Breaking News
«ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΑΝΕ Ή ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ Ή ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ!» ENA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΌΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ATHENS FLYING WEEK: ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΚΟ ΟΥΡΑΝΟ!
ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 10.119 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ: ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ «ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ»
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ: ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ 110 ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΗΞΕ Η ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΒΙΑΖΕ ΕΠΙ ΕΞΙ ΗΜΕΡΕΣ ΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΚΩ!
ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ 3Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ 7Ο ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η ΕΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙ «ΠΥΛΩΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΝΕΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ»
Η ΡΩΣΙΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ» ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
CHAMPIONS LEAGUE: ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ -ΗΤΤΑ (3-0) ΤΗΣ ΑΕΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ
ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ: ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΠΗΚΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΠΗΡΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΛΟΓΩ… ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ!
ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΤΑΚΙΑ
120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ – ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2019
EΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ: ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ 33ΧΡΟΝΗΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ
ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ….
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ
ΈΤΟΙΜΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΑ ΕΛΕΝΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΟΥ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA

Του Γιάννη Γορανίτη*

 

Είναι από τις ειδήσεις που χρειάζονται διπλοτσεκάρισμα, μην τυχόν και αντλούνται από την ανεξάντλητη δεξαμενή των fake news ή έστω συνδέονται με κάποιο κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο. Κι όμως η συγκεκριμένη είδηση δεν εμπίπτει σε καμία από τις δύο κατηγορίες.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, σε υπό διαβούλευση νομοσχέδιο προβλέπεται μια σημαντική αλλαγή στη διαδικασία χορήγησης Visa. Αν υπερψηφιστεί το συγκεκριμένο σχέδιο, όσοι αιτούνται θεώρηση της Βίζας, θα καλούνται να υποβάλλουν προς εξέταση τους λογαριασμούς social media και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποίησαν την τελευταία πενταετία!

Πρακτικά, θα πρέπει να συμπληρώσουν το όνομα χρήστη ή το ψευδώνυμο στο Facebook, το Twitter και άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως τα: Flickr, Google+, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Reddit, Tumblr, YouTube κ.ά. Στελέχη του υπουργείου, πάντως, δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν κωδικοί πρόσβασης.

Πρόσθετος έλεγχος για εκατομμύρια ταξιδιώτες

Ο ίδιος ο Trump είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα πρόσθετων ελέγχων για όσους ταξιδεύουν στις ΗΠΑ προερχόμενοι από χώρες υψηλής επικινδυνότητας ή διαπιστωμένης διασύνδεσης με περιστατικά τρομοκρατίας. Στους ελέγχους αυτούς εντάσσεται και το screening των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτιμάται ότι σήμερα περίπου 65.000 υποψήφιοι για θεώρηση Βίζας υποβάλλονται σε αυτό τον έλεγχο ετησίως. Εφόσον όμως εγκριθεί η νέα πρόταση, περίπου 15 εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο θα παρέχουν στις αμερικανικές αρχές όλα αυτά τα στοιχεία. Σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, υποχρέωση υποβολής των στοιχείων θα έχουν τόσο οι υποψήφιοι για μεταναστευτική Visa, όσο και όσοι επισκέπτονται τις ΗΠΑ για τουρισμό, σπουδές ή άλλους επαγγελματικούς λόγους.

Στο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται λίστα χωρών οι κάτοικοι των οποίων θα υπόκεινται σε έλεγχο, αλλά το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει στο Visa Waiver Program μας επιτρέπει να εικάσουμε ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα καλούνται να ενημερώνουν τις αμερικανικές αρχές για την παρουσία τους στα social media. Στο σχέδιο πάντως αναφέρεται ότι ο έλεγχος επεκτείνεται και στις «μη μεταναστευτικές Βίζες», τις οποίες προμηθεύονται και οι Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, οπότε θα αναμένουμε την τελική διατύπωση.

Πόσο ασφαλής και χρονοβόρα θα είναι η διαδικασία;

Οι ανησυχίες για την παραβίαση στοιχειωδών ανθρώπινων ελευθεριών εκφράζονται ήδη, ενώ πολλοί στέκονται και στο ζήτημα της ασφάλειας όλων αυτών των δεδομένων που θα συλλέγονται. Ειδικά αν, όπως υποδεικνύει η λογική, η επεξεργασία των data γίνεται αυτοματοποιημένα με τη βοήθεια κάποιου αλγόριθμου. Οι επιτελείς του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών διαβεβαιώνουν ότι θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Θεωρούν επίσης, ότι η διαδικασία θεώρησης δεν θα παίρνει περισσότερο χρόνο από τον συνηθισμένο, τουλάχιστον «για τις περισσότερες περιπτώσεις». Στην αιτιολογική έκθεση, μάλιστα, αναφέρεται ότι ο χρόνος εξέτασης δεν θα υπερβαίνει τα 90 λεπτά ανά αίτηση. Παρά τις διαβεβαιώσεις, είναι ευνόητο ότι θα απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για να εξεταστούν εκατομμύρια λογαριασμοί κοινωνικών δικτύων, email και βέβαια αρχεία κλήσεων και γραπτών μηνυμάτων.

Η προτεινόμενη αλλαγή στο σχέδιο νόμου θα μείνει ανοιχτή για δημόσια διαβούλευση έως τις 29 Μαΐου, και στη συνέχεια θα τεθεί προς έγκριση στην αρμόδια υπηρεσία.

 

 

Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!