Breaking News
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
TIMES: ΠΡΩΗΝ ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ KGB
ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Η ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ – ΜΠΟΡΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ
ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ; ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ
ΌΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ AIRBNB ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ 34 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
ΔΕΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ
IL-20: ΠΤΩΣΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΑΠΙΣΤΙΑ, ΣΥΖΥΓΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ…
Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
H MAXH TΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Η ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΗΠΑ/ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ !!!
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1975 ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο «ΒΑΘΥΦΩΝΟΣ» ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΣΧΟΝΑΣ
ΘΟΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΈΡΝΕΣΤ ΧΕΜΙΝΓΟΥΕΙ: “ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ, ΤΟΥ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ
ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΠΛΕΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ, Ο ΓΡΙΒΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ: Η  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΠΟΥ ΓΟΗΤΕΥΕΙ!

Της Έφης Βιλλιώτη∗

Πολλές αλλαγές έχει φέρει ο 21 αιώνας  κυρίως στις κοινωνικές  συμπεριφορές και σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ως μόδα που γοητεύει και εξέλιξη του είδους. Το μοντέλο του «Ανθρώπου-Παντογνώστη» κάνει θραύση κυρίως στους νέους σήμερα ακολουθείται πιστά, όμως με τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που οι ίδιοι υπολόγιζαν.   

Ένα από τα χαρακτηριστικά του σούπερ μοντέλου είναι η τάση στη συνεχόμενη αυτοπροβολή μέσω του μονολόγου και της άμεσης κατάθεσης επιχειρημάτων στήριξης μιας άποψης ως εγωιστική στάση μπροστά στους συνομιλητές. Προφανώς αυτή η στάση ταιριάζει πιο πολύ σε αντικοινωνικούς ανυπάκουους πολίτες που απευθύνονται σε παθητικούς και άβουλους δέκτες, πράγμα που σημαίνει την μη ύπαρξη δημοκρατικού φρονήματος στη νέα γενιά ανθρώπων.

Οι παντογνώστες νέοι λοιπόν δε διστάζουν να προτείνουν λύσεις σε όποιο ζήτημα προκύψει στη προσωπική τους ζωή η στη κοινωνία , έχουν πλήρη γνώση και ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους και δεν δέχονται κουβέντα αντίθετη από την δική τους. Πλήρης απολυτότητα και υπακοή των ακόλουθων τους στα λεγόμενά τους. Ποιος θα τολμήσει να αντικρούσει τις απόψεις τους? Ποιο σχολείο να τους διδάξει τις σωστές αξίες της καθημερινής ζωής και επαφής με τους γύρω τους; Ποια κοινωνία να τους θέσει όρια και νόμους; Κανένας. Είναι αρχηγοί του εαυτού τους και σκληροί στους γύρω τους.

Η απαράμιλλη γοητεία αυτού του φαινομένου  της μόδας των ανθρώπων εξηγείται στο γεγονός ότι δεν δέχονται κανένα πάνω τους ελάττωμα να δειχτεί στα μάτια των γύρω τους, στην επίδειξη των ικανοτήτων τους ως τέλειους , στην ανάγκη για επιβολή και στον ανταγωνισμό. Δε γνωρίζει όμως κανείς ότι πίσω από την ψευδαίσθηση της γοητείας κρύβεται η αποκρουστικότητα, η απέχθεια, η καταστροφή και η μοναξιά. Το χειρότερο είναι ότι και οι μεγαλύτεροι ηλικιακά άνθρωποι υιοθετούν πιστά αυτό το μοντέρνο πρότυπο

«Άνθρωπε αγάπα την φωτιά σταμάτα…», γιατί όποιος παίζει με τη φωτιά στο τέλος δεν προλαβαίνει να την σβήσει και καίγεται…Έτσι λοιπόν και όλοι όσοι δηλώνουν ανάστημα και βλέπουν τον περίγυρο τους ανταγωνιστικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πορευθούν μόνοι τους στη ζωή χωρίς ίχνος βοήθειας και θα έρθει η ώρα που θα αποζητούν τη συντροφιά, τη συζήτηση, το ενδιαφέρον, την αγάπη και τη στήριξη. Αξίζει λοιπόν να συγκρουόμαστε να ζηλεύουμε και να υπερβαίνουμε τα όρια μας όταν είναι σίγουρο ότι θα στερηθούμε αργότερα όλες αυτές τις σπάνιες αξίες; Που πήγαν η αδελφοσύνη, η συντροφικότητα, η αληθίνη φιλία, η οικογένεια  και η αλληλοβοήθεια? Υπάρχουν ακόμα, απλά τυφλωθήκαμε από τη μόδα αυτή και πρέπει επειγόντως να την καταργήσουμε αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχείς.

 

Η Έφη Βιλλιώτη είναι εκπαιδευτικός, φιλόλογος και θεολόγος

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!