Breaking News
ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟΥΣ «ΑΝΤΑΡΤΕΣ» ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΥΛΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ
ΠΡΟΣ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ;
Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ -ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ
ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ 2018 – 2019: ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ
ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ ΕΝΩ ΚΟΙΜΟΤΑΝ
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΑΤΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
Η ΜΟΝΗ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΉΤΑΝ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΕΛΚΥΣΤΙΝΔΑ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Η ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ
ΔΡ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΦΑΕΛΟΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ
ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ !!
Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ !!
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΟΤΣΔΑΜ
ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ: Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΑΣΤΕΡ ΤΩΝ ΣΥΝΧΡΟΝΩΝ ΜΜΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400;
Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ! (ΦΩΤΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ: «ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΜΑΧΟ»
Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΑΠΟΚΟΜIΣΕ ΟΦΕΛΗ Η ΑΘΗΝΑ;
ΤΡΑΜΠ-ΠΟΥΤΙΝ: ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ !
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ: Η  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΠΟΥ ΓΟΗΤΕΥΕΙ!

Της Έφης Βιλλιώτη∗

Πολλές αλλαγές έχει φέρει ο 21 αιώνας  κυρίως στις κοινωνικές  συμπεριφορές και σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ως μόδα που γοητεύει και εξέλιξη του είδους. Το μοντέλο του «Ανθρώπου-Παντογνώστη» κάνει θραύση κυρίως στους νέους σήμερα ακολουθείται πιστά, όμως με τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που οι ίδιοι υπολόγιζαν.   

Ένα από τα χαρακτηριστικά του σούπερ μοντέλου είναι η τάση στη συνεχόμενη αυτοπροβολή μέσω του μονολόγου και της άμεσης κατάθεσης επιχειρημάτων στήριξης μιας άποψης ως εγωιστική στάση μπροστά στους συνομιλητές. Προφανώς αυτή η στάση ταιριάζει πιο πολύ σε αντικοινωνικούς ανυπάκουους πολίτες που απευθύνονται σε παθητικούς και άβουλους δέκτες, πράγμα που σημαίνει την μη ύπαρξη δημοκρατικού φρονήματος στη νέα γενιά ανθρώπων.

Οι παντογνώστες νέοι λοιπόν δε διστάζουν να προτείνουν λύσεις σε όποιο ζήτημα προκύψει στη προσωπική τους ζωή η στη κοινωνία , έχουν πλήρη γνώση και ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και δεν δέχονται κουβέντα αντίθετη από την δική τους. Πλήρης απολυτότητα και υπακοή των ακόλουθων τους στα λεγόμενά τους. Ποιος θα τολμήσει να αντικρούσει τις απόψεις τους? Ποιο σχολείο να τους διδάξει τις σωστές αξίες της καθημερινής ζωής και επαφής με τους γύρω τους; Ποια κοινωνία να τους θέσει όρια και νόμους; Κανένας. Είναι αρχηγοί του εαυτού τους και σκληροί στους γύρω τους.

Η απαράμιλλη γοητεία αυτού του φαινομένου  της μόδας των ανθρώπων εξηγείται στο γεγονός ότι δεν δέχονται κανένα πάνω τους ελάττωμα να δειχτεί στα μάτια των γύρω τους, στην επίδειξη των ικανοτήτων τους ως τέλειους , στην ανάγκη για επιβολή και στον ανταγωνισμό. Δε γνωρίζει όμως κανείς ότι πίσω από την ψευδαίσθηση της γοητείας κρύβεται η αποκρουστικότητα, η απέχθεια, η καταστροφή και η μοναξιά. Το χειρότερο είναι ότι και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά άνθρωποι υιοθετούν πιστά αυτό το μοντέρνο πρότυπο

«Άνθρωπε αγάπα την φωτιά σταμάτα…», γιατί όποιος παίζει με τη φωτιά στο τέλος δεν προλαβαίνει να την σβήσει και καίγεται…Έτσι λοιπόν και όλοι όσοι δηλώνουν ανάστημα και βλέπουν τον περίγυρο τους ανταγωνιστικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πορευθούν μόνοι τους στη ζωή χωρίς ίχνος βοήθειας και θα έρθει η ώρα που θα αποζητούν τη συντροφιά, τη συζήτηση, το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη στήριξη. Αξίζει λοιπόν να συγκρουόμαστε να ζηλεύουμε και να υπερβαίνουμε τα όρια μας όταν είναι σίγουρο ότι θα στερηθούμε αργότερα όλες αυτές τις σπάνιες αξίες; Που πήγαν η αδελφοσύνη, η συντροφικότητα, η αληθίνη φιλία, η οικογένεια  και η αλληλοβοήθεια? Υπάρχουν ακόμα, απλά τυφλωθήκαμε από τη μόδα αυτή και πρέπει επειγόντως να την καταργήσουμε αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχείς.

 

Η Έφη Βιλλιώτη είναι εκπαιδευτικός, φιλόλογος και θεολόγος

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!