Breaking News
ΕΥΡΩΖΩΝΗ: ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ!
FORBES: ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΑΝ ΤΟ 98% ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟ 2018
Ο ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ
ΟΙ ΗΠΑ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ: ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ – ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΩΣ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
TΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΗΠΑ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ….ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ
ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΑΚΕΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΣΤΟ «SUMMER FANCY FOOD SHOW 2019»
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 2019 VOLUNTARY ACTION
ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ 281 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ «SUPER EXPRESS»
23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΤΗΝ “ΚΑΡΔΙΆ” ΤΟΥ ΑΙΓΑIΟΥ ΠΛEΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚO ΓΕΩΤΡYΠΑΝΟ ΓΙΑΒΟYΖ
ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΆ ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ – 11 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΗΠΑ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο γερουσιαστής και επικεφαλής της δηµοκρατικής οµάδας στην Επιτροπή ∆ιεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ, Ρόµπερτ Μενέντεζ σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» επισημαίνοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αυξήσουν την υποστήριξή τους στην Ελλάδα.

«Τα τελευταία χρόνια έχει σηµειωθεί αξιοσηµείωτη πρόοδος στην αµυντική µας σχέση µε την Ελλάδα. Πρέπει όµως να κάνουµε περισσότερα. Πρέπει να αυξήσουµε την υποστήριξη που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις δεσµεύσεις που ανέλαβε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πρέπει να διατηρήσουµε ισχυρές επενδύσεις στον κόλπο της Σούδας. Και όσον αφορά την Κύπρο, πρέπει να άρουµε το εµπάργκο όπλων και να εµπλακούµε σε µια αµυντική σχέση που να αντικατοπτρίζει µε ακρίβεια τις προκλήσεις της περιοχής και των εθνικών συµφερόντων ασφαλείας των Ηνωµένων Πολιτειών» τόνισε ο κ. Μενέντεζ.

«Η νοµοθεσία που εισήγαγα την περασµένη εβδοµάδα, ο νόµος για την ασφάλεια και την εταιρική σχέση της Ανατολικής Μεσογείου, στέλνει σαφές µήνυµα ότι οι Ηνωµένες Πολιτείες πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στις σχέσεις µας µε άλλα δηµοκρατικά κράτη στην περιοχή» και συμπλήρωσε: «Εγκρίνει κεφάλαια για στρατιωτικές ανταλλαγές και χρηµατοδότηση. Ενθαρρύνει τις βαθύτερες ενεργειακές εταιρικές σχέσεις και πιο ενεργή διπλωµατική δέσµευση στην περιοχή».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η Γερουσία κατέστησε σαφές ότι δεν θα δεχθεί άλλο την επιθετικότητα της Τουρκίας στην περιοχή». «∆ηµοσιεύσαµε ένα κείµενο µε τους ηγέτες των Επιτροπών ∆ιεθνών Σχέσεων και Ενόπλων ∆υνάµεων την περασµένη εβδοµάδα, που κατέστησε σαφές το ότι η Τουρκία δεν µπορεί να έχει και τους S-400 και τα F-35», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι «έχουµε ξεκαθαρίσει ότι η παράδοση των S-400 θα προκαλούσε υποχρεωτικές κυρώσεις, σύµφωνα µε τους νόµους των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία προχωρήσει µε τους S-400, αυτό θα οδηγήσει σε συγκεκριµένες ενέργειες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μενέντεζ διαμηνύει στην Άγκυρα πως «…είναι επικίνδυνο να έχει κάποιος σύµµαχο του ΝΑΤΟ τόσο στενά συνδεδεµένο µε τη Ρωσία σε θέµατα ασφάλειας» και εκφράζει την άποψη ότι «η πορεία της Τουρκίας προς µια πιο αυταρχική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια των ετών υπήρξε ισχυρός δείκτης για τη συµπεριφορά της στην παγκόσµια σκηνή». «Η αυξανόµενη επιθετικότητά της προς την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ είναι εξαιρετικά ανησυχητική, και δεν αποτελεί καλό σηµάδι για το µέλλον της σχέσης της µε τις Ηνωµένες Πολιτείες» συμπλήρωσε.

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!