Breaking News
ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΜΕ ΚΟΡΑΝΙ «ΦΥΤΕΜΕΝΟΙ» ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΗΠΑ ΑΠ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
H ANAΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ – ΠΡΟΣΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ!
ΠΑΤΡΑ: ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ, 28 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ» ΚΑΙ «ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Α’ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΝΑ ΠΩΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΕΙΜΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ 294,70 ΧΛΜ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ 8 ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ
ΕΜ. ΜΑΚΡΟΝ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ
ΕΜ. ΜΑΚΡΟΝ – ΑΓ. ΜΕΡΚΕΛ: ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ
O EΡΝΤΟΓΑΝ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΙΣΒΟΛΗ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ, ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΝΟΤΑΜ 714
ΣΟΜΑΛΙΑ: ΣΤΟΥΣ 39 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Η ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ
ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ο ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΣ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΜΗΜΑ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΣΚΟΠΙΑ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2019 ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΡΙΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟ ΠΛΟΙΟ
ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ 52 ΈΛΛΗΝΕΣ
ΟΣΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ: ΔΙΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ “ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ” ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΆΡΔΗΝ:«Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Κ. ΚΑΤΣΙΦΑ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ»

Του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Στη κατάμεστη αίθουσα Ρήγας Βελεστινλής του Κινήματος Άρδην πραγματοποιήθηκε απόψε η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση: «Η δολοφονία του Κ. Κατσίφα και πώς διαμορφώνονται οι ελληνοαλβανικές σχέσεις» – η μοναδική μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

 

 

Μερικές από τις σημαντικότερες επισημάνσεις της βραδιάς για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα:

• Γεωγραφική και πληθυσμιακή συρρίκνωση, υποβάθμιση της εκπαίδευσης της ελληνικής νεολαίας, εγκατάλειψη από την Ελλάδα και φόβος από το αλβανικό κράτος είναι τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν σήμερα την αυτόχθονα ελληνική εθνική μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο.

• Τα τρία βασικά «λάθη» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σχετικά με την Αλβανία ήταν η είσοδος της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ, η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας στην Ε.Ε. και η ελευθερία κίνησης χωρίς βίζα στις ευρωπαϊκές χώρες. Κι αυτό γιατί πραγματοποιήθηκαν χωρίς η ελληνική πλευρά να θέσει κάποιους όρους. Μια πολιτική παραχωρήσεων χωρίς ανταλλάγματα στα Βαλκάνια σημαίνει οπισθοχώρηση άνευ όρων κι έτσι αντιμετωπίζουν πλέον όλοι το ανυπόληπτο ελληνικό κράτος.

• Οι δομές του αλβανικού αστυνομικού κράτους και των μυστικών υπηρεσιών της περιόδου Χότζα μπορεί να έχουν υλικοτεχνικά εκσυγχρονιστεί, εξακολουθούν όμως να λειτουργούν με την ίδια στρατηγική και τον ίδιο διαχρονικό στόχο: τη «βελούδινη», σταδιακή εξαφάνιση της ελληνικής εθνικής μειονότητας από τα πατρογονικά της εδάφη. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, τον οποίον «είχαν βάλει στο μάτι» προ καιρού.

• Η διαχρονική αντιμετώπιση του Βορειοηπειρωτικού ως «αγκάθι» από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις επιβεβαιώθηκε και πάλι με τη δολοφονία του Κωνσταντίνου και τις αναπάντητες προσβολές και προκλήσεις από τον Αλβανό πρωθυπουργό και «γενίτσαρο» Ράμα.

• Ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τις αποπροσανατολιστικές της ανακοινώσεις ήταν ύπουλος και αντεθνικός, καθώς στόχευε στην ντε φάκτο στήριξη των λεγομένων της αλβανικής πλευράς και στο «δεύτερο θάνατο» του Κωνσταντίνου.

• Άνθρωποι ασεβείς και κυνικοί σαν τον Πάγκαλο, κύριο εκπρόσωπο του Σημιτισμού, αποτελούν το παράδειγμα του εντός των τειχών ανθελληνισμού και των υποστηριχτών ξένων εθνικισμών.

• Ο ιστορικός όρος «Τουρκαλβανός» επιστρέφει και πάλι, καθώς ο αλβανικός εθνικισμός εντάσσεται γεωπολιτικά και πολιτισμικά απόλυτα στον τουρκικό εθνικισμό.

• Οι καλοί, φιλελεύθεροι, αριστερόστροφοι προοδευτικοί των Αθηνών, που αντιλαμβάνονται τα πράγματα σαν να βρίσκονται στα περίχωρα του Παρισιού και αηδιάζουν όταν βλέπουν ελληνικές σημαίες πρέπει να συγχωρήσουν τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς που δείχνουν τον «έντονο πατριωτισμό» τους, γιατί είναι το μόνο τους όπλο διαχρονικά απέναντι στους ορκισμένους ανθέλληνες και στους σφαγείς των παιδιών τους στην Αλβανία. Το ότι υπάρχουν ακόμη ως κατατρεγμένη και αντιστεκόμενη μειονότητα οφείλεται σε αυτόν τον πατριωτισμό.

• Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εντάσσεται στη χωρία των μοναχικών ηρώων της Ελλάδας, από αυτούς που αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι τα δίκαιά τους στον τόπο τους, όπως ήταν και ο Σολωμός Σολωμού.

• Η μεγάλη καθυστέρηση της παράδοσης της σορού στους γονείς του Κωνσταντίνου δείχνει το φόβο της αλβανικής κυβέρνησης μήπως μετατραπεί η κηδεία του σε μαζική διαδήλωση ενάντια στο έγκλημα που διέπραξε. Γι’ αυτό και όσοι μπορούν πρέπει να παραβρεθούν στη κηδεία του, όποτε το επιτρέψουν οι Αλβανοί.

 

 

 

 

To άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις

Πηγή: Ardin-rixi.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!