Breaking News
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-MERCOSUR ΕIΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
ΛYΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚO ΑΝΑΖΗΤΟYΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟI ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Μ. ΜΠΑΡΝΙΕ: Η ΕΕ «ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΑΙ» ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ BREXIT ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η ΤΙΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ – ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 19 ΣΚΑΦΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ «56 ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΝΙΑ
ΟΙ 28 ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο ΥΠΑΝ Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ COSCO
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «8» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ MILLENNIAL
ΤΙ ΘΑ ΓIΝΕΙ ΑΝ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠIΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤHΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛOΓΗΣΗ
Η ΕΠEΛΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΤIΝΟΟΥ»: ΔΙΑΚΟΠEΣ ΡΕYΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕIΜΑΡΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚOΡΙΝΘΟ
SUZI TROS: Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – «ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ» ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST: ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM ΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ 383 ΨΗΦΟΥΣ
ΚΟΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ

Εννέα ύποπτους για πειρατεία και λαθρεμπόριο όπλων, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, συνέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό της Νιγηρίας,κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο 48ωρο.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη κατοχή όπλων και ενδεχομένως κλοπή αργού πετρελαίου από το πλοίο NNS CENTENARY.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, κατά την διάρκεια  κοινής επιχείρησης του νιγηριανού Ναυτικού και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα χωρικά ύδατα της Νιγηρίας στο πλοίο «Sea Angel 3», ανακαλύφθηκαν τέσσερα πολεμικά τυφέκια Bernelli MI-1, πάνω από 1.000 σφαίρες και στρατιωτικός εξοπλισμός, όπως συστήματα επικοινωνιών.

Όσον αφορά στους συλληφθέντες, πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν Αμερικανό και πέντε Νιγηριανούς.

Οι συλληφθέντες
Οι συλληφθέντες

Οι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου είναι οι, Αγγελόπουλος Σπυρίδων(54 ετών), Κάπης Χρήστος( 57 ετών) και ο Πετρόπουλος Στυλιανός(34 ετών), ενώ ο Αμερικανός ονομάζεται  Zanski Michael-Anderson, 50 ετών. Επίσης βρέθηκε επίσημο έγγραφο με το όνομα του Αμερικανού το οποίο όμως έφερε άλλη φωτογραφία.

Φωτογραφία από τον τοπικό Τύπο των συλληφθέντων
Φωτογραφία από τον τοπικό Τύπο των συλληφθέντων

Οι Νιγηριανοί ισχυρίστηκαν ότι προσλήφθηκαν ως πλήρωμα για παροχή υπηρεσιών στο σκάφος και δεν γνώριζαν ότι υπήρχε παράνομος οπλισμός.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα της Interpol Νιγηρίας αλλά και η υπηρεσία Μετανάστευσης προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι λόγοι της παρουσίας των συλληφθέντων στη χώρα.

Τα όπλα που βρέθηκαν
Τα όπλα που βρέθηκαν

Νιγηριανός αξιωματούχος αναφερόμενος στο γεγονός μεταξύ άλλων είπε:  «Όταν ρωτήσαμε  τον πλοίαρχο και τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο μας είπαν ψευδώς ότι ήταν μόνο πέντε. Επίσης το  σκάφος ήταν βαμμένο με ειδικό χρώμα θαλάσσιας παραλλαγής, το οποίο κίνησε περισσότερο τις υποψίες μας».

O οπλισμός που βρέθηκε εντός του πλοίου
O οπλισμός που βρέθηκε εντός του πλοίου

«Επίσης δεν είχαν ενεργοποιήσει την ειδική συσκευή GPS, η οποία δείχνει συνεχώς την ακριβή θέση τους στην θάλασσα, όπως ορίζουν οι διεθνείς κανονισμοί, προφανώς για να διαφύγουν της προσοχής μας», ανέφερε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε:

«Αφού ερευνήσαμε το πλοίο ανακαλύψαμε ότι επέβαιναν παραπάνω από πέντε άτομα. Εκτός από τους πέντε Νιγηριανούς, επέβαιναν τρεις Έλληνες και ένας Αμερικανός. Μετά από έρευνα ανακαλύψαμε και τέσσερα πολεμικά όπλα με 1.000 σφαίρες, αλλά και άλλο στρατιωτικό υλικό.»

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός εντός του πλοίου
Ο στρατιωτικός εξοπλισμός εντός του πλοίου

«Δεν γνωρίζουμε  τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι στα εθνικά μας ύδατα. Παραδώσαμε τους υπόπτους, τα ευρήματα και το σκάφος στη Νιγηριανή Αστυνομία. Θα διερευνήσουν περαιτέρω και θα ασκήσουν διώξεις  στους υπόπτους», συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τη Νιγηριανή Υπηρεσία Μετανάστευσης, κανένας από τους συλληφθέντες δεν είχε θεώρηση εισόδου στη χώρα.

«Δεν υπάρχει τίποτα στο διαβατήριό τους να δείχνουν την είσοδο στη Νιγηρία. Το διαβατήριό τους έχει εισόδους και εξόδους από τη Νότια Αφρική, την Ευρώπη, τη Λιβερία και τις ΗΠΑ. Είναι προφανές ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας», ανέφερε στρατιωτική πηγή και πρόσθεσε:

«Από τα όπλα που βρέθηκαν, μαζί με τα διάφορα ψέματα που είπαν, είναι σαφές ότι αυτοί είναι πειρατές. Οι άλλοι, μεταξύ τους, δεν διέθεταν διαβατήριο και ισχυρίστηκαν ότι είναι Νιγηριανοί. Είναι πολύ πιθανό να μην είναι καν Νιγηριανοί όπως ισχυρίζονται».

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός εντός του πλοίου
Ο στρατιωτικός εξοπλισμός εντός του πλοίου

Επισημαίνεται πως κατά την διάρκεια της επιχείρησης «Junction Rain» ελέγχθηκαν πάνω από 100 πλοία στα εθνικά ύδατα της Νιγηρίας, εκ των οποίων τα 40 εξονυχιστικά.

Πηγή: Zougla.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!