Breaking News
ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΤΟΡΠΙΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ EΛΛΗΣ – ΤΗΝΟΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1940
DEUTSCHE WELLE: ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ;
ΜΑΞΙΜΟΥ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ»
ΑΔΕΙΑΖΕΙ Η ΑΘΗΝΑ: 100% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
ΚΡΗΤΗ: Η ΤΟΥΡΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΒΙΑΣΜΟ, ΤΩΡΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΙΑΣΤΗΚΕ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: «Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ»
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
TOYΡΚΙΚΑ ΜΜΕ: EΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΣΑΑΚ: ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 1 ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: ”ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ”
ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΩΣ ΟΙ «ΡΑΜΠΟ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19
ΚΥΠΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ: TΡΙΠΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ !!

Την ώρα που η Μέδουσα είναι σε πλήρη εξέλιξη και με τον δικό της τρόπο χτυπά την «διαιρεμένη» Τουρκία, ένας επιπλέον «πονοκέφαλος» έρχεται να προστεθεί για την Άγκυρα με την στρατηγικής σημασίας τριμερή ανάμεσα στην Ελλάδα την Κύπρο και το Ισραήλ.Η συμφωνία ανάμεσα στην Κύπρο και τη χώρα μας, με σύμφωνη γνώμη και του Ισραήλ, φέρνει μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού – που βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Λιβάνου, στο πλαίσιο της διαρκούς επιχείρησης Unifil – , για περιπολία του Ελληνικού πλοίου εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τόνιζαν πως την ώρα που η Τουρκία προσπαθεί ν’ αναλώσει την Ελλάδα στο Αιγαίο, το βλέμμα της χώρας μας έχει στραφεί στο μέλλον και βήμα – βήμα χτίζονται αμοιβαίες στρατιωτικές συμμαχίες και δεν είναι άλλες από τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο αλλά και την Ιορδανία. Αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη και παρατηρήσει τη γεωγραφία αυτής της συμμαχίας θα καταλάβει πως το μέλλον είναι κοινό γι αυτές τις χώρες με τη θάλασσα ν’ αποτελεί τον σύγχρονο και διαχρονικό θα λέγαμε θησαυρό με τους υδρογονάνθρακες να περιμένουν εκεί αιώνες την απελευθέρωση και εκμετάλλευση τους.

Πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο, της Ελλάδας του αύριο, της Ελλάδας της ανάπτυξης μέσω της θαλασσινής αλμύρας η χώρα μας και τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού θέλουν να συνεχίσουν την μακραίωνη παράδοση της ναυτοσύνης η οποία από τον 6ο και 5ο αιώνα π.χ. κατέστησε γνωστούς τους Έλληνες σ’ άλλους τόπους μεταδίδοντας παράλληλα τον πολιτισμό.

Το Πολεμικό Ναυτικό ήδη έχει κληθεί να βγάλει εις πέρας το τεράστιο στοίχημα της προάσπισης της αυριανής ανάπτυξης της χώρας μας και πάνω σ’ αυτό έχει αρχίσει να εργάζεται με σχέδια επί χάρτου αλλά και συνεχείς ασκήσεις οι οποίες έχουν ως σενάρια όλα εκείνα που πιθανό να χρειαστούν για την υπεράσπιση τόσο των συνόρων όσο και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ωστόσο οι συσκέψεις στα επιτελεία και κυρίως του Πολεμικού Ναυτικού φέρνουν στα γραφεία τα δεδομένα της πραγματικότητας η οποία θέλει τα Ελληνικά πλοία του πολεμικού μας στόλου να χρίζουν άμεσης αναβάθμισης και φυσικά τίθεται και το θέμα που εδώ και καιρό έχει αρχίσει να συζητείται και δεν είναι άλλο από την απόκτηση νέων πλοίων που θα είναι ικανά ν’ ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Τα γρήγορα πλοία του Ελληνικού στόλου είναι εκείνα που κάνουν τη διαφορά και συγκεκριμένα οι σύγχρονες πυραυλάκατοι οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί και «μικρές φρεγάτες» με τις δυνατότητες που έχουν και τα οπλικά συστήματα που διαθέτουν.

Οι κανονιοφόροι με τα έμπειρα πληρώματα τους και την ψυχραιμία που τα διακρίνει θα παίξουν κι αυτές τον δικό τους πολύ σημαντικό ρόλο κυρίως στους τομείς που ήδη εργάζονται 365 ημέρες.
Οι «μεγάλες κυρίες» του στόλου, οι Φρεγάτες αποτελούν τα πλοία διοικήσεως που από μεγάλες αποστάσεις είναι ικανές να παρακολουθούν και να κάνουν πολύ σοβαρές ναυτικές ενέργειες και ταυτόχρονα να προχωρούν σε ένα ιδιαίτερο μήνυμα ναυτικής ισχύος.

Οι τελευταίες πληροφορίες πάντως εκείνο που αναφέρουν είναι πως με στόχο το μέλλον η στρατιωτική διπλωματία και οι κινήσεις που επιβάλλονται, φέρνουν πιο κοντά εκσυγχρονισμούς που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει και νέα «αποκτήματα» που θα χρεωθούν σε «υψηλότατο επίπεδο».

 

 

 

 Πηγή:Hellasjournal.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!