Breaking News
ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»-ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ANTI-DRONES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: XAMHΛΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ 28 (ΑΝΑΠΤΥΞΗ)
Ο EΛΛΗΝΑΣ IΚΑΡΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝIΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛEΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝIΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧOΤΖΑ
ΕΙΜΑΙ ΔΕΚΑΕΦΤΑΡΗΣ…
Η ΑΔΥΝΑΜIΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ «ΣΩΖΕΙ» ΑΠΌ ΤΟ ΦΟΡΟ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
EΠΙΚIΝΔΥΝΗ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΕ!
ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΙΣΤΣΕΡΤΣ: ΝΈΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΡΑΝΤ
Η ΤΟΥΡΚIΑ ΣΤΗΝΕΙ ΠΑΓIΔΑ DE FACTO ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ
Η ΚΥΠΡΙΑΚH ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟ BREXIT ΣΤΟ ΕΠIΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝAΝΤΗΣΗΣ ΠΑΥΛOΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΑΡΝIΈ
ΚΡΟΑΤΙΑ: ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΙΚΑΝΤΕ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
21 ΜΑΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΔΙAΛΟΓΟΣ ΤΣIΠΡΑ – ΜEΡΚΕΛ ΣΤΟΥΣ FT ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΝΔ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΤΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΞΑΦΑΝIΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚH ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚH ΑΟΖ ΤΟΥΡΚΙΚOΣ ΧAΡΤΗΣ

Χάρτη με τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που εξαφανίζει την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου, παρουσίασε κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης στη διάρκεια ενημέρωσης που οργάνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ την περασμένη Παρασκευή σε ξένους διπλωμάτες στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CCNTurk, η ενημέρωση (παρουσία διπλωματών και από την Αίγυπτο, το Ισραήλ  και την Ελλάδα) που έγινε από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων και Αεροναυτιλίας Τσαγάται Ερτζίγες, είχε σκοπό να ενημερώσει για τις τουρκικές θέσεις σε ότι αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο μετά και την θέση που πήραν οι Ευρωπαίοι Ηγέτες υπέρ της Κύπρου στο θέμα των γεωτρήσεων.

Οι Τούρκοι διπλωμάτες υποστήριξαν (όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ) ότι η γεώτρηση και οι έρευνες γίνονται σε περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και σε περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί από το ψευδοκράτος προς την τουρκική κρατική εταιρία ΤΡΑΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασαν τον χάρτη ο οποίος με το κόκκινο χρώμα αποτυπώνει την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα η οποία φθάνει (χωρίς βεβαίως να είναι αυτό το απώτατο όριο των τουρκικών διεκδικήσεων) μέχρι τον 28ο Μεσημβρινό που τέμνει την Ρόδο και ανατολικά φθάνει μέχρι τον μεσημβρινό 32ο 16’18”.

Μια εντελώς αυθαίρετη διεκδίκηση, η οποία στηρίζεται στην επίσης αυθαίρετη ερμηνεία του Δικαίου της Θάλασσας και του Διεθνούς Δικαίου, ότι τα νησιά ακόμη και του μεγέθους της Κύπρου, της Ρόδου, της Κρήτης και πολύ περισσότερο το Καστελόριζο δεν διαθέτουν παρά μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη (12 ν.μ. η Κύπρος, και 6 ν.μ. τα Ελληνικά νησιά) και δεν έχουν καμιά περαιτέρω επήρεια σε άλλες θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ).

Με βάση αυτή την τουρκική θεώρηση η υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να διαμοιρασθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου στη βάση της Μέσης Γραμμής. Επίσης όπως εμφανίζεται στον χάρτη η Τουρκία θεωρεί ότι η υφαλοκρηπίδα της επικαλύπτει και μέρος των Οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ, 1,4,5,6 και 7.

Στον ίδιο χάρτη επίσης εμφανίζονται με πιο ανοιχτή απόχρωση του κόκκινου οι περιοχές που σύμφωνα με την Τουρκία «νομίμως» έχουν δοθεί άδειες ερευνών από το ψευδοκράτος στην ΤΡΑΟ. Καθώς φυσικά αυτά τα παράνομα Οικόπεδα επικαλύπτουν τα Οικόπεδα που η Κυπριακή Δημοκρατία ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της έχει οριοθετήσει και έχει προσφέρει για έρευνες σε ξένες εταιρείες, οι Τούρκοι διπλωμάτες υποστήριξαν σύμφωνα με το CNNTurk ότι εφόσον το κυπριακό δεν έχει λυθεί αυτές είναι αμφισβητούμενες περιοχές και συνεπώς οι ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται εκεί «κάνουν μονομερείς εργασίες αντίθετες με το διεθνές δίκαιο…».

Οι Τούρκοι διπλωμάτες μάλιστα προειδοποίησαν την Ε.Ε. να μην παίρνει θέση σε αυτή την υπόθεση. Την ίδια στιγμή βεβαίως υπεραμύνθηκαν των παράνομων ερευνών που πραγματοποιεί εδώ και αρκετές εβδομάδες το Barbaros νότια της Κύπρου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ (οριοθετημένης με τις συμφωνίες με Αίγυπτο και Ισραήλ) υποστηρίζοντας ότι  οι έρευνες γίνονται σε περιοχές που έχουν «αδειοδοτηθεί» από το ψευδοκράτος.

 

 

Ν.Μ.

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!