Breaking News
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΣΑΆΚ: ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ !
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 1 ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ 2
ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΠΑΡΑΛΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ: ”ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ”
ΟΙ «ΧΡΥΣΕΣ» ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΩΣ ΟΙ «ΡΑΜΠΟ» ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ
ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-19
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ – ΨΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
ΚΟΡΥΦΗ ΤΑΫΓΕΤΟΥ: ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΙΟΣ ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ
O ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ !!
IFO: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ
Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1922
ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ 7 ΠΡΟΣ 1 ΔΟΛΑΡΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ
ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΑ
«ΣΠΙΝΘΗΡΕΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ”: Η ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΝΕΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ;
«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ- Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ»
ΖΑΕΦ: ΈΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ – ΈΚΛΕΙΣΕ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ
ΑΜΥΓΔΑΛΕΣ !!! ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΥΤΤΑΡΩΝ Τ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ…

Όπως αποδεικνύεται από τις πάρα πολλές μελέτες, οι αμυγδαλές εξυπηρετούν μια σημαντική λειτουργία στο σώμα μας.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με μακρόχρονη ιατρική άποψη σχετικά με τις μικρές σαρκώδεις «σακουλίτσες» στο πίσω μέρος του λαιμού μας. Για δεκαετίες, οι γιατροί έσπευδαν να τις κόψουν – πολύ συχνά πριν καν οι ασθενείς τους παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα.

Έτσι, χάρη στην επικρατούσα ιατρική αγυρτεία, πολλοί ενήλικες δεν έχουν πλέον τις αμυγδαλές τους. Αλλά εάν έχετε ακόμα τις δικές σας, θα μπορούσαν να είναι ένας πολύτιμος μαχητής κατά του καρκίνου! Οι αμυγδαλές είναι εντελώς το αντίθετο από του να θεωρούνται από του γιατρούς-εμπόρους ως άχρηστες, σύμφωνα με μια ομάδα ερευνητών του ειδικού κέντρου για τον καρκίνο του πανεπιστημίου της πολιτείας του Αχάϊο (Ohio State University Comprehensive Cancer Center).

Οι αμυγδαλές σας είναι πραγματικά μικρό εργοστάσιο παραγωγής κυττάρων Τ. Τα κύτταρα Τ, είναι ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.  Είναι ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων γνωστά ως λεμφοκύτταρα που βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει λοιμώξεις και άλλους επικίνδυνους εισβολείς.

Και αυτό περιλαμβάνει σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Αυτή είναι η συναρπαστική έρευνα που έγινε με επικεφαλής τον Δρ. Μάϊκλ Καλιγκιούρη (Dr. Michael Caligiuri) διευθυντή του κέντρου καρκίνου του πανεπιστημίου της πολιτεία του Οχάϊο και διευθύνοντα Σύμβουλο του Νοσοκομείου James. Η ομάδα του δημοσίευσε τα καθηλωτικά ευρήματά τους σε ένα πρόσφατο τεύχος του ιατρικού περιοδικού Journal of Clinical Investigation.

5 διαφορετικά επίπεδα εργαλείων που μάχονται την ασθένεια

Ο Caligiuri και η ομάδα του είχαν ενημερωθεί από προηγούμενες εργασίες που έδειξαν ότι υπάρχει ένα κελί μυστηρίου μέσα στις αμυγδαλές. Έτσι ξεκίνησαν την έρευνα. Αλλά δεν βρήκαν μόνο μερικά κύτταρα Τ. Η μελέτη αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα μέσα στις αμυγδαλές υπήρχαν κύτταρα Τ σε πέντε διαφορετικά στάδια της ανάπτυξης τους.

Μέχρι τώρα, θα μπορούσε να πυροδοτηθεί μια μάχη μεταξύ των επιστημόνων μόνο με τον υπαινιγμό ότι κύτταρα Τ θα μπορούσαν να αναπτυχθούν οπουδήποτε αλλού εκτός του θύμου αδένα. Οι ερευνητές γνώριζαν ότι τα κύτταρα Τ αναπτύσσονται μόνο σε αυτόν τον αδένα που είναι ένα βασικό μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αλλά τώρα φαίνεται ότι ο θύμος αδένας δεν μπορεί να είναι η μόνη πηγή. Τα κύτταρα Τ που αναπτύσσονται στις αμυγδαλές δεν είναι ακριβώς σαν αυτά που σχηματίζονται στο θύμο αδένα, αλλά είναι αρκετά κοντά.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε χάρη στις δωρεές των ιστών των αμυγδαλών από τα παιδιά που υποβλήθηκαν σε αμυγδαλεκτομές. Τα κύτταρα σε κάθε ένα από τα πέντε στάδια που προσδιορίζονται στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο. Από εκεί, οι πρώτες τέσσερις ομάδες εξελίχθηκαν σε κύτταρα του ανοσοποιητικού, που είναι γνωστά ως φυσικά κύτταρα δολοφόνοι. Η πέμπτη ομάδα εξελίχθηκε σε ώριμα κύτταρα Τ.

Όλα αυτά τα κύτταρα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην καταπολέμηση της σοβαρής αυτής ασθένειας.

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πλέον αυτό το ενσωματωμένο οπλοστάσιο Στις ΗΠΑ, στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι αμυγδαλεκτομές ήταν τόσο συχνές, που οι στατιστικές έδειξαν ότι ένα ζευγάρι αμυγδαλών κόβονταν από το λαιμό κάποιου παιδιού κάθε 30 δευτερόλεπτα.

