Breaking News
ΕΘΝΙΚΟΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΓΟΥ ΣΤΟ ΘΥΣΕΙΟ – ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ… ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ
ΒΡΥΞΕΛΕΣ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΙΤΣΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΙΒΑΖΗΣ: Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ
Γ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΟΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΓΛΩΣΣΑ
Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΡΩΣΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
ΣΤΑ «ΒΡΑΧΙΑ» ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ «ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ» ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ
ΤΙ ΦΟΒΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ «ΣΕ Α’ ΕΝΙΚΟ ΚΑΙ Β’ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ» ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΘ. ΔΡΟΥΓΟΣ – ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Η ΧΩΡΑ – ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ
ALFA ROMEO: Η GIULIA ΦΟΡΑΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ
ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ
ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ: ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΡΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
«NEKΡΩNEI» Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΜΕ ΧΑΣΟΥΡΑ… ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤ. ΑΠΟΧΩΡΕΙ Η ΒLACKROCK ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ REAL STATE
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 100 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΚΛΑΜΠ ΣΤΗΝ ΑΝΚΟΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ: ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Του Γιωργου.Σ. Μπουρδαρα 

Σε μια τυπική ανακύκλωση παλαιότερων, αναλόγου χαρακτήρα, διαδικασιών, εξελίσσονται από το πρωί πλέον και στην Ολομέλεια, οι κοινοβουλευτικές εργασίες «συζήτησης» του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την τρίτη αξιολόγηση: Η δικομματική πλειοψηφία, με μικρές εσωτερικές αναταράξεις εξαιτίας της δυσφορίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έναντι συγκεκριμένων διατάξεων, δεν μοιάζει να ανησυχεί ιδιαίτερα αναφορικά με το ενδεχόμενο «διαρροών» κατά την ψηφοφορία που προγραμματίζεται στο τέλος της δεύτερης συνεδρίασης, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Στον αντίποδα, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταθέτει εκ νέου και με επιθετικό τρόπο την κριτική της απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές, δείχνοντας πάντως ότι δεν αναμένει ιδιαίτερες ρωγμές στη συνοχή της συγκυβέρνησης, τουλάχιστον όχι στην παρούσα φάση.

Οπως είναι γνωστό, ο σχετικός προβληματισμός έκανε την εμφάνισή του εξαιτίας της κυκλοφορίας φημών περί ισχυρής δυσαρέσκειας μικρού αριθμού βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της διάταξης που αλλάζει το περιβάλλον εντός του οποίου μπορεί να προκηρυχθεί απεργία σε πρωτοβάθμια σωματεία. Τη βασιμότητα των φημών ήρθε να επιβεβαιώσει ο κ. Θεωνάς με σχετικές δηλώσεις του, ενώ οι σχετικές συζητήσει φάνηκε το πρωί σήμερα να προσλαμβάνουν ευρύτερες διαστάσεις, εξαιτίας της δημοσιοποίησης επιστολής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Γεωργίας Γεννιά (είχε παλαιότερα καταψηφίσει διάταξη σε νομοσχέδιο για την «διόρθωση φύλου στις ταυτότητες), μέσω της οποίας εκφράζει διαμαρτυρία για την μείωση των επιδομάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Η επιστολή, η οποία είχε αποδέκτη τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους με το θέμα υπουργούς, αποκαλύφθηκε από τον εισηγητή της ΝΔ Χρ. Δήμα, κατά την τοποθέτησή του το πρωί στην Ολομέλεια. Για να σταματήσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που άρχισαν να δημιουργούνται, στα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών έφθασε πολύ γρήγορα η πληροφορία ότι η κυρία Γεννιά μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων δήλωσε ότι δεν προτίθεται να καταψηφίσει τις σχετικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου.

«Να δείτε ότι ούτε και για το άρθρο για τις απεργίες θα βρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν», λέγεται ολοένα και συχνότερα στους διαδρόμους της Βουλής. Το ενδιαφέρον ως προς αυτό είναι ότι την εν λόγω εκτίμηση εκφράζουν όχι μόνο κυβερνητικές πηγές, αλλά και στελέχη της αντιπολίτευσης.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, βουλευτές της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης από του βήματος της Ολομέλειας δείχνουν –πλην εξαιρέσεων- την τάση να επαναλαμβάνουν γενικές πολιτικές τοποθετήσεις, παρά να εστιάζουν σε διατάξεις του ογκώδους πολυνομοσχεδίου, με τους περισσοτέρους να βρίσκουν δικαιολογία ως προς αυτή την επιλογή τους στο γεγονός ότι το ασφυκτικό του χρόνου που έχουν στην διάθεσή τους (ελάχιστα λεπτά της ώρας) καθιστά απαγορευτική την ανάπτυξη επιχειρημάτων για την ουσία του νομοθετήματος, που –υπενθυμίζεται- απαριθμεί 400 άρθρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ενδιαφέρον για την διαδικασία –της οποίας το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί απόψε το βράδυ, για να συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας- μοιάζει να επικεντρώνεται: Πρώτον, στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, λίγο πριν από την διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Δεύτερον, στην εξέλιξη που θα έχει η σχεδόν εκτός ελέγχου αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Ενδεικτική του περιβάλλοντος εντός του οποίου εξελίσσεται αυτή η κόντρα, είναι η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου σε συνεδρίαση κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ο οποίος μιλώντας για τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος –με αφορμή την «εισβολή» του ΠΑΜΕ, πρόσφατα, στο γραφείο της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου, είπε: «Θέλουν αυτοδικία; Αν την θέλουν μπορούμε. Δεν κωλώνουμε».

Κathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!