Breaking News
ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ: EKTOΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗ…
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: «ΠΡΕΜΙΕΡΑ» ΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΡΑΤΟΣ-ΕΚΚΛΗΣΣΙΑ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
ΑΣΚΟΠΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΟΔΟΝΤΩΝ !
ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 1986 ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
ΠΩΣ ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ
ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ Η ΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ – ΑΓΝΟΗΣΕ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
«ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ» ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΞΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ; ΈΝΑ ΚΙΛΟ ΠΥΡΙΤΙΔΑ ΕΙΧΕ Η ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ
BLOOMBERG: ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΤΕ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ»
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ «ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ» ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ»
ΜΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ «ΣΧΙΣΜΑ»ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑΣ
ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ
ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
ΜΑΖΗΣ: ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΖΑΕΦ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Ο PUTIN ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑCRON: ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ Η ΕΕ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟ
Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ
ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ;
ΥΓΕΙΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ: 11 ΠΑΡΑΔΟΞΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΑΓΝΟΕΙΤΕ

Πηγαίνετε τακτικά για περπάτημα, προσέχετε τη διατροφή σας και δεν καπνίζετε. Είναι λοιπόν λογικό να πιστεύετε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ πρόβλημα με την καρδιά σας.

Οι σημαντικότεροι παράγοντες κινδύνου γιακαρδιοπάθειες, δεν προκαλούν εντύπωση: παχυσαρκία, σωματική αδράνεια, κάπνισμα, υπέρταση ή χοληστερόλη, κακή διατροφή, οικογενειακό ιστορικό και άγχος.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί οι παράγοντες που μπορούν να φράξουν τις αρτηρίες σας.

Φαινομενικά αβλαβείς παράγοντες, όπως η ερωτική σας ζωή, η παιδική ηλικία αλλά και η ηλικία της πρώτης περιόδου, μπορούν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε πραγματικά να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, πρέπει να δώσετε προσοχή όχι μόνο στους παράγοντες κινδύνου για την καρδιακή νόσο, αλλά και στους «ύπουλους» παράγοντες κινδύνου.

Δείτε ποιοι είναι αυτοί σύμφωνα με τους καρδιολόγους:

Πρώτη περίοδος πριν τα 12

Όσο νωρίτερα μπαίνει ένα κορίτσι στην εφηβεία, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος καρδιακής νόσου αργότερα, σύμφωνα με τον Adam Splaver, καρδιολόγο στην κλινική Nanohealth Associates στο Χόλυγουντ (Φλόριντα). Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που είχαν την πρώτη τους περίοδο πριν από την ηλικία των 12, είχαν περίπου 10% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν μελλοντικά καρδιοπάθειες συγκριτικά με τις γυναίκες που η εμμηνορρυσία ξεκίνησε από τα 13 και μετά. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων (ορμόνες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εφηβεία) μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο θρόμβωσης και εγκεφαλικού στη ζωή μιας γυναίκας.

Αδυνατιστικά χάπια

Τα περισσότερα χάπια αδυνατίσματος δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Το χειρότερο όμως είναι μπορεί να βλάψουν πολύ σοβαρά την υγεία σας. «Οποιοδήποτε χάπι με διεγερτικό αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων αδυνατιστικών χαπιών, μπορεί να βλάψει την καρδιά σας», αναφέρει ο Amber Khanna, καρδιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κολοράντο. «Αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό που προκαλεί άγχος στην καρδιά σας. Αν τα πάρετε για μεγάλο διάστημα, μπορεί να προκαλέσετε μόνιμη βλάβη». Στραφείτε σε αποδεδειγμένες μεθόδους απώλειας βάρους, όπως η υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και άσκησης.

Περάσατε μια βαριά γρίπη

Σύμφωνα με επιστημονικά ευρήματα, η γρίπη αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή προσβολή κατά 33%. Οι θάνατοι λόγω εμφράγματος μυοκαρδίου είναι σημαντικά συχνότεροι κατά τις περιόδους του έτους που υπάρχει διαδεδομένη γρίπη. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύει ότι ο ιός της γρίπης, επιδεινώνει τις καρδιοπάθειες σκοτώνοντας ανθρώπους ακόμη και εάν δεν πεθαίνουν άμεσα εξαιτίας της γρίπης.

