Breaking News
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-MERCOSUR ΕIΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
ΛYΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚO ΑΝΑΖΗΤΟYΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟI ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Μ. ΜΠΑΡΝΙΕ: Η ΕΕ «ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΑΙ» ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ BREXIT ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η ΤΙΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ – ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 19 ΣΚΑΦΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ «56 ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΝΙΑ
ΟΙ 28 ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο ΥΠΑΝ Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ COSCO
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «8» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ MILLENNIAL
ΤΙ ΘΑ ΓIΝΕΙ ΑΝ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠIΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤHΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛOΓΗΣΗ
Η ΕΠEΛΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΤIΝΟΟΥ»: ΔΙΑΚΟΠEΣ ΡΕYΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕIΜΑΡΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚOΡΙΝΘΟ
SUZI TROS: Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – «ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ» ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST: ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM ΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ 383 ΨΗΦΟΥΣ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΕΞΑΦΑΝIΖΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚH ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚH ΑΟΖ ΤΟΥΡΚΙΚOΣ ΧAΡΤΗΣ

Χάρτη με τις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο που εξαφανίζει την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας και της Κύπρου, παρουσίασε κορυφαίος Τούρκος διπλωμάτης στη διάρκεια ενημέρωσης που οργάνωσε το τουρκικό ΥΠΕΞ την περασμένη Παρασκευή σε ξένους διπλωμάτες στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CCNTurk, η ενημέρωση (παρουσία διπλωματών και από την Αίγυπτο, το Ισραήλ  και την Ελλάδα) που έγινε από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων και Αεροναυτιλίας Τσαγάται Ερτζίγες, είχε σκοπό να ενημερώσει για τις τουρκικές θέσεις σε ότι αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο μετά και την θέση που πήραν οι Ευρωπαίοι Ηγέτες υπέρ της Κύπρου στο θέμα των γεωτρήσεων.

Οι Τούρκοι διπλωμάτες υποστήριξαν (όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ) ότι η γεώτρηση και οι έρευνες γίνονται σε περιοχή της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και σε περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί από το ψευδοκράτος προς την τουρκική κρατική εταιρία ΤΡΑΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασαν τον χάρτη ο οποίος με το κόκκινο χρώμα αποτυπώνει την υποτιθέμενη τουρκική υφαλοκρηπίδα η οποία φθάνει (χωρίς βεβαίως να είναι αυτό το απώτατο όριο των τουρκικών διεκδικήσεων) μέχρι τον 28ο Μεσημβρινό που τέμνει την Ρόδο και ανατολικά φθάνει μέχρι τον μεσημβρινό 32ο 16’18”.

Μια εντελώς αυθαίρετη διεκδίκηση, η οποία στηρίζεται στην επίσης αυθαίρετη ερμηνεία του Δικαίου της Θάλασσας και του Διεθνούς Δικαίου, ότι τα νησιά ακόμη και του μεγέθους της Κύπρου, της Ρόδου, της Κρήτης και πολύ περισσότερο το Καστελόριζο δεν διαθέτουν παρά μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη (12 ν.μ. η Κύπρος, και 6 ν.μ. τα Ελληνικά νησιά) και δεν έχουν καμιά περαιτέρω επήρεια σε άλλες θαλάσσιες ζώνες (υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ).

Με βάση αυτή την τουρκική θεώρηση η υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να διαμοιρασθεί μεταξύ της Τουρκίας και της Αιγύπτου στη βάση της Μέσης Γραμμής. Επίσης όπως εμφανίζεται στον χάρτη η Τουρκία θεωρεί ότι η υφαλοκρηπίδα της επικαλύπτει και μέρος των Οικοπέδων της Κυπριακής ΑΟΖ, 1,4,5,6 και 7.

Στον ίδιο χάρτη επίσης εμφανίζονται με πιο ανοιχτή απόχρωση του κόκκινου οι περιοχές που σύμφωνα με την Τουρκία «νομίμως» έχουν δοθεί άδειες ερευνών από το ψευδοκράτος στην ΤΡΑΟ. Καθώς φυσικά αυτά τα παράνομα Οικόπεδα επικαλύπτουν τα Οικόπεδα που η Κυπριακή Δημοκρατία ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της έχει οριοθετήσει και έχει προσφέρει για έρευνες σε ξένες εταιρείες, οι Τούρκοι διπλωμάτες υποστήριξαν σύμφωνα με το CNNTurk ότι εφόσον το κυπριακό δεν έχει λυθεί αυτές είναι αμφισβητούμενες περιοχές και συνεπώς οι ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται εκεί «κάνουν μονομερείς εργασίες αντίθετες με το διεθνές δίκαιο…».

Οι Τούρκοι διπλωμάτες μάλιστα προειδοποίησαν την Ε.Ε. να μην παίρνει θέση σε αυτή την υπόθεση. Την ίδια στιγμή βεβαίως υπεραμύνθηκαν των παράνομων ερευνών που πραγματοποιεί εδώ και αρκετές εβδομάδες το Barbaros νότια της Κύπρου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ (οριοθετημένης με τις συμφωνίες με Αίγυπτο και Ισραήλ) υποστηρίζοντας ότι  οι έρευνες γίνονται σε περιοχές που έχουν «αδειοδοτηθεί» από το ψευδοκράτος.

 

 

Ν.Μ.

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!