Breaking News
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-MERCOSUR ΕIΝΑΙ ΑΙΤΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΕΤΡΟ
ΛYΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚO ΑΝΑΖΗΤΟYΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟI ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
Μ. ΜΠΑΡΝΙΕ: Η ΕΕ «ΔΕΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΤΑΙ» ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ BREXIT ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ: ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η ΤΙΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΣΤΟΧΟ – ΑΛΛΑΓΗ ΕΔΡΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 19 ΣΚΑΦΩΝ ΜΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ «56 ΡΑΛΛΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΝΙΑ
ΟΙ 28 ΝΕΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ο ΥΠΑΝ Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ «ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙ» ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ COSCO
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «8» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ
ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ MILLENNIAL
ΤΙ ΘΑ ΓIΝΕΙ ΑΝ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠIΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤHΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΛOΓΗΣΗ
Η ΕΠEΛΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΝΤIΝΟΟΥ»: ΔΙΑΚΟΠEΣ ΡΕYΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕIΜΑΡΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚOΡΙΝΘΟ
SUZI TROS: Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΤΑ ΕΞΙ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΞΕΤΡΥΠΩΝΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ «ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – «ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ» ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ECONOMIST: ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM ΤΟ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ 383 ΨΗΦΟΥΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΕΕ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ-ΡΕΚΟΡ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα δίχως προηγούμενοχρηματοδότηση ύψους 164 εκατ. ευρώ για το 2019 για έργα εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η Επιτροπή, σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες και προσωπικότητες από το Βέλγιο, καθώς και περίπου 400 σπουδαστές, εγκαινίασε εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη μεταξύ των νέων Ευρωπαίων.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων, δήλωσε: «Η εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.Από το 2015, η στήριξή μας αυξήθηκε από το 1 % του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας το 2015 στο 10 % το 2019. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ηγείται δίνοντας το παράδειγμα. Πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πραγματοποιούμε μια σημαντική επένδυση στην ειρήνη, βοηθώντας κάθε παιδί, οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, να έχει πρόσβαση στο σχολείο. Η εκπαίδευση είναι το θεμέλιο των πάντων. Είναι μια προστατευτική ασπίδα κατά της βίας, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή της ριζοσπαστικοποίησης, ιδίως σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Προσφέρει στα παιδιά αίσθημα ασφάλειας και τους παρέχει ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Χάρη στη χρηματοδότηση της ΕΕ, κατά την περίοδο 2015-2018, πάνω από 6,5 εκατομμύρια κορίτσια, αγόρια και εκπαιδευτικοί σε 55 χώρες που έχουν πληγεί από κάποια κρίση είχαν καλύτερη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση ενίσχυσε την υποστήριξη των παιδιών που ζουν σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.

Εκδήλωση #School4All

Η νέα χρηματοδότηση ανακοινώθηκε σήμερα από τον Ευρωπαίο επίτροπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη στην υψηλού επιπέδου εκδήλωση # School4All για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 400 μαθητές λυκείου, εκπαιδευτικοί, φορείς χάραξης πολιτικής και επαγγελματίες από τον χώρο της ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ το παρών έδωσαν ο κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης Denis Mukwege και οι Βελγίδες τραγουδίστριες Axelle Red και Typh Barrow.

Εκστρατεία #RaiseYourPencil

Για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη διασφάλισης της πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλα τα κορίτσια και τα αγόρια στον κόσμο που ζουν σε συνθήκες κρίσης, εγκαινιάστηκε σήμερα η εκστρατεία #RaiseYourPencilγια να ενθαρρυνθούν οι νέοι Ευρωπαίοι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τους νέους και τις νέες σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο λόγω καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η εκστρατεία θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2019 και θα καλύψει τόσο την περίοδο του τέλους της σχολικής χρονιάς για τους μαθητές σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και την περίοδο επιστροφής τους στο σχολείο μετά τις θερινές διακοπές. Χρησιμοποιώντας το μολύβι, ένα παγκόσμιο σύμβολο για τη σχολική εκπαίδευση και τη μάθηση, η Επιτροπή ενθαρρύνει τους πάντες να #RaiseYourPencil στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση του #School4All.

Ιστορικό

Σήμερα, σχεδόν 75 εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο έχουν περιορισμένη ή μηδενική πρόσβαση στο σχολείο λόγω πολεμικών συγκρούσεων ή φυσικών καταστροφών. Ωστόσο, η εκπαίδευση δεν αποτελεί μόνο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά και ουσιαστική ανάγκη για τα παιδιά που ζουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι ένα απαραίτητο μέσο προστασίας, ανοχής και ελπίδας ώστε τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να οικοδομήσουν το δικό τους μέλλον.

Κατά τα τελευταία έτη, η ΕΕ αύξησε συστηματικά τη χρηματοδότηση στον τομέα της εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Από το 2015, όταν ο επίτροπος κ. Στυλιανίδης κήρυξε την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης τομέα προτεραιότητας, το ποσοστό του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανθρωπιστική βοήθεια που δαπανάται για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αυξήθηκε από 1 % το 2015 σε 10 % το 2019. Ενώ η Επιτροπή δαπάνησε το 2015 περίπου 13 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το ποσό αυτό είχε αυξηθεί συνολικά σε 290 εκατ. ευρώ έως τα τέλη του 2018.

Ως εκ τούτου, η ΕΕ έχει καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η χρηματοδότηση της Επιτροπής παρέχεται μέσω των εταίρων της στην υλοποίηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, ιδίως των ΜΚΟ, των οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών και διεθνών οργανισμών που υλοποιούν ανθρωπιστικά έργα.

Πηγή: Businessnews.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!