Breaking News
ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»-ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ANTI-DRONES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΙΟΝ: XAMHΛΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ 28 (ΑΝΑΠΤΥΞΗ)
Ο EΛΛΗΝΑΣ IΚΑΡΟΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝIΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛEΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝIΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΧOΤΖΑ
ΕΙΜΑΙ ΔΕΚΑΕΦΤΑΡΗΣ…
Η ΑΔΥΝΑΜIΑ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ «ΣΩΖΕΙ» ΑΠΌ ΤΟ ΦΟΡΟ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ
EΠΙΚIΝΔΥΝΗ Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΕ!
ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΙΣΤΣΕΡΤΣ: ΝΈΑ ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΡΑΝΤ
Η ΤΟΥΡΚIΑ ΣΤΗΝΕΙ ΠΑΓIΔΑ DE FACTO ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ
Η ΚΥΠΡΙΑΚH ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΟ BREXIT ΣΤΟ ΕΠIΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝAΝΤΗΣΗΣ ΠΑΥΛOΠΟΥΛΟΥ – ΜΠΑΡΝIΈ
ΚΡΟΑΤΙΑ: ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΙΚΑΝΤΕ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
21 ΜΑΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΔΙAΛΟΓΟΣ ΤΣIΠΡΑ – ΜEΡΚΕΛ ΣΤΟΥΣ FT ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΝΔ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΤΕΙ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΝ: Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Ο Επίτροπος διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιόχανες Χαν, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην Deutsche Welle έκανε εκτενή αναφορά στο νομικό πλαίσιο που προστατεύει τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στην Αλβανία, το οποίο χαρακτηρίζει ελλιπές καθώς έχει νομικές και τεχνικές αδυναμίες.

DW: Ποια είναι η γνώμη σας για την κατάσταση στην Αλβανία όσον αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας; Ιδιαίτερα για τις απαλλοτριώσεις με τη δικαιολογία της ανάπτυξης του τουρισμού, με την κατασκευή τεράστιων ξενοδοχείων από ιδιώτες, κυρίως στην ακτή του Ιονίου. Πως θα μπορούσε αυτή η κατάσταση να επηρεάσει την Επιτροπή για την αξιολόγηση της Αλβανίας στην έναρξη των διαπραγματεύσεων;

Γιοχάνες Χαν: Τα προβλήματα που αναφέρονται στα δικαιώματα ιδιοκτησίας είναι στην πραγματικότητα ένα σύνθετο και παλιό θέμα στην Αλβανία, που ανάγεται στα έτη της πτώσης του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Το κλείσιμο της νομικής ασφάλειας και της σαφήνειας των τίτλων ιδιοκτησίας δεν έχει ακόμη επιτευχθεί πλήρως, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες επίτευξης τους. Ο κατακερματισμός, ο νομικός κατακερματισμός, τα κενά στο σύστημα καταχώρισης και η επιβολή του νόμου σε αυτόν τον τομέα παραμένουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επίγνωση των ανησυχιών για τις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε η αλβανική κυβέρνηση σχετικά με τη διαχείριση της γης κατά μήκος της νότιας παράκτιας ζώνης και συνεχίζει να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές στο θέμα αυτό.

Λόγω της αυξημένης σημασίας του θέματος, τα δικαιώματα παρακολουθούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει τις πιθανότητες να υποστηρίξει την Αλβανία στην αντιμετώπιση της προβληματικής κατάστασης όσον αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

DW: Θεωρείται ότι η παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία του ατόμου αποτελεί πιθανό παράγοντα εξέγερσης και ταραχών στην Αλβανία, σε μια εποχή που τρίτοι παράγοντες, όπως η Ρωσία, δεν στερείται των προσπαθειών αποσταθεροποίησης των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας;

Γιοχάνες Χαν: Τα ανεπίλυτα ζητήματα σε αυτόν τον τομέα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο δικαίωμα ιδιοκτησίας και ειρηνικής διαβίωσης του ατόμου, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης στέρησης των νόμιμων ιδιοκτητών από τη γη τους.

Επιπλέον, μπορούν να συμβάλουν σε μια «απογοητευτική επίδραση» στην επένδυση επιχειρηματικών φορέων και να δημιουργήσουν μια βάση για την ανεπίσημη χρήση κενού στην επιβολή του νόμου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί σταθερά δικαιώματα ιδιοκτησίας τα οποία να λειτουργούν καλά σε ολόκληρη τη χώρα, όπου τηρείται η αρχή της ασφάλειας του δικαίου. Ενθαρρύνουμε τη διαδικασία μεταρρύθμισης που θα βαθμολογηθεί με τη συμμετοχή όλων των σχετικών φορέων και υπό τη διεθνή ηγεσία. 

Πηγή: Himara.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!