Breaking News
Ο “ΓΟΡΔΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ” ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΥΣΟΥΜΕ
ΙΔΡΥΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ
ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ…
ΜΕRKEL: ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΓΔΜ
Η VOLKSWAGEN ΘΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 20 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ «START UP WEEKEND THESSALONIKI»
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΨΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ, ΜΙΚΡΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ: 26 MHNEΣ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ
ΚΟΥΡΜΟΥΡΜΙΝΗ Η ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ: ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΡΩΣΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ “ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ” ΣΤΗΝ “ΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ”
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ
ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ
ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΜΑΡΑ…
ΣΕΧ ΣΤΑ 20,30,40… ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ;
OI ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΕΠΙΤΑΣΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΜΑΣ
ΑΛΒΑΝΙΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ, ΕΠΙΛΟΓΕΣ. ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
O XAΡΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΝ!
ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΧΧΟΝΜΟΒΙL;
ΚΥΠΡΟΣ
ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ TOTAL AΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Σε σημαντική σύμπτυξή της παρουσίας της στην Κύπρο με το τέλος του χρόνου προχωρά η γαλλική ΤΟΤΑL, χωρίς να εγκαταλείπει τα δικαιώματα και την παρουσία της στην κυπριακή ΑΟΖ. 

Το προσωπικό και οι ειδικοί που έφερε τον τελευταίο χρόνο από διάφορα μέρη του κόσμου, αποχωρούν στο τέλος Δεκεμβρίου, ενώ το ίδιο ισχύει για μέρος του επιτόπιου προσωπικού, τους συνεργάτες και υπεργολάβους, που ήδη ενημερώθηκαν ότι δεν θα ανανεωθούν συμβόλαια.

Στην Κύπρο, το τελευταίο διάστημα λόγω και του γεωτρητικού της προγράμματος η ΤΟΤΑL συγκέντρωσε συνολικά περίπου 30 ειδικούς και άλλο προσωπικό. Η μεγάλη τους πλειοψηφία αποχωρεί και σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ» θα παραμείνει μόνο ο γενικός διευθυντής της ΤΟΤΑL Κύπρου και ακόμα ένα – δυο πρόσωπα από το τοπικό προσωπικό. Κι αυτό επειδή οι πλείστες εργασίες πλέον και σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ γίνονται στο Παρίσι. Τέτοιες εργασίες είναι η επεξεργασία δεδομένων της πρώτης γεώτρησης και ανάλυση και σχεδιασμός της επόμενης. Ο διευθυντής με το προσωπικό που παραμένουν, έχουν κύρια αποστολή τις συνεννοήσεις με την ιταλική ΕΝΙ, που έχει τον κύριο λόγο στο τεμάχιο «6» για την επικείμενη γεώτρηση στο τεμάχιο αυτό. Να σημειωθεί ότι στο «6» διαχειριστής επιχειρησιακά είναι η ΕΝΙ και η ΤΟΤΑL συμμετέχει ως συνεταίρος.

Ο διευθυντής που παραμένει στο νησί μας, έχει και την ευθύνη να διαπραγματευτεί και ανανέωση των δικαιωμάτων, που έχει στο τεμάχιο «11», τα οποία λήγουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Σε περίπτωση ανανέωσης, θα πρέπει να επιστρέψει στη Δημοκρατία το 25% της έκτασης του τεμαχίου. Άλλο 25% είχε επιστρέψει με τη λήξη των δικαιωμάτων προ διετίας. Παράλληλα, υπάρχει επιλογή για επόμενο στόχο και στο τεμάχιο «11», ωστόσο, δεν έχει γίνει προγραμματισμός ώστε να τεθούν χρονοδιαγράμματα, κάτι για το οποίο τελικά θα αποφασιστεί στο Παρίσι. Πάντως, όπως ήδη έγραψε ο «Φ», η θέση της ομάδας των ειδικών της ΤΟΤΑL που εργάστηκε και θα εργάζεται μέχρι το τέλος του έτους στην Κύπρο, είναι θετική για δεύτερη γεώτρηση.

Πέτρος Θεοχαρίδης  
Facebook Comments

Related Post

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!