚΕ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: «Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ»
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΣΙΓΑΡΟΥ

Οι συνέπειες του καπνίσματος αναφέρονται πίσω από κάθε πακέτο τσιγάρων. Πολλοί καπνιστές που δεν είναι ακόμα έτοιμοι να κόψουν το κάπνισμα προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς και πιο υγιεινούς τρόπους για να μειώσουν τις συνέπειες του καπνίσματος. Είναι όμως αυτές οι εναλλακτικές λύσεις τόσο αβλαβείς; Δείτε παρακάτω από τι αποτελείται το κάθε είδος τσιγάρου και πόσο βλαβερό είναι.

Αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε τσιγάρο ονομάζεται «σύστημα παράδοσης νικοτίνης» στην καπνοβιομηχανία και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Η νικοτίνη, το μονοξείδιο του άνθρακα, η ακετόνη, το μεθάνιο, το αρσενικό και το πολώνιο είναι μερικά από τα συστατικά του τσιγάρου. Οι ερευνητές υπολόγισαν ότι ο καπνός των τσιγάρων περιέχει 7.357 χημικές ενώσεις διαφορετικών ομάδων. Για παράδειγμα, ο καπνός του τσιγάρου περιέχει μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο κατά την εισπνοή σχηματίζει ισχυρό δεσμό με την αιμοσφαιρίνη. Γι’αυτό οι καπνιστές έχουν έλλειψη οξυγόνου.

Επίσης, πρέπει να θυμάστε: 2 πακέτα τσιγάρων περιέχουν θανατηφόρα δόση νικοτίνης. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος καπνίσει 40 τσιγάρα με μιας θα πρέπει να καλέσει ασθενοφόρο. Ένα πακέτο τσιγάρων την μέρα ισούται με 500 εκθέσεις σε ακτίνες Χ τον χρόνο. Μετά την εισπνοή, η νικοτίνη κάνει 7 δευτερόλεπτα να φτάσει στον εγκέφαλο και προκαλεί σπασμούς στα αιμοφόρα αγγεία.

Τα πούρα καπνίζονται πιο σπάνια από τσιγάρα, αλλά ένα πούρο περιέχει τόσο καπνό και επιβλαβή συστατικά όσο ένα πακέτο τσιγάρα. Μετά από πολλές αναλύσεις, διαπιστώθηκε ότι ο καπνός των πούρων είναι πρώτος στην μεταλλαξιογένεια (δηλαδή προκαλεί αλλαγές στο DNA του ανθρώπου).

Τα στριφτά είναι εξίσου επιβλαβή με τα βιομηχανικά τσιγάρα. Επιπλέον, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Οτάγο τς Νέας Ζηλανδίας, διαπίστωσαν ότι μπορεί να είναι ακόμα πιο επιβλαβή. Σε μια συγκριτική μελέτη βρήκαν ότι τα στριφτά τσιγάρα περιέχουν 18% περισσότερα επιβλαβή πρόσθετα από τα βιομηχανικά τσιγάρα.

Με αυτόν τον τρόπο καπνίσματος η νικοτίνη συνεχίζει να εισχωρεί στον οργανισμό, αλλά σε μικρότερη ποσότητα. Μπορεί ο καπνός που χρησιμοποιείται να είναι καλύτερης ποιότητας, αλλά όλα τα άλλα επιβλαβή συστατικά που υπάρχουν στα τσιγάρα υπάρχουν και εδώ. Όλα τα είδη καπνού περιέχουν καρκινογόνες ουσίες.

Σκοπός του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι να βοηθήσει τους καπνιστές να απαλλαγούν από την συνήθεια του καπνίσματος. Ωστόσο, οι εξετάσεις αίματος και ούρων των καπνιστών ηλεκτρονικών τσιγάρων έδειξαν ότι οι νιτροζαμίνες και τα τοξικά πολυμερή έχουν την ίδια βλαβερή επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Τα κύρια συστατικά κάθε υγρού ατμίσματος είναι η προπυλενογλυκόλη και η γλυκερόλη. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όταν θερμαίνονται, αποσυντίθενται και απελευθερώνουν τοξικές ουσίες, όπως η φορμαλδεΰδη και η ακρολεΐνη. Η φορμαλδεΰδη έχει αρνητικές συνέπειες στο νευρικό σύστημα και η ακρολεΐνη ερεθίζει τις βλεννώδεις μεμβράνες της αναπνευστικής οδού και τα μάτια.

Ο ναργιλές είναι λιγότερο επιβλαβής τρόπος καπνίσματος. Ωστόσο, ακόμα και όταν τα συστατικά περνάνε μέσα από το φίλτρο νερού παραμένει μια μεγάλη ποσότητα τοξινών, βαριών μετάλλων και καρκινογόνων ουσιών.

© depositphotos Επιστήμονες από την Αμερική και την Ασία διαπίστωσαν ότι εισπνέοντας τον ζεστό καπνό του ναργιλέ καίμε τις μικροϊνες στον λάρυγγα μας, ανοίγοντας τον δρόμο για την σκόνη και άλλες βλαβερές ουσίες να εισέλθουν πιο εύκολα στους πνεύμονές μας.

Tilestwra.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!