Είστε μόνες

Μελέτες έχουν δείξει ότι η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση σχετίζονται με κατά 29% αυξημένο κίνδυνο στηθάγχης και καρδιοπάθειας, καθώς επίσης με 32% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Το παρήγορο είναι ότι πρόκειται για ένα παράγοντα κινδύνου που μπορείτε να τον διαχειριστείτε. Αφήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συναντηθείτε με τους φίλους σας, ενταχθείτε σε ομάδες, πάρτε ένα κατοικίδιο. Η βόλτα με το σκύλο αποτελεί μία πρώτης τάξεως σωματική δραστηριότητα, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια δεν μειώνουν μόνο τη μοναξιά, αλλά βοηθούν την υγεία της καρδιάς.

Είχατε δύσκολη εγκυμοσύνη

Μία εγκυμοσύνη επιβαρύνει το κυκλοφορικό σύστημα, καθώς ο όγκος του αίματος διπλασιάζεται και η καρδιά πρέπει να εργαστεί παραπάνω. Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιοπάθεια, αν όμως εμφανίσετε διαβήτη κύησης, προεκλαμψία ή υπέρταση στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχετε σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, ακόμη και για πολλά χρόνια μετά.

woman heart

Περάσατε μια στενοχώρια

Δεν χρησιμοποιούμε τυχαία την έκφραση «μού ράγισε την καρδιά». Η έντονη συναισθηματική δυσφορία μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα, μια κατάσταση γνωστή ως «σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς». Είναι δύσκολο κάποιος να αποφύγει στρεσογόνες καταστάσεις, όπως ο χωρισμός, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, οι οικονομικές δυσκολίες, μία μετακόμιση ή ένα διαζύγιο. Το «κλειδί» δεν είναι να αποφύγετε την στενοχώρια, καθώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, αλλά να μάθετε να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας, ακόμη και αν χρειαστεί να καταφύγετε σε τεχνικές όπως η άσκηση, ο διαλογισμός, η γιόγκα, η ψυχολογική υποστήριξη κα.

Πίνετε δύο ποτήρια κρασιού κάθε βράδυ

Οι πληροφορίες για την επίδραση του κρασιού στην καρδιά είναι αντικρουόμενες. Ενώ θεωρείται ασφαλής η μέτρια κατανάλωση, δηλαδή ένα ποτό ή λιγότερο την ημέρα, η υπέρβαση αυτού του ορίου, ειδικά αν πίνετε πάνω από δύο ποτά καθημερινά, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Πάσχετε από φλεγμονώδες νόσημα

Ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα επηρεάζουν περισσότερο τις γυναίκες και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Η αιτία είναι η φλεγμονή, η οποία καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας τη δημιουργία πλάκας.

Έχετε κατάθλιψη

Η κατάθλιψη δεν αυξάνει μόνο τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, αλλά διπλασιάζει και τον κίνδυνο θανάτου από αυτές. Η σχέση δεν είναι απολύτως σαφής, εικάζεται όμως ότι οι άνθρωποι με κατάθλιψη έχουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, η οποία συνδέεται με καρδιακές παθήσεις. Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να δυσκολέψει κάποιον και στην αντιμετώπιση της καρδιοπάθειας, όπως το να δει γιατρό, να είναι σωματικά δραστήριος και να παίρνει τα φάρμακά του.

Είχατε τραυματική παιδική ηλικία

Οι γυναίκες που βιώνουν τρεις ή περισσότερες τραυματικές εμπειρίες ως παιδιά -όπως βιασμός, μάρτυρες βίαιων γεγονότων, bullying- έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων ως ενήλικες.

Ακολουθείτε θεραπεία για ΔΕΠΥ

Τα πιο πολλά φάρμακα για τη θεραπεία της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι διεγερτικά και μπορεί να αυξήσουν τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση, επιβαρύνοντας την καρδιά σας. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η μακροχρόνια χρήση φαρμάκων για τη ΔΕΠΥ, αύξησε ελαφρώς τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων στα παιδιά.

Onmed.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!