Breaking News
ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΠΑΡΕΒΛΕΨΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
ΜΠΑΡΝΙΕ ΓΙΑ ΒREXIT: ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΞΟΔΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
ΥΠΕΒΑΛΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Η ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ – ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ
O YΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κ.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ !
ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΚΑΣΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΛΟΡΔΩΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΙ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT
ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Η ΔΙΑΠΑΛΗ ΙΣΧΥΟΣ – ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ
ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΜΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙ – ΚΑTΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT
H ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΑΚΗ ΚΑΙ Η…ΑΛΛΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΛΛΗ – ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ;
BREXIT: ΒΑΣΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
ΣΤΟΥΣ ΑΝ.ΕΛ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΦΩΚΑΣ
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: TA ONOMATA ΣTH ΛIΣTA TOY TΣIΠΡA ΚΑΙ ΤΑ…ΠΑΡΑΓΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
DIE WELT: ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ
ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ Ο ΖΑΕΦ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Του Νίκου Μελέτη

Ευθεία παρέμβαση με απειλητικές μάλιστα διαθέσεις έκανε χθες η Ουάσιγκτον προς τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, καλώντας τον να επιτρέψει στους βουλευτές του κόμματος να «ψηφίσουν τις συνταγματικές αλλαγές χωρίς απειλές βίας, αντιποίνων και άλλες μορφές εξαναγκασμού».

Η «παραίνεση» αυτή απευθύνθηκε από τον Αμερικανό υφυπουργό εξωτερικών Γουές Μίτσελ σε επιστολή του προς τον Χρίστο Μίτσκοσκι αρχηγό του VMRO-DPMNE, ενώ συγχρόνως ο κ. Μίτσελ εκφράζει την

«απογοήτευση των Αμερικανών για την στάση της ηγεσίας του κόμματος τόσο στο δημοψήφισμα όσο και στην συζήτηση στην Βουλή».

Αμερικανός αξιωματούχος υπενθυμίζει στον κ.Μίτσκοσκι ότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών, όπως του εξηγήθηκε στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ, και δεν πιστεύει ότι «μπορεί να υπάρξει καλύτερη Συμφωνία», καθώς άλλη ευκαιρία είναι απίθανο να έρθει

«τα επόμενα χρόνια αν όχι δεκαετίες..»

Στα Σκόπια που δεν υπάρχει ένδειξη μετακίνησης του VMRO-DPMNE και τέτοιου είδους παρεμβάσεις αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και πριν από το δημοψήφισμα, ο Ζ. Ζάεφ επιστρατεύει κάθε επιχείρημα προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο.

Έτσι μετά το κλείσιμο του ματιού προς τα στελέχη του VMRO-DPMNE που διώκονται για τα επεισόδια του Απριλίου του 2017, δήλωσε έτοιμος να συζητήσει με τον κ. Μίτσκοσκι και να διαμορφώσουν κοινές τροπολογίες στην αναθεώρηση του Συντάγματος, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά.

Όμως μιλώντας στο κοινοβούλιο δεν απέφυγε πάλι αναφορές οι οποίες δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αθήνα, που στέκεται σε αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας την έκβαση της μάχης στην Βουλή των Σκοπίων.

Ο κ Ζαεφ επέμεινε ότι δεν υπάρχει

«κανένας νομός ούτε Σύνταγμα που να μπορεί να αφαιρέσει την Ταυτότητα».

Ο κ. Ζαεφ επανέλαβε την θέση του ότι η Συμφωνία επεδίωκε απλώς μια διάκριση και όχι το να πάρει κάτι από κάποιον και διευκρίνισε ότι όταν κάποια στιγμή η Ε.Ε. θα αναφέρεται σε Μακεδονία και Μακεδονική γλώσσα θα απευθύνονται στην «Μακεδονία» και στον «Μακεδονικό» λαό και όχι στον λαό σας και την γλώσσα σας» (σ.σ. εννοεί την Ελληνική Μακεδονία και τους Μακεδόνες).

Και φυσικά επιστράτευσε στο σημείο αυτό το περίφημο άρθρο 7 της Συμφωνίας το οποίο αποτελεί και το «πλυντήριο» της αποδοχής και νομιμοποίησης της χρήσης του όρου «Μακεδονία και Μακεδονικός» από την σκοπιανή πλευρά.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο όρος

«Μακεδονία, Μακεδονικός» στο άρθρο 7 της Συμφωνίας καθορίζει ως Μακεδονία την Επικράτεια μας και δεν έχουμε αξιώσεις ούτε ποτέ θα διεκδικήσουμε ούτε θα συνδέσουμε την βόρεια περιοχή της Ελλάδας που καλείται Μακεδονία, με την δική μας Μακεδονία. Κάνουμε αυτή την διάκριση».

Την ίδια στιγμή οι Έλληνες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το Μακεδονικό έδαφός μας, τους Μακεδόνες ήρωες, την Μακεδονική γλώσσα, τα βιβλία, τις πόλεις το Έθνος, οτιδήποτε είναι Μακεδονικό. Αυτή είναι η φιλοσοφία του διαχωρισμού και όχι η πρόθεση να μπούμε σε επιστημονικά, ιστορικά η πολιτιστικά ζητήματα».

Και απαντώντας στην κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης ότι έτσι κινδυνεύει η «πολιτιστική κληρονομιά» και η «μακεδονική ταυτότητα» αρχαίων μνημείων όπως το «Στόμπι» ο κ. Ζάεφ απάντησε ότι η

«Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με το Στόμπι. Το Στόμπι είναι στην δική μας επικράτεια και είναι μέρος της ιστορίας μας»…

ΥΓ . Το «Στόμπι» το οποίο κατά τον κ. Ζάεφ αποτελεί μέρος της ιστορίας της «Μακεδονίας» του , είναι οι αρχαίοι Στόβοι πόλη της Παιονίας που στην συνέχεια κατακτήθηκε από τους Μακεδόνες και αργότερα έγινε πρωτεύουσα της ρωμαϊκής Επαρχίας της Δεύτερης Μακεδονίας

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!