Breaking News
Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΝΥΔΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ
ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ΤΑ 1,4 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ «ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ»
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ
TI ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΙΟ…. ΜΑΖΕΜΕΝΗ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ «ΩΚΕΑΝΙΣ»: ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ
ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ ΒΕRESHEET ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ΧΟΑΚΙΝ ΑΛΜΟΥΝΙΑ: O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ (ΔΕΝ) ΕΙΔΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΩΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ
Ο Γ.ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Δ.ΔΑΒΕΤΤΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
106 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Η ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΝΙΚΟΛΑ ΣΤΕΡΤΖΟΝ – Η ΣΚΩΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ ΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OI ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
Γ.ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ: ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Παρά την αρχική ευφορία που έφεραν τα αισιόδοξα νέα από την Ιταλία και την Τουρκία το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος και σήμερα Τρίτη, συνεχίζοντας το πτωτικό σερί για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο Γενικός Δείκτης μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα έκλεισε τελικά με οριακές απώλειες 0,05% στις 720,32 μονάδες. Ο τζίρος έφθασε στα 36,78 εκατ. ευρώ, ιδιαίτερα αυξημένος τόσο για παραμονή Δεκαπενταύγουστου αλλά και σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,13%, στις 1.904 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν 42 μετοχές, 39 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.

Το αρχικά υποστηρικτικό κλίμα στην Ευρώπη, η υποχώρηση των πιέσεων στη τουρκική λίρα και η οριακή ανάκαμψη των ελληνικών ομολόγων έδωσαν ώθηση στους αγοραστές στην αρχή της συνεδρίασης. Αλλά μετά το ήμισυ των συναλλαγών οι πωλητές επανεμφανίσθηκαν και ρευστοποιώντας θέσεις στις τράπεζες, οδήγησαν το ΧΑΑ ξανά στη ζώνη των 720 μονάδων.

Το δεκαετές ομόλογο έκλεισε με απόδοση 4,2% και το πενταετές με απόδοση 3,28% με τις διαβεβαιώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, πως η Τουρκία δεν επηρεάζει την καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο να αφήνει ασυγκίνητους τους πωλητές.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Σαράντης (-5,00% στα 6,840 ευρώ), της Fourlis (-4,40% στα 5,210 ευρώ), της Alpha Bank(-2,91% στα 1,600 ευρώ), της ΔΕΗ (-2,52% στα 1,7010 ευρώ) και της ΕΥΔΑΠ(-1,68% στα 5,270 ευρώ).

Η αγορά θα μείνει αύριο κλειστή λόγω του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου και οι αναλυτές αναμένουν να δουν την Πέμπτη πως θα διαμορφωθεί η βραχυπρόθεσμη τάση.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Εθνική και η Alpha Bank διακινώντας 8.058.057 και 6.194.607 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Alpha Bank με 10,056 εκατ. ευρώ και η Motor Oil με 5,309 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε οριακά σε ποσοστό 0,03%.Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές:Νάκας+9,86%, ΑΝΕΚ+9,45%, ΣΕΛΟΝΤΑ +7,95% και Motor Oil+7,03%.Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές:Μπήτρος-20,00%, ΣΙΔΜΑ -19,76%, Αφοί Κορδέλλου -14,89% και Λανακάμ(κ) -8,02%.

 

Πηγή: Insider.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!