Αυτή η βλακώδης έως εγκληματική ιατρική μανία μεταφράζεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Και ας είμαστε ειλικρινείς, αυτό μεταφράζεται σε πολλά έσοδα για τα νοσοκομεία.

Το ποσοστό των αμυγδαλεκτομών σήμερα είναι κάτω από περίπου το μισό από αυτό που ήταν πριν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι γιατροί βάζουν περισσότερη σκέψη σε αυτό που πρέπει να γίνει για το καλό των ασθενών τους. Πολλοί γιατροί προτιμούν τώρα να αφήσουν τις αμυγδαλές όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο καθένας έχει (ή είχε) δύο αμυγδαλές, από μαλακό, αδενικό ιστό. Ευρίσκονται σε κάθε πλευρά του στόματός, στο πίσω μέρος, και ποικίλλουν σε μέγεθος από το ένα άτομο στο άλλο. Γνωρίζουμε από καιρό ότι η κύρια λειτουργία των αμυγδαλών είναι να παγιδεύουν και να σκοτώνουν ιούς, μικρόβια και βακτήρια που εισπνέουμε. Εξουδετερώνοντας αυτούς τους παθογόνους οργανισμούς οι αμυγδαλές προλαμβάνουν λοιμώξεις του λαιμού και των πνευμόνων. Τώρα έχουμε μάθει ότι διαδραματίζουν ένα ακόμα πιο σημαντικό ρόλο …

Τι σημαίνει αυτό …

Οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα κατανοήσει τι πραγματικά συμβαίνει με τα κύτταρα Τ που αναπτύσσονται στις αμυγδαλές. Είναι πιθανό να πηγαίνουν μέχρι να ωριμάσουν σε ένα άλλο μέρος του σώματος. Έτσι, το επόμενο βήμα στην έρευνα αυτή, σύμφωνα με Caligiuri, είναι να καταλάβουμε πώς πολλά από τα ώριμα κύτταρα Τ μας προέρχονται από τις αμυγδαλές και όχι από τον θύμο αδένα μας.

Οι ερευνητές που ασχολούνται με τη μελέτη αυτή δεν είναι επίσης σίγουροι για το αν οι αμυγδαλές παράγουν τακτικά κύτταρα Τ ή απλά αρχίζουν να εργάζονται όταν σταματά ο θύμος αδένας. Πρέπει να καταλάβουν αν τα κύτταρα Τ από τις αμυγδαλές λειτουργούν ως ένα πρωτο φρούριο του οργανισμού, ή υπάρχουν απλά ως υποστήριξη του θύμου αδένα.

Αν όμως έχετε πρόβλημα με τον καρκίνο, ή οποιαδήποτε αυτοάνοση νόσο, δεν θα θέλατε όλα τα κύτταρα Τ που θα μπορούσατε να διαθέσετε γι’ αυτή τη μάχη; Οι γιατροί λένε ότι οι αμυγδαλεκτομές θα συνεχιστούν, ιδιαίτερα για τους ασθενείς των οποίων οι αμυγδαλές έχουν μεγαλώσει τόσο όσο να επηρεάζει την αναπνοή και τον ύπνο τους. Ή διότι, οι αμυγδαλές έχουν χρόνια λοίμωξη, όπου το μόνο που κάνουν είναι να πολεμούν τις δικές τους λοιμώξεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αμυγδαλεκτομές γίνονται δήθεν για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής ασθενούς.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος, όπως σωστή διατροφή και συμπληρώματα, που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη δουλειά από την επέμβαση. Μου θυμίζει τα χρόνια προβλήματα του αυτιού που επηρεάζουν τόσο πολλά παιδιά, και εύκολα ιάσιμες από την εναλλακτική ιατρική, που συνήθως αντιμετωπίζονται από τους συμβατικούς γιατρούς με επαναλαμβανόμενες χρήσεις αντιβιοτικών. Ποιος είναι ο κομπογιαννίτης σε αυτές τις περιπτώσεις!!

Οι νέες ανακαλύψεις σχετικά με τις αμυγδαλές, μας δίνουν βαθιά γνώση στο πόσο πτοβληματικό είναι το υφιστάμενο σύστημα της υγείας μας. Γνωρίζοντας ότι εκατομμύρια ενήλικες, πάσχοντες από καρκίνο, είχαν τη δική τους προσωπική δυνατότητα καταπολέμισης της νόσου, ένα μικρό «εργοστάσιο παραγωγής κυττάρωνΤ, το έχουν χάσει αφαιρώντας τις αμυγδαλές, είναι αρκετό για να μας κάνει έξαλλους.

Είναι ωραίο να γνωρίζεις ότι έχεις τη δυνατότητα φυσικής παραγωγής των φονικών, για τους ειβολείς, κυττάρων Τ, έτοιμη να υποστηρίξει την υγεία σας σε περίπτωση που ο θύμος αδένας σας επιβραδύνει ή σταματήσει να λειτουργεί. Για όλα τα παραπάνω, αν εξακολουθείτε να έχετε τις αμυγδαλές σας, σας συνιστώ να τις αφήσετε σε ησυχία.

Πηγή: Ygeia-sos.blogspot.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ζώδια από το zodia123.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

error: Content is protected